Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiele już osób polecało, ale ja na własnej skórze odczułem profesjonalizm tej osoby - Kierownik Budowy - Zbyszko Konieczny. Polecam rękoma i nogami - w piątek był ze mną na budowie do godziny 23-iej !!! i pilnował prawidłowości w wylewaniu ław. Jest twardy w kontaktach z budowlańcami i nie daje się omamić obietnicami poprawek itp - wszystko sprawdza osobiście. Generalnie jest się pod dobrą opieką. Polecam wszystkim ...

Może nietypowo ale chciałabym polecić szkółkę krzewów iglastych w Skrzynkach koło Kórnika. Szkółka jest dość spora ale niestety wogóle nie oznakowana. Facet ma naprawdę korzystne ceny - tuje około 1m w cenie 8-9zł, modrzewie, sosny i jałowce szczepione na pniu - 20zł itp. Naprawdę polecam - warto sie tam przejechać. Kupiłam u niego juz w tym roku około 40 drzewek i wszystko sie przyjęło, a facet powiedział, że jak coś sie nie przyjmie to mamy przyjechac i nam wymieni. Szkółka znajduje się w Skrzynkach - jadąc od Kórnika trzeba się kierować na Hotel Rodan i jest ona zaraz przed tym Hotelem, po tej samej stronie co Hotel.

Wiele już osób polecało, ale ja na własnej skórze odczułem profesjonalizm tej osoby - Kierownik Budowy - Zbyszko Konieczny. Polecam rękoma i nogami - w piątek był ze mną na budowie do godziny 23-iej !!! i pilnował prawidłowości w wylewaniu ław. Jest twardy w kontaktach z budowlańcami i nie daje się omamić obietnicami poprawek itp - wszystko sprawdza osobiście. Generalnie jest się pod dobrą opieką. Polecam wszystkim ...

Zgadzam się co do profesjonalizmu kierownika,

ale ciekawi mnie co robiliście do 23 na budowie?

o której zaczeliście wylewać? :)

pozdro

Otóz zaczelismy wylewac o .... 15 tej :) :) ....

Niestety na drodze był piach, w dodatku okazalo się ze piach który byl rok wczesniej ruszany przy wykopach pod jakies instalacje. Efekt - gruszki mi sie zakopały i trzeba było je odkopywac catepilarem. Generalnie masakra - ale KB czuwał do końca! :)

Może nietypowo ale chciałabym polecić szkółkę krzewów iglastych w Skrzynkach koło Kórnika. Szkółka jest dość spora ale niestety wogóle nie oznakowana. Facet ma naprawdę korzystne ceny - tuje około 1m w cenie 8-9zł, modrzewie, sosny i jałowce szczepione na pniu - 20zł itp. Naprawdę polecam - warto sie tam przejechać. Kupiłam u niego juz w tym roku około 40 drzewek i wszystko sie przyjęło, a facet powiedział, że jak coś sie nie przyjmie to mamy przyjechac i nam wymieni. Szkółka znajduje się w Skrzynkach - jadąc od Kórnika trzeba się kierować na Hotel Rodan i jest ona zaraz przed tym Hotelem, po tej samej stronie co Hotel.

Ponieważ bardzo wiele osób pisze do mnie na PW z prośbą o podanie dokładnego dojazdu do szkółki napiszę to tutaj.

To jest taka szkólka nieoznakowana - na początku mieliśmy problem żeby tam trafić. Jak będziecie jechać S11 na Kórnik, to musicie zjechać pierwszym zjazdem na Kórnik w prawo i zaraz pierwsza w prawo ( tam powinien być taki mały znak na Hotel Rodan lub na Borówiec - to jest wąska droga lecąca równolegle do S11. Po lewej stronie w oddali jest jezioro skrzyneckie - szkółka znajduje się jakieś 400-500 metrów od tego zjazdu po lewej stronie i ciągnie się aż do jeziora, zaraz za szkółką jest Hotel Rodan. Szkółka jest nieoznakowana, prowadzi do niej około 70 metrowa dróżka wzdłóż której rosną iglaki. Na końcu tej dróżki jest zielona brama - jak jest zamknięta to tam wisi kartka z numerem telefonu do gościa. Facet specjalizuje się głównie w tujach i w drzewkach szczepionych - te szczepione są naprawdę w rewelacyjnych cenach - wszystko po 20zł. Jeśli interesują was świerki to mu to powiedzcie a on da wam namiar na swojego kolegę który ma tylko świerki i też w podobno śmiesznych cenach - sama nigdy tam nie byłam ale się wybieram. Acha - jeszcze jedna uwaga - nie radzę ubierać tam butów na wysokim obcasie bo jest trochę błota - facet często gęsto podlewa

Mowaleria - dzięki za kontakt. Byliśmy w piątek, super szkółka, bardzo fajny właścicelel, zyczliwy i serdeczny, gorąco polecamy. Jeden minus jak ktoś szuka konkretnie jakiejś odmiany czegoś tam - to u Pana tego nie znajdzie. Ale dla szukających "masy zielonej" to świetne miejsce. Bardzo tanio, z gwarancją że jak padnie Pan wymieni i dobre egzemplarze. Tuje, modrzewie, brzozy, sosny, trzmieliny, jałowce, kosodrzewina. Dzięki za ten kontakt. :D

a ja jesli szukalbym kogos teraz to raczej wzialbym kogo innego, wlasnie ze wzgledu na skonczony czas naszego Pana Kierbuda, prawdepowiedziawszy termin ma mocno naciagniete i nieraz bywa ze robota czeka na niego a nie odwrotnie... Taki co prawda urok fachowcow ale nieraz to troche nuzace wydzwaniac przez pare dni...

Gość Gosc_gość
Ja jakoś się dodzwaniam bez problemu - był u mnie w sobotę z niwelatorem i mierzył ile gdzie ziemi wokół domu podsypać - szybko, sprawnie, rzeczowo - może trochę za szybko bo nie nadążałem notować :p