mazo 28.09.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Mowaleria - dzięki za kontakt. Byliśmy w piątek, super szkółka, bardzo fajny właścicelel, zyczliwy i serdeczny, gorąco polecamy. Jeden minus jak ktoś szuka konkretnie jakiejś odmiany czegoś tam - to u Pana tego nie znajdzie. Ale dla szukających "masy zielonej" to świetne miejsce. Bardzo tanio, z gwarancją że jak padnie Pan wymieni i dobre egzemplarze. Tuje, modrzewie, brzozy, sosny, trzmieliny, jałowce, kosodrzewina. Dzięki za ten kontakt. Czy ktoś zna podobną szkółkę po zachodniej stronie Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 29.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ponieważ bardzo wiele osób pisze do mnie na PW z prośbą o podanie dokładnego dojazdu do szkółki napiszę to tutaj. To jest taka szkólka nieoznakowana - na początku mieliśmy problem żeby tam trafić. Jak będziecie jechać S11 na Kórnik, to musicie zjechać pierwszym zjazdem na Kórnik w prawo i zaraz pierwsza w prawo ( tam powinien być taki mały znak na Hotel Rodan lub na Borówiec - to jest wąska droga lecąca równolegle do S11. Po lewej stronie w oddali jest jezioro skrzyneckie - szkółka znajduje się jakieś 400-500 metrów od tego zjazdu po lewej stronie i ciągnie się aż do jeziora, zaraz za szkółką jest Hotel Rodan. Szkółka jest nieoznakowana, prowadzi do niej około 70 metrowa dróżka wzdłóż której rosną iglaki. Na końcu tej dróżki jest zielona brama - jak jest zamknięta to tam wisi kartka z numerem telefonu do gościa. Facet specjalizuje się głównie w tujach i w drzewkach szczepionych - te szczepione są naprawdę w rewelacyjnych cenach - wszystko po 20zł. Jeśli interesują was świerki to mu to powiedzcie a on da wam namiar na swojego kolegę który ma tylko świerki i też w podobno śmiesznych cenach - sama nigdy tam nie byłam ale się wybieram. Acha - jeszcze jedna uwaga - nie radzę ubierać tam butów na wysokim obcasie bo jest trochę błota - facet często gęsto podlewa Ponieważ jeden obraz jest wart x słów, pozwalam sobie nigdy nie będąc w tym miejscu na umieszczenie zdjęcia ze szkółką opisaną przez mowalerię. Proszę ją o weryfikację, czy tę szkółkę dobrze zaznaczyłem... http://img401.imageshack.us/img401/8072/kornikszklka2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.09.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 30.09.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ponieważ bardzo wiele osób pisze do mnie na PW z prośbą o podanie dokładnego dojazdu do szkółki napiszę to tutaj. To jest taka szkólka nieoznakowana - na początku mieliśmy problem żeby tam trafić. Jak będziecie jechać S11 na Kórnik, to musicie zjechać pierwszym zjazdem na Kórnik w prawo i zaraz pierwsza w prawo ( tam powinien być taki mały znak na Hotel Rodan lub na Borówiec - to jest wąska droga lecąca równolegle do S11. Po lewej stronie w oddali jest jezioro skrzyneckie - szkółka znajduje się jakieś 400-500 metrów od tego zjazdu po lewej stronie i ciągnie się aż do jeziora, zaraz za szkółką jest Hotel Rodan. Szkółka jest nieoznakowana, prowadzi do niej około 70 metrowa dróżka wzdłóż której rosną iglaki. Na końcu tej dróżki jest zielona brama - jak jest zamknięta to tam wisi kartka z numerem telefonu do gościa. Facet specjalizuje się głównie w tujach i w drzewkach szczepionych - te szczepione są naprawdę w rewelacyjnych cenach - wszystko po 20zł. Jeśli interesują was świerki to mu to powiedzcie a on da wam namiar na swojego kolegę który ma tylko świerki i też w podobno śmiesznych cenach - sama nigdy tam nie byłam ale się wybieram. Acha - jeszcze jedna uwaga - nie radzę ubierać tam butów na wysokim obcasie bo jest trochę błota - facet często gęsto podlewa Ponieważ jeden obraz jest wart x słów, pozwalam sobie nigdy nie będąc w tym miejscu na umieszczenie zdjęcia ze szkółką opisaną przez mowalerię. Proszę ją o weryfikację, czy tę szkółkę dobrze zaznaczyłem... http://img401.imageshack.us/img401/8072/kornikszklka2.png Jestem pod wrażeniem - to dokładnie tam jest szkółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacza82 05.10.