Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

Witam

Poszukuje sprawdzonej ekipy budowlanej, godnej polecenia z okolic Obornik Wielkopolskich (powiat obornicki). Budowe planuje z ytonga.

Ekipy murarskiej niestety nie znam, ale za firmę dekarską dam sobie obciąć dwie ręce i głowe...wykonywali dachy wielu osobom i nie słyszałam zadnej złej literki (a co dopiero zdania ) o nich. Naprawdę są godni polecenia, i to powtarza każdy komu robili dach. Są z powiatu obornickiego. Własciciel p. Jacek 518 808 707.

P.S. Rąk, ani głowy do dzisiaj nie straciłam.... ;-)

Pozdrawiam i życze samych sukcesów.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich:

u nas wprawdzie nie budowa domu, ale póki co garażu - ale polecić już możemy:

1. Pana Zbyszka Koniecznego - 604 175 485oczywiście kontakt do niego z forum, - podpisujemy się pod wszystkimi pochwałami na jego temat, przesympatyczny, konkretny, zaangażowany w sposób niepojęty przy ilości budów ( ?? pewno coś źle odmieniam) jakie prowadzi, cudowny fachowiec, polecam wszystkim cierpliwie do niego dzwonić - bo nowych telefonów tak od razu nie odbiera - ale jak już podejmie się budowy to jest o każdej porze i swoją pracę robi RZETELNIE! Człowiek do sklonowania!

2. Pana Damiana Jarocia -504 098 468 wprawdzie jakieś zamieszanie zapanowało na forum - jest wiele sprzecznych wpisów, ale ze swojej strony jesteśmy bardzo zadowoleni z prac Pana Damiana - fachowo, bez kaprysów, bardzo profesjonalnie, fajna, dowcipna ekipa - czasami trudno się dodzwonić - ale też trudno się dziwić - Pan Damian sam pracuje na budowie - nie jest szefem pod krawatem, więc zrozumiałe, że czasami nie może odebrać. U nas było wiele niespodzianek - całkowita wymiana gruntu, jakieś skarby co rusz porośnięte trawką, nietypowa ściana jednowarstwowa- ale garaż na ukończeniu i dajemy duży plus ekipie Pana Damiana.

3. Polecamy hurtownię ZENSOF Z GRUSZCZYNA - wszystkie zamówienia telefoniczne, płatności bez nerwów, towar na czas, z możliwością oddania tego co zostaje, fachowo i miło. Duży plus. tel. 61- 8187470

4. Beton EKO_ZEK - Pani Agnieszka 667 672477 - towar na czas, zamówienia na telefon, profesjonalnie i miło. Duży plus:)

5. Koparki - prace ziemne - ekipa z czerwonaka 501 674501, ekipa z Wierzonki - 601 746436 - też duże plusy dla obu - wyjmowanie rozjechanego gruzu na głębokości do 3 m lawirując między wątłymi wisienkami zakończone bez strat. Polecamy!

A poszukujemy:

- ekipę od tynku (elewacja)

- kamieniarza do zrobienia opaski z łupka

- ekipę do tynków maszynowych

- ekipę do posadzek

- jasnowidza - wskazanie jakiejś najbliższej kumulacji.

Pozdrawiamy wszystkich budujących:)

Jeśli chodzi o okna drewniane - to myślę że mogę polecić firmę Kucz - http://oknakucz.pl/. Rodzinna firma, my wzięliśmy okna dla siebie ale jeszcze nie mieszkamy. Jednak polecili go nam sąsiedzi którzy w ich oknach mieszkają już 5 lat i wszystko z nimi ok... cena była przystępna i fajny gruby profil. Warto porozmawiać. Generalnie są z Chrzypska ale mają też biuro w Poznaniu.

Polecam p. Michała - u mnie robił: elewacja zewnętrzna z tynkiem, ocieplenie poddasza, zabudowa z nidy, płytki (łazienka), płot klinkierowy. Złota rączka - solidny, doświadczony fachowiec. Zainteresowanym podaje namiar: 663 513 131

mam pytanie czy p. Michał załatwiał dla was tyn z caparola - mam dac zaliczke na towar i mam pewen obawy

Polecamy firmę ogólnobudowlaną DACH-BUD pana Marcina Tomaszewskiego - budują z własnych materiałów lub dostarczanych od inwestora - od fundamentów aż po wykończenie domu do zamieszkania. Budują po naprawdę konkurencyjnych cenach - przejrzeliśmy z mężem naprawę dużo ofert firm budowlanych i jak na razie DACH-BUD TO STRZAŁ W dziesiątkę. Budują dla nas w Miękowie koło Czerwonaka - na dzisiaj skończony stan zero- wylane fundamenty- od jutra rosną mury. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do obejrzenia postępów robót - na budowie panuje wzorowy porządek - kontakt pod nr tel 504 814 177

Firma jest samowystarczalna - posiadają geodetę,instalatorów- świetni fachowcy - za wykorzystaną wodę i prąd w czasie budowy sami płacą rachunki - pracują od rana do wieczora- jak trzeba! POLECAMY !!!!!!!!!!!

Edytowane przez pawelpaco

Polecamy ekipę budowlaną DACH-BUD pana Marcina Tomaszewskiego - budują z własnych materiałów lub dostarczanych od inwestora - od fundamentów aż po wykończenie domu do zamieszkania. Budują po naprawdę konkurencyjnych cenach - przejrzeliśmy z mężem naprawę dużo ofert firm budowlanych i jak na razie DACH-BUD TO STRZAŁ W dziesiątkę. Budują dla nas w Miękowie koło Czerwonaka - na dzisiaj skończony stan zero- wylane fundamenty- od jutra rosną mury. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do obejrzenia postępów robót - na budowie panuje wzorowy porządek - kontakt pod nr tel 504 814 177

dopiero wylane fundamenty, a Ty już reklamujesz swoją ekipę...? do końca budowy jeszcze trochę Ci pozostało, wtedy będziesz mógł/mogła ocenić ich pracę...

poza tym to Twój pierwszy post i już kogoś zachwalasz....

A juz myślałam ze jestem nadwrażliwa.... To było by zbyt piękne gdyby było prawdziwe...:yes:... szkoda ze "polecenie" tej firmy brzmi jak własna reklama...i taką chyba jest....

Na dodatek nie wiedziałam ze "trzeba" pracować po 14 godzin na dobe - nadludzie widocznie...... Firma samowystarczalna jak ktoś jest od wszystkiego to wiemy do czego jest.... i te "własne" materiały mnie przeraziły...nie skomentuje dlaczego.. Z reguły firmy usługowe, remontowe nie mają na "magazynie" własnych materiałów (chyba ze są od razu hurtownią)..tylko załatwiają je na potrzeby klienta..i pod klienta...jesli klient tego sobie życzy..( wtedy mamy prawo wyboru z czego chcemy miec cos wykonane a nie z najtańszych materiałów- kasowane jak za droższe).... a nazwa firmy sugeruje ze zajmują sie dachami a nie ogólną budowlanką....jakby mi dekarz miał mury stawiać a murarz dach robić to wolałabym namiot sobie na działce postawić...

Naturalnie każdy ma prawo wyboru wykonawcy, firmy...itd to wolny kraj...

Pozdrawiam forumnowiczów....

Edytowane przez Liliana28

Ludzie - powariowaliście - co z tego, że to mój pierwszy wpis - ale wpis w końcu na BIAŁĄ LISTĘ SOLIDNYCH !!!!!!! Dlaczego nie opisać ludzi, którzy naprawdę na to zasługują. Nasza budowa rośnie w tempie błyskawicznym - przedtem byliśmy i widzieliśmy trzy inne zakończone domy, zbudowane przez Dach-Bud - tempo i jakość naszej budowy tylko potwierdzają solidność firmy. TYM KTÓRZY SZUKAJĄ EKIPY BUDOWLANEJ RADZĘ SPRAWDZIĆ FAKTY, A NIE SUGEROWAĆ SIĘ ZGRYŹLIWOŚCIAMI PISANYMI POD ADRESEM MOJEGO WPISU.

W firmie pracuję 12 osób - na pewno dekarz nie muruje,ani murarz nie wykonuje dachu - firma ma taką właśnie nazwę, bo wybudować może cały dom od początku do końca - wszystkich niedowiarków zapraszam na budowę .

http://www.budownictwojednorodzinne-poznan.pl/

Na stronie część realizacji wykonanych przez firmę.

Edytowane przez pawelpaco

Ludzie - powariowaliście - co z tego, że to mój pierwszy wpis - ale wpis w końcu na BIAŁĄ LISTĘ SOLIDNYCH !!!!!!! Dlaczego nie opisać ludzi, którzy naprawdę na to zasługują. Nasza budowa rośnie w tempie błyskawicznym - przedtem byliśmy i widzieliśmy trzy inne zakończone domy, zbudowane przez Dach-Bud - tempo i jakość naszej budowy tylko potwierdzają solidność firmy. TYM KTÓRZY SZUKAJĄ EKIPY BUDOWLANEJ RADZĘ SPRAWDZIĆ FAKTY, A NIE SUGEROWAĆ SIĘ ZGRYŹLIWOŚCIAMI PISANYMI POD ADRESEM MOJEGO WPISU.

W firmie pracuję 12 osób - na pewno dekarz nie muruje,ani murarz nie wykonuje dachu - firma ma taką właśnie nazwę, bo wybudować może cały dom od początku do końca - wszystkich niedowiarków zapraszam na budowę .

http://www.budownictwojednorodzinne-poznan.pl/

Na stronie część realizacji wykonanych przez firmę.

