Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

Idź do lokalnego zakładu komunalnego, spółki wodnej, czy jak to tam się u ciebie nazywa i wypytaj się (na przykład sekretarki, podczas nieformalnej rozmowy), czy nie zna kogoś kto robi przyłącza. Będziesz miał fachowo, zgodnie z lokalnymi zwyczajami i w miarę tanio. W "moim" zakładzie komunalnym chyba co trzeci pracownik wykonuje po pracy tego typu fuchy. U nas (Swarzędz, Kostrzyn) jeden metr wodociągu kosztuje koło 100zł (materiał i robocizna), a za przyłącze ciągnięte od wodociągu wkopanego w drogę przed działką, życzą sobie 2500zł.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Również poszukuję solidnej i rozsądnej pod względem ceny firmy zajmującej się budową domów. Najlepiej pod klucz.

Właśnie nam odpadł jeden wykonawca, kóry okazał się okropnym krętaczem:/

Jesteśmy już zdesperowani, bo sami trochę boimy się rozpoczynać budowę - przecież się nie znamy na tym, a już okrutnie nam się pali, by wystartować w tym roku...

Ech...

Podnoszę temat, bo coś nikt się nie odezwał.

Poszukuję solidnej i oczywiście niedrogiej ekipy do ocieplenia i elewacji. Najlepiej jak by miała doświadczenie w elewacjach drewnianych, bo mamy w projekcie kawałek elewacji drewnianej. Chcielibyśmy jeszcze przed głęboką jesienią zamknąć temat.

Oprócz tego szukamy wykonawcy schodów drewnianych (obłożenie betonowych).

Budujemy w Zalasewie.

co do budowania domów,to mogę napisać o jednej firmie choć nie powinienem jako że jestem wykonawcą a nie inwestorem(niestety nie buduję domów)a więc firma o której piszę jest to Paweł Jakubowski ,firma nazywa się buduj z nami,poczytasz o niej na białej liście jak i na jego stronce internetowej,co do terminów nie odpowiem nic ponieważ nie mam pojęcia jakie ma terminy

Podnoszę temat, bo coś nikt się nie odezwał.

Poszukuję solidnej i oczywiście niedrogiej ekipy do ocieplenia i elewacji. Najlepiej jak by miała doświadczenie w elewacjach drewnianych, bo mamy w projekcie kawałek elewacji drewnianej. Chcielibyśmy jeszcze przed głęboką jesienią zamknąć temat.

Oprócz tego szukamy wykonawcy schodów drewnianych (obłożenie betonowych).

Budujemy w Zalasewie.

polecam firmę REMBUD z Pokrzywna. Widziałem ich robotę na budwie, na której i ja pracuję.

http://www.ceranka.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=37

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ja z czystym sumieniem mogę polecić pana Michała.Wykonał u mnie sporo solidnej pracy. Docieplił poddasze wraz z zabudową, gipsował, malował, wykończył wnętrze na błysk, zrobił elewacje z podbitką. Pan Michał wykonuje wszystko starannie i dokładnie. Widać, że ma pojęcie o tym co robi. Potrafi doradzić w wielu kwestiach. Jeśli chodzi o zaliczki na towar można mu w 100% zaufać.

Numer kontaktowy- 663513131

Ja z czystym sumieniem mogę polecić pana Michała.Wykonał u mnie sporo solidnej pracy. Docieplił poddasze wraz z zabudową, gipsował, malował, wykończył wnętrze na błysk, zrobił elewacje z podbitką. Pan Michał wykonuje wszystko starannie i dokładnie. Widać, że ma pojęcie o tym co robi. Potrafi doradzić w wielu kwestiach. Jeśli chodzi o zaliczki na towar można mu w 100% zaufać.

Numer kontaktowy- 663513131

W Twoim profilu można wyczytać, że zarejestrowałeś się dopiero wczoraj ("Zarejestrowany 11-10-2011") oraz że budowanie dopiero w planach ("Mój dom: kiedyś zbuduję"). Ufam jednak, że to nie autoreklama i miejmy nadzieję, wkrótce pojawi się więcej pozytywnych opinii o Panu Michale, także od wielopostowców. Fachowiec, który wykonuje wszystko starannie i dokładnie, to wszak rzadkość.

PS. Jeśli chodzi o zaliczki, to u mnie żaden fachowiec jeszcze o nie nie prosił. Rozliczanie następowało na bieżąco po zakupie materiałów.

Edytowane przez neko

Z uporem maniaka powtórzę

ten wątek powinien być dostępny dla forumowiczów z określoną minimalną liczbą postów. 10? 20? 30?

(edit:

a w sumie nie tyle "powtórzę", co "ujawnię", ponieważ taką myśl sfabrykowałem poprzednio we wątku "czarnym")

Nie wiem, czy mogę już polecić (dach wykonany raptem przed miesiącem, nie przeżył jeszcze zimy), ale rewelacyjnie mi się współpracowało z dekarzem Tomkiem Surowcem. Telefon 600278128. Bardzo solidny, bardzo kontaktowy, kulturalny, sympatyczny i, moim zdaniem, tani.

Namiary miałem z tego forum.

Zdecydowanie najlepsza, z dotychczasowych, ekipa na budowie.

Edytowane przez pawelpiwowarczyk

Witam Wszystkich

Chciałbym polecić ekipę murarzy Pana Jarosława Błaszczyka. U nas wczoraj zakończyli stan surowy. Ekapa solidna, staranna jak się umowią na jakiś termin to go dotrzymują. Mózgiem całej opracji jest Pan Jarek i wie co robi, widać że ma doświadczenie i fach w ręku- pokuszę się również o określenie, że jest artystą w swoim fachu, bo nasz projekt miał kilka trudnych elementów, a wykonane zostały super.

Cenowo też można się porozumieć, płatności tylko po wykonanym etapie!!!!

Polecam z czystym sumieniem nr kontaktowy 665998483

Nie wiem, czy mogę już polecić (dach wykonany raptem przed miesiącem, nie przeżył jeszcze zimy), ale rewelacyjnie mi się współpracowało z dekarzem Tomkiem Surowcem. Telefon 600278128. Bardzo solidny, bardzo kontaktowy, kulturalny, sympatyczny i, moim zdaniem, tani.

Namiary miałem z tego forum.

Ja mogę Go również polecić. stawiał mi dach w poprzednim domu. Ma już 8 lat, więc przeżył niejedną zimę i jest nadal bez zarzutu ;)

• 2 weeks później...

Witam, chciałbym polecić kilka osób/firm:

1) Kierownik Budowy - znany już Zbyszko Konieczny, konkretny człowiek na odpowiednim miejscu, tel 604175485

2) Murarze - firma budowlana Jarosława Błaszczyka, wymurowali Nam sprawnie i starannie dom z silikatów do stanu surowego. Budują według "nowych technologii" m.in. murowanie na cienką spoinę, kominy systemowe, profesjonalne wykończenie szczytów wraz z ociepleniem. Budują dobrze i tanio, tel. 665998483

3) Cieśle/dekarze - firma Rafała Sobkowiaka, postawili dach - więźba, deskowanie, pokrycie dachówka i obróbka kominów w przeciągu miesiąca, tel. 505859129