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Proszę o namiary na sprawdzone ekipy od dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 05.10.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Bardzo proszę o namiary projektanta instalacji gazowej (Pani Joana Sodkiewicz niestety nie odbiera telefonu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 05.10.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 To i ja, bo przyjemnie w końcu dobrze o kimś napisać 1. Instalator Piotr Myśliwiec 2. Elektryk Tomek Wojciechowski (chyba) - 888 451 025 3. Architekt wnętrz - Joanna ? - 603391055 4. Płytki, malowanie, biały montaż i realizacja wszystkich fanaberii inwestora Sebastian Kaczmarek 697 156 855 5. Okna i rolety - firma Heiliński 6. Drzwi i brama garażowa - firma Argus 7. Deska na podłogę - firma Egzoparkiet z ul. Polnej 2 8. Kuchnia - firma Kuchnie Polskie (o projekcie koniecznie trzeba rozmawiać z Panią Olgą) 9. I mój absolutny faworyt: wszystko do łazienek i płytki: Avorio Ceramika z Obornickiej (koniecznie Pan Krzysztof) Jak tak patrzę na listę, to chyba mieliśmy straszne szczęście z tymi ludźmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 08.10.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Wiele już osób polecało, ale ja na własnej skórze odczułem profesjonalizm tej osoby - Kierownik Budowy - Zbyszko Konieczny. Polecam rękoma i nogami - w piątek był ze mną na budowie do godziny 23-iej !!! i pilnował prawidłowości w wylewaniu ław. Jest twardy w kontaktach z budowlańcami i nie daje się omamić obietnicami poprawek itp - wszystko sprawdza osobiście. Generalnie jest się pod dobrą opieką. Polecam wszystkim ... Oj tak, całkowicie popieram u mnie też same plusy z jego usług !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 08.10.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Jak ja Wam zazdroszczę takiego kierbuda. Mój był na budowie sam z siebie 3 razy, pozostałe na moje wyraźne żądanie Pod koniec budowy zabrali mu prawo jazdy, więc na bliższe dojeżdżał rowerem , moja budowa była niestety dalsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 12.10.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam,A ja ladnie prosze o namiary na Architekta, ktory zaoferuje nam rozsadna cene za adaptacje!Dostalem jedna wycene na: 1. Adaptacja projektu sklada się z:- analizy warunków gruntowo - wodnych - czy to jest konieczne???!!!- projektu zagospodarowania dzialki- opracowania informacji BIOZ (dotyczącej bezpieczeństwa i ochrony zdrowia) - czy to jest konieczne???!!!- adaptacja projektu typowego: 1. analiza konstrukcyjna obiektu projektowanego 2. zmiany architektoniczne 2. Opracowanie planu podziału działki - wylacznie czesci dzialki z produkcji rolnej Zaproponowana cena to 4800 + VAT!!! MASAKRA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 12.10.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Co jest konieczne, powiedzą Ci w starostwie Analiza waruków gruntowo-wodnych nie zaszkodzi, mnie jej brak kosztował 12000 za posadowienie części ław na słupach (torf niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioZZ 12.10.2009 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Poszukuję stolarza który za rozsądną cenę i w miarę szybko wykona mi schody i garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bortek79 16.10.