Reklamujesz prawdopodobnie sam własną firme i sie dziwisz ze Ci ludzie nie wierzą. Człowieku nie chwal dnia przed zachodem słońca....- skończ budowe( o ile wogóle takowa istnieje) a potem polecaj, poza tym co z tego ze byłeś na innych budowach- rozmawiałeś z inwestorami???? i czy oni są zadowoleni z wspólpracy z tą firmą czy nie mają zadnych zastrzeżeń????????bzdury piszesz !daj sobie spokój - nikt nie jest aż tak naiwny... i co z tego ze dokonałeś wpisu na białą listę- jak to jest WŁASNA REKLAMA. Ja nie muszę być zgryzliwa- życie Cie zweryfikuje!!!a propos co ty z tego masz ze wpisujesz firme która podobno rozpoczeła ci budowe????? i podajesz tyle informacji na ich temat????? - jako inwestor rozpoczynający wspołprace???dziwne.. Powinien cie moderator tego portalu zablokowac bo zaśmiecasz niepotrzebnie forum- jak chcesz sie ogłosic, swoją firme - wybierz płatną opcje i nikt nie będzie sie buntował.

A propos sam chyba nie czytasz to co piszesz, a szkoda.

A co do firmy - to sprzatają, pracują jak maszyny i to jeszcze w ekspresowym czasie, płacą rachunki, zajmują sie "wszystkim" maja towar, normalnie cuda niewidy.... Tylko polecać, polecać i dziekowac Bogu ze są...

Liliana28 - może to Tobie inne firmy płacą, żeby podważać wiarygodność innych - żal mi Ciebie, bo chyba na swojej drodze spotykałaś kiepskich fachowców - po ilości postów widać,że też jesteś świeżym forumowiczem i to Ty zaśmiecasz forum swoimi bzdurnymi komentarzami . Z poleceń listy wybraliśmy kierownika budowy ZBYSZKA KONIECZNEGO - współpraca układa się super. Innym normalnym ludziom chcemy pomóc i odwdzięczyć się za ich polecenia, podając namiar na solidną firmę- umowę podpisaliśmy z nią w grudniu zeszłego roku - normalni ludzie rozmawiają ze sobą - stąd tyle informacji - można je potwierdzić - po raz kolejny zapraszam na naszą budowę do MIĘKOWA za Czerwonakiem. I to było na tyle....

Liliana28 - może to Tobie inne firmy płacą, żeby podważać wiarygodność innych - żal mi Ciebie, bo chyba na swojej drodze spotykałaś kiepskich fachowców - po ilości postów widać,że też jesteś świeżym forumowiczem i to Ty zaśmiecasz forum swoimi bzdurnymi komentarzami . Z poleceń listy wybraliśmy kierownika budowy ZBYSZKA KONIECZNEGO - współpraca układa się super. Innym normalnym ludziom chcemy pomóc i odwdzięczyć się za ich polecenia, podając namiar na solidną firmę- umowę podpisaliśmy z nią w grudniu zeszłego roku - normalni ludzie rozmawiają ze sobą - stąd tyle informacji - można je potwierdzić - po raz kolejny zapraszam na naszą budowę do MIĘKOWA za Czerwonakiem. I to było na tyle....

po 1 ty jesteś kiepski i to strasznie..co ma kierownik do wykonawcow...??

po 2 pomozesz sobie - wizytą u lekarza..

po 3 solidna po rozmowach i fundamentach??? chłopie myśl co piszesz!!! to jak smak lizaka przez papierek...

Tu kazdy poleca kazdego, ale po jakiś doswiadczeniach, skończonej robocie, i wielu innych rzeczach a nie po rozmowie, podpisanej umowie, fundamentach czy innych tego typu bzdurach..!! (lepiej sprawdz czy ci krzywo nie porobili)

Moze i jestem nowa ale na pewno nie tak perfidna zeby wystawiac i reklamowac własna firme!!!!! człowieku od ogłoszeń i reklamy są gazety, media itp.

Polecasz ?? - zajmij sie pilnowaniem "własnej" budowy jak ją masz a nie pisaniem na forum o firmie ZANIM CI "DOM" postawią...

Pisz sobie co chcesz i tak inni Cie zweryfikują.

P.S. Mi nie ma kto za co płacic ja firmy nie mam.....a swój żal to sobie schowaj w kieszeń..

pawelpaco

Zrozum jedno użytkownicy tego forum mają zazwyczaj nieco więcej niż 2 latka i nieco więcej niż dwulatek kojarzą... wobec czego tego rodzaju "polecenia" jak Twoje nikogo nie przekonają.

Myślę, że jeśli tej cudownej firmie nie chcesz robić dalszej antyreklamy zamilcz:)

Dziekuje i cieszę się ze nie tylko ja mam takie zdanie.

Pozdrawiam Myszonik...jednak widać że elita( forum) to prawdziwa elita....:yes: