Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

Mowaleria - dzięki za kontakt. Byliśmy w piątek, super szkółka, bardzo fajny właścicelel, zyczliwy i serdeczny, gorąco polecamy. Jeden minus jak ktoś szuka konkretnie jakiejś odmiany czegoś tam - to u Pana tego nie znajdzie. Ale dla szukających "masy zielonej" to świetne miejsce. Bardzo tanio, z gwarancją że jak padnie Pan wymieni i dobre egzemplarze. Tuje, modrzewie, brzozy, sosny, trzmieliny, jałowce, kosodrzewina. Dzięki za ten kontakt. :D

Czy ktoś zna podobną szkółkę po zachodniej stronie Poznania?

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ponieważ bardzo wiele osób pisze do mnie na PW z prośbą o podanie dokładnego dojazdu do szkółki napiszę to tutaj.

To jest taka szkólka nieoznakowana - na początku mieliśmy problem żeby tam trafić. Jak będziecie jechać S11 na Kórnik, to musicie zjechać pierwszym zjazdem na Kórnik w prawo i zaraz pierwsza w prawo ( tam powinien być taki mały znak na Hotel Rodan lub na Borówiec - to jest wąska droga lecąca równolegle do S11. Po lewej stronie w oddali jest jezioro skrzyneckie - szkółka znajduje się jakieś 400-500 metrów od tego zjazdu po lewej stronie i ciągnie się aż do jeziora, zaraz za szkółką jest Hotel Rodan. Szkółka jest nieoznakowana, prowadzi do niej około 70 metrowa dróżka wzdłóż której rosną iglaki. Na końcu tej dróżki jest zielona brama - jak jest zamknięta to tam wisi kartka z numerem telefonu do gościa. Facet specjalizuje się głównie w tujach i w drzewkach szczepionych - te szczepione są naprawdę w rewelacyjnych cenach - wszystko po 20zł. Jeśli interesują was świerki to mu to powiedzcie a on da wam namiar na swojego kolegę który ma tylko świerki i też w podobno śmiesznych cenach - sama nigdy tam nie byłam ale się wybieram. Acha - jeszcze jedna uwaga - nie radzę ubierać tam butów na wysokim obcasie bo jest trochę błota - facet często gęsto podlewa

Ponieważ jeden obraz jest wart x słów, pozwalam sobie nigdy nie będąc w tym miejscu na umieszczenie zdjęcia ze szkółką opisaną przez mowalerię. Proszę ją o weryfikację, czy tę szkółkę dobrze zaznaczyłem...

http://img401.imageshack.us/img401/8072/kornikszklka2.png

Ponieważ bardzo wiele osób pisze do mnie na PW z prośbą o podanie dokładnego dojazdu do szkółki napiszę to tutaj.

To jest taka szkólka nieoznakowana - na początku mieliśmy problem żeby tam trafić. Jak będziecie jechać S11 na Kórnik, to musicie zjechać pierwszym zjazdem na Kórnik w prawo i zaraz pierwsza w prawo ( tam powinien być taki mały znak na Hotel Rodan lub na Borówiec - to jest wąska droga lecąca równolegle do S11. Po lewej stronie w oddali jest jezioro skrzyneckie - szkółka znajduje się jakieś 400-500 metrów od tego zjazdu po lewej stronie i ciągnie się aż do jeziora, zaraz za szkółką jest Hotel Rodan. Szkółka jest nieoznakowana, prowadzi do niej około 70 metrowa dróżka wzdłóż której rosną iglaki. Na końcu tej dróżki jest zielona brama - jak jest zamknięta to tam wisi kartka z numerem telefonu do gościa. Facet specjalizuje się głównie w tujach i w drzewkach szczepionych - te szczepione są naprawdę w rewelacyjnych cenach - wszystko po 20zł. Jeśli interesują was świerki to mu to powiedzcie a on da wam namiar na swojego kolegę który ma tylko świerki i też w podobno śmiesznych cenach - sama nigdy tam nie byłam ale się wybieram. Acha - jeszcze jedna uwaga - nie radzę ubierać tam butów na wysokim obcasie bo jest trochę błota - facet często gęsto podlewa

Ponieważ jeden obraz jest wart x słów, pozwalam sobie nigdy nie będąc w tym miejscu na umieszczenie zdjęcia ze szkółką opisaną przez mowalerię. Proszę ją o weryfikację, czy tę szkółkę dobrze zaznaczyłem...

http://img401.imageshack.us/img401/8072/kornikszklka2.png

Jestem pod wrażeniem - to dokładnie tam jest szkółka.