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Hej! Śmiało mogę polecić trzech stolarzy, którzy właśnie skończyli u mnie prace. Kolejność przypadkowa 1. schody drewniane - Pan Robert Bocian z Pecny koło Mosiny - tel. 509 802 032 schody według indywidualnego projektu, w rozsądnej cenie i bardzo starannie wykonane 2. meble kuchenne - Pan Maciej Manyś z Wałcza - tel. 602 480 067 Pan potrafi doradzić i proponuje ciekawe rozwiązania, kuchnia zrobiona bardzo dokładnie i w korzystnej cenie. Pan Maciej jeździ po całej Wielkopolsce a nawet kraju 3. drzwi wewnętrzne - polecani już na tym forum bracia Łapawa - tel. 609 840 038 Przy kontakcie można powołać się na Macieja z Pobiedzisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 16.10.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 a poleci ktoś firmę, która stawia płoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyholu 19.10.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Polecam moich elektryków - p. Hubert Majchrzak z Kicina tel. 511 317 307świetne wykonanie, terminowo !!! - co sie wydaje niesamowite, instalacja położona bardzo starannie, dokładnie, zgodnie z przepisami, puszki osadzone prawidłowo, wiele ciekawych rozwiązań doradzili mi, REWELACJA Ponadto polecam dekarzo-ciesle p. Tomasza Surowca - tel. 600 278 128 robią więźbę , dachówki, opierzenia, wszystko konkretnie , dokładnie , są słowni POLECAM również rewelacja ekipa to pan Czerniawski od bram garażowych tel. 609 226 156 lub 61 426 4785 z Gniezna firma Amex - sprzedają montują bramy rolety i żaluzje plus automatykę - fachowo tanio o szybko a do tego p. Czerniawski ma naprawdę duża wiedze w zakresie bram i knota wam nie wciśnie POLECAM no i ostatnie laury dla kierownika budowy Zbyszka Koniecznego tel. 604 175 485 - ogromną wiedza, odpowiedzialność - jak cos będzie z jego winy - ZAPŁACI SAM ZA TO !!!!- to niebywale = sprawdziłem na własnej skórze polecam fajny murarz to tez Mariusz Nadobnik z ekipa tel. 691 403 633 – najlepiej podpisać z nim umowę na całość wychodzi tanio i o wszystko się troszczy (ale trzeba to zaznaczyć w umowie żeby nie latać po worek cementu i 2 gwoździe dla murarzy) a mało tego jest słowny – jak się z nim coś omówi to tak zrobi – ale trzeba to dokładnie omówić a najlepiej narysować jakąś drobną aranżację jak ktoś komuś niedowierza i uważa ze to reklama może do mnie wpaść na budowę i zobaczyć przy okazji - pozdrawiam Krzysiek z Gowarzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmack 21.10.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Również polecam pana Andrzeja Klęka z Poznania (tel 791 845 916) , który w tym roku wykonywał u mnie i moich sąsiadów ogrodzenie z klinkieru. Terminowość, staraność i jakość usługi bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 23.10.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A ja chcialabym polecić stolarzapan Sławomir Jokś z Grodziska Pięknie, fachowo, terminowo. Ceny może nie najniższe, ale widać, że robi to, co lubi. Ekipa czysta, schludna, mistrzowie montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 23.10.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A ja poraz kolejny polecam Kierownika Budowy - Zbyszka Koniecznego! Dziś poraz kolejny uchronił mnie pzred fuszerką wykonawców. Na 2 ścianach zapomnieli o izolacji pionowej od wewnatrz pomieszczeń tzw "mokrych". Gdyby nie ok to by mi grzybki na scianie rosły od dołu.... Ehhh ... tak więc jak ktos szuka to brac w ciemno Byle nie za duzo na raz bo dla mnie czasu nie bedzie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 23.10.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Również polecam pana Andrzeja Klęka z Poznania (tel 791 845 916) , który w tym roku wykonywał u mnie i moich sąsiadów ogrodzenie z klinkieru. Terminowość, staraność i jakość usługi bez zarzutu. A stawia też normalne (słupek i siatka) płoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomekC 26.10.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam, poszukuję dobrej ekipy od tynków maszynowych cementowo-wapiennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts