Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

hej

Pan Michał - 663513131, niestety nazwiska nie znam.

Znalazłem go tutaj, na forum.

Jak dla mnie - facet bardzo w porządku. Może ma mały kłopot z układaniem terminów. Jeśli się wcześniej ustali to nie maluje trawy na zielono. Robi porządnie, podpowie, bardzo uczciwy (przez miesiąc był sam w domu kiedy już mieszkałem robiąc wykończenie poddasza). Robiłem z nim ocieplenie styro 24cm - wcześniej pogryzłem się z dwoma inntymi "firmami" które nie robiły dokładnie, Pan Michał robił akceptowalnie. Robił też poddasze, w tym sezonie z Nim będę robił elewację, podbitkę, opaskę. Tak więc bardzo polecam. Najważniejsze że nie maluje trawy na zielono - można z nim konkretnie ustalić jakość. Z góry powie że żądana jakość pracy może być trudna do osiągniecia, pokaże dlaczego, uzmysłowi problem i wtedy zada swoje magiczne "Rozumie pan?" - nie jest gołosłowny. I wtedy dochodzi się do porozumienia, kompromisu. Sam mówi że on może siedzieć przy tym i rok - ale że to dla mojej kieszeni nie jest warte. Naprawdę bardzo polecam. No i pilnować terminów - z tym jedynie może być kłopot. Wziąć pod uwage że może być ślizg z wystartowaniem.

pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Mieliśmy tą samą ekipę i kierbuda - potwierdzam są REWELACYJNI!! Dzięki nim budowa domu wydaje mi się pestką.. dom mamy solidnie zbudowany.

Miałem ekipę Pana Jarka niestety tylko dokańczał budowę po poprzedniej ekipie którą wywaliłem :( tylko mogę żałować ,że wcześniej nie miałem namiarów na Jarka Błaszczyka ... u mnie kończył stan surowy i kładł tynki ręcznie , tynki równiutkie , pozostawia porządek po sobie i nie trzeba pilnować :) potwierdzam , że tempo mają ekspresowe , kierownik Zbyszko Konieczny też fajny gość mogę go polecić oraz jeśli chodzi o instalacje elektryczne z czystym sumieniem polecam Adama Staszyńskiego 606483423 tanio szybko i solidnie ( u mnie po 3 latach żadnych problemów z elektryką - sam dużo podpowiada fajnych rozwiązań..)

Witam co do wpisu na temat firmy Pana Kamila K ,,LUX-DACH''chciałabym uspokoić. Ponieważ nasza przygoda z naszym dachem zaczęła się w

Lipcu 2012 roku.Pan Kamil przyjechal wycenil i sie dogadaliśmy.Termin ustaliliśmy na 20 sierpnia 2012.Dekarze weszli 1 dzien po terminie.wiezba powstala w ciągu 3 dni,a reszta pokrycia w ciągu 8 dni. zaprosillam Kierownika ktory sprawdzil i podpisał wykonawcy odbiór wykonanego etapu.I z sercem moge polecic pana Kamila.K bo dzieki jego firmie zaoszczedzilismy pieniadze i czas na poszukiwaniu materialów.!

Edytowane przez Kas007

Witam,

Chciałbym sie dowiedziec jaka firma jest godna polecenia względem tynkarstwa szukam dobrej firmy

Ja razem z żoną moge osobiście polecić firme ''Lux-Dach'' świetnie i szybko wykonali nasz dach oraz co

moge dodać to to że Pan Kamil pozwolił mi na spłate należności w tzn. ratach co bylo dla nas dużym

zaskoczeniem, tym bardziej w takim czasie jakim jest budowa własnego domu dziekujemy.

A teraz przyszedł czas na nowy etap czyli tynki, wiec szukam troche czasu jeszcze mam ponieważ

pogoda nie pozwala na prace ale już nie długo!!!

• 1 month później...

Jak już gdzieś pisałem,z Poznaniem związany jestem stosunkowo od niedawna i dlatego m.in. szukając wykonawcôw do poszczególnych etapów budowy,oparłem się na forum.Niestety nie wszyscy polecani tu wykonawcy zasługują na to miano.Podchodząc z dużą rezerwą do przedstawianych tu firm ,i tak udało mi się trafić m.in. na firmę zajmującą się ocieplaniem,która zjawiła się do pracy bez rusztowań, ale za to z jedną! drabiną. Kończąc kolejny etap budowy,muszę stwierdzić również,że na liście znajdują się także osoby i firmy, z którymi współpraca przebiega bezproblemowo .Dlatego polecę tu:

-kierownik budowy-Zbyszek Konieczny tel.604 175 485.konkretny,służący zawsze radą i czasem

-geodeta-Sawicki tel.61 426 79 89. Szybko i niezbyt drogo.