To i ja, bo przyjemnie w końcu dobrze o kimś napisać :wink:

1. Instalator Piotr Myśliwiec

2. Elektryk Tomek Wojciechowski (chyba) - 888 451 025

3. Architekt wnętrz - Joanna ? - 603391055

4. Płytki, malowanie, biały montaż i realizacja wszystkich fanaberii inwestora :lol: Sebastian Kaczmarek 697 156 855

5. Okna i rolety - firma Heiliński

6. Drzwi i brama garażowa - firma Argus

7. Deska na podłogę - firma Egzoparkiet z ul. Polnej 2

8. Kuchnia - firma Kuchnie Polskie (o projekcie koniecznie trzeba rozmawiać z Panią Olgą)

9. I mój absolutny faworyt: wszystko do łazienek i płytki: Avorio Ceramika z Obornickiej (koniecznie Pan Krzysztof)

Jak tak patrzę na listę, to chyba mieliśmy straszne szczęście z tymi ludźmi :D :D :D

Wiele już osób polecało, ale ja na własnej skórze odczułem profesjonalizm tej osoby - Kierownik Budowy - Zbyszko Konieczny. Polecam rękoma i nogami - w piątek był ze mną na budowie do godziny 23-iej !!! i pilnował prawidłowości w wylewaniu ław. Jest twardy w kontaktach z budowlańcami i nie daje się omamić obietnicami poprawek itp - wszystko sprawdza osobiście. Generalnie jest się pod dobrą opieką. Polecam wszystkim ...

Oj tak, całkowicie popieram u mnie też same plusy z jego usług !!! :wink:

Witam,

A ja ladnie prosze o namiary na Architekta, ktory zaoferuje nam rozsadna cene za adaptacje!

Dostalem jedna wycene na:

1. Adaptacja projektu sklada się z:

- analizy warunków gruntowo - wodnych - czy to jest konieczne???!!!

- projektu zagospodarowania dzialki

- opracowania informacji BIOZ (dotyczącej bezpieczeństwa i ochrony zdrowia) - czy to jest konieczne???!!!

- adaptacja projektu typowego:

1. analiza konstrukcyjna obiektu projektowanego

2. zmiany architektoniczne

2. Opracowanie planu podziału działki - wylacznie czesci dzialki z produkcji rolnej

Zaproponowana cena to 4800 + VAT!!!

MASAKRA!!!

Hej!

Śmiało mogę polecić trzech stolarzy, którzy właśnie skończyli u mnie prace. Kolejność przypadkowa :)

1. schody drewniane - Pan Robert Bocian z Pecny koło Mosiny - tel. 509 802 032

schody według indywidualnego projektu, w rozsądnej cenie i bardzo starannie wykonane

2. meble kuchenne - Pan Maciej Manyś z Wałcza - tel. 602 480 067

Pan potrafi doradzić i proponuje ciekawe rozwiązania, kuchnia zrobiona bardzo dokładnie i w korzystnej cenie. Pan Maciej jeździ po całej Wielkopolsce a nawet kraju

3. drzwi wewnętrzne - polecani już na tym forum bracia Łapawa - tel. 609 840 038

Przy kontakcie można powołać się na Macieja z Pobiedzisk :)

Polecam moich elektryków - p. Hubert Majchrzak z Kicina tel. 511 317 307

świetne wykonanie, terminowo !!! - co sie wydaje niesamowite, instalacja położona bardzo starannie, dokładnie, zgodnie z przepisami, puszki osadzone prawidłowo, wiele ciekawych rozwiązań doradzili mi, REWELACJA

Ponadto polecam dekarzo-ciesle p. Tomasza Surowca - tel. 600 278 128 robią więźbę , dachówki, opierzenia, wszystko konkretnie , dokładnie , są słowni POLECAM

również rewelacja ekipa to pan Czerniawski od bram garażowych tel. 609 226 156 lub 61 426 4785 z Gniezna firma Amex - sprzedają montują bramy rolety i żaluzje plus automatykę - fachowo tanio o szybko a do tego p. Czerniawski ma naprawdę duża wiedze w zakresie bram i knota wam nie wciśnie POLECAM

no i ostatnie laury dla kierownika budowy Zbyszka Koniecznego tel. 604 175 485 - ogromną wiedza, odpowiedzialność - jak cos będzie z jego winy - ZAPŁACI SAM ZA TO !!!!- to niebywale = sprawdziłem na własnej skórze

polecam

fajny murarz to tez Mariusz Nadobnik z ekipa tel. 691 403 633 – najlepiej podpisać z nim umowę na całość wychodzi tanio i o wszystko się troszczy (ale trzeba to zaznaczyć w umowie żeby nie latać po worek cementu i 2 gwoździe dla murarzy) a mało tego jest słowny – jak się z nim coś omówi to tak zrobi – ale trzeba to dokładnie omówić a najlepiej narysować jakąś drobną aranżację

jak ktoś komuś niedowierza i uważa ze to reklama może do mnie wpaść na budowę i zobaczyć przy okazji - pozdrawiam Krzysiek z Gowarzewa

A ja poraz kolejny polecam Kierownika Budowy - Zbyszka Koniecznego!

Dziś poraz kolejny uchronił mnie pzred fuszerką wykonawców. Na 2 ścianach zapomnieli o izolacji pionowej od wewnatrz pomieszczeń tzw "mokrych". Gdyby nie ok to by mi grzybki na scianie rosły od dołu....

Ehhh ... tak więc jak ktos szuka to brac w ciemno :) Byle nie za duzo na raz bo dla mnie czasu nie bedzie miał :)