-mat.budowlane-hurtownia Zensof w gruszczynie tel.61 818 74 70. Po długich negocjacjach oferują przyzwoite ceny,w miarę terminowe dostawy

-okna-"Gemi" (partner oknoplast Kraków) Swarzędz tel.61 651 54 54. Miłe i fachowe podejście,terminowość chociaż problemy z serwisem

-elektryk-Kabat-tel.602 736 408. Robi elektrykę czysto i " z głową"

-ocieplenie zewnętrzne- p.Mariusz tel.661 718 532. Szybki ale dokładny,chociaż musiał poprawić ułożenie płytek parapetowych

-sucha zabudowa z płyt k/g, ocieplenie stropodachu,szpachlowanie-p.Michał tel.501 519 293 fachowość i kultura osobista, jedna z lepszych firm, z którą współpracowałem.

Edytowane przez UZOON75

Pisząc o firmie "Genu" ze Swarzędza (moje aktualne miejsce zamieszkania) to chyba Ci chodziło o "Gemi". Gemi faktycznie się oknami zajmuje, ale Genu to chyba nawet tu nie ma ;)

Swoją drogą trzeba się będzie do tego Gemi przejść, skoro nieźli.

Zensof - miałem wrażenie, że ofertę na materiały do SSO zrobili tak bez przekonania. Po pierwsze ceny średnie, po drugie połowy materiałów nie wycenili ani nie zaproponowali zamienników. No, ale może trzeba ich było podusić bardziej.

Koło Zensofa jest za do Dekodach - pokrycia dachowe, rynny, okna itd. - i oni zarobili całkiem fajną ofertę na dachówkę, okna i rynny. Okna Fakro mają w dobrych cenach, to fakt. Dachówka też OK w sumie, ceny niezłe. Nie kupiłem jeszcze tych materiałów więc ciężko polecać, ale spróbować na pewno warto. Okna (i rynny?) zapewne właśnie u nich kupię, ale dachówkę w Kolmax - cenowo tak samo, a obsługa wprost wychodzi z siebie żeby dopieścić klienta (pzdr dla Pana Macieja!).

Materiały na SSO będę miał z Tados (Stęszew) - bo tam właśnie buduję. 3 km na budowę, dobre ceny, dobry wybór, obsługa jak na razie OK. Zobaczymy jak będzie później z dostawami ;)

Piasek, żwirek, beton - wiadomo, okolicznie, w lepszych cenach niż jakakolwiek hurtownia ;)

Powtarzam - na razie to moje wybory, a nie rekomendacje tak na 100%. Wiem, wiem, powinno się wpisywać tu już sprawdzonych dostawców. Jak będziemy w trakcie akcji to na pewno dopiszę.

Pisząc o firmie "Genu" ze Swarzędza (moje aktualne miejsce zamieszkania) to chyba Ci chodziło o "Gemi". Gemi faktycznie się oknami zajmuje, ale Genu to chyba nawet tu nie ma ;)

Swoją drogą trzeba się będzie do tego Gemi przejść, skoro nieźli.

Sorry,kwestia przejęzyczenia-oczywoście miałem na myśli firmę"Gemi" ze Swarzędza -już poprawiam nazwę.

Edytowane przez UZOON75

TARTAK oraz CIESIELSTWO

bardzo bardzo polecam p. Bogumił Rożek, telefon 504-508-018

kupilismy od P. Bogumila drewno na wiezbe dachowa, drewno zostalo do nas przywiezione jesienia (listopad), zesztaplowane i pospinane tak aby sie nie powyginalo podczas schniecia. Wiezba zostala z tego drewna postawiona 5 miesiecy pozniej w 4 dni, bez zadnych uwag z naszej strony i zadnych uwag ze strony kierownika podczas odbioru. W kolejne 2 dni p. Bogumil i jego ekipa odeskowali, pokryli papa oraz nabili na dach kontrlaty.

Podsumowujac: bardzo polecam, pomimo ze tartak oraz ekipa pochodza z okolic Kosciana nie bylo dla nich problemem dojezdzac do nas pod Poznan.

W razie czego mozna sie na mnie powolywac:)

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

Dopisuję do listy Pana Jakuba tel. 501-434-927 od którego można nabyć zbiorniki polietylenowe na oczyszczalnie lub deszczówkę, zbiorniki są w nieregularnych dostawach, czasem są czasem nie ma, więc trzeba dzwonić i się pytać, rożne pojemności, ale jest jedna duża zaleta: ponieważ zbiorniki mają drobne uszkodzenia (nie każdy i nie przeszkadzające w użytkowaniu) są za pół ceny.

• 2 weeks później...

Witam,

Poszukuje dobrego kierbuda - budowa Grodzisk Wlkp. W tym roku planuje stan zero. Przeczytałem cały temat i zlazłem szczególnie polecanych:

1. legendarnego Zbyszko Konieczny 604 175 485, który ma tyle zleceń że pewnie nie będzie miał czasu zaglądać do mnie na budowę.

2. Leonard KARASIńSKI 511330663.

3.Tel. 693 276 014 adam nowicki

4. Przemo Jarząbek 602 267 476

Proszę o opinie o tych panach z wyjątkiem tego pierwszego :cool: oraz namiary na kolejnych.

dzis ja mam 2 prosby o podrzucenie sprawdzonych i aktualnych namiarow:

1. poszukuje wykonawcy na instalacje wod-kan w domu (obecnie mam SSZ)

2. "gazownik" - od skrzynki w granicy rozprowadzenie inst. w calym domu (oczywiscie z papierami, itd.)

budowa: wysogotowo/poznan

z gory dzieki

Ze swojej strony moge polecic:

kierbuda Przemka Jarzabka - 602267476

Budownictwo Moniuszko - poza malymi bledami naprawde dobrze budowali :) wygooglac mozna ich, nie chce linkow podawac, tel nie mam przy sobie.

Edytowane przez lesz

Witam,

Poszukuje dobrego kierbuda - budowa Grodzisk Wlkp. W tym roku planuje stan zero. Przeczytałem cały temat i zlazłem szczególnie polecanych:

1. legendarnego Zbyszko Konieczny 604 175 485, który ma tyle zleceń że pewnie nie będzie miał czasu zaglądać do mnie na budowę.

2. Leonard KARASIńSKI 511330663.

3.Tel. 693 276 014 adam nowicki

4. Przemo Jarząbek 602 267 476

Proszę o opinie o tych panach z wyjątkiem tego pierwszego :cool: oraz namiary na kolejnych.

numer 3. P. Adam jest Kierownikiem u nas. nie mam zadnych krytycznych uwag ani zastrzezen. Moge z czystym sumieniem polecic. Numer aktualny.

Mogę polecić swojego kierownika;

p.Łukasz Czapla 695-850-244

Młody facet ale potrafi doradzić/odradzić, jeżeli chodzi o zmiany itd. Zaznaczam, że umówiliśmy się na 5-6 wizyt za ciut ponad 2 tys. (wystawia na koniec Świadectwo energetyczne).

Poszukuję natomiast sprawdzonej i solidnej ekipy od dachu. Pomożecie?

Witam.

Jestem na finiszu budowy własnego domku, dlatego też już teraz mogę szepnąć dobre słówko na temat wykonawcy.

Polecam ekipę p. Roberta Bartosiaka (murarz i cieśla) oraz jego ekipę, która działała na mojej budowie. Wcześniej p. Robert budował dom moich rodziców, więc można powiedzieć, że już wiedziałam, kogo biorę do pracy. Nie pomyliłam się, od samego początku współpracy, czyli od kosztorysu, wyboru towaru i dostawców był bardzo pomocny. Jest solidny, skrupulatny i bardzo sympatyczny. Pan Robert ma sprawdzone hurtownie, jednak to do mnie należała ostateczna decyzja, co do wyboru hurtowni budowlanej, dostawcy betonu czy żwiru. Istotne jest też to, że jedna ekipa w całości postawiła stan surowy. Na terenie budowy cały czas jest czysto, wszystko poukładane tak jak powinno być. To, co jest dla mnie bardzo ważne to to, że podczas pracy nie było sytuacji związanej z piciem alkoholu, ten problem u nich nie istnieje.

Numer telefonu do p. Roberta 607165292.

Polecam gorąco, naprawdę można się dogadać.

Pozdrawiam wszystkich zamierzających się budować