Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

nie obraź się ani nie gniewaj, ale naprawdę sądzę, że tak pierwszy, i na razie jedyny, post to faktycznie rekomendacja z grubej rury, nie do podważenia, ani trochę w ogóle nic zupełnie nie wygląda na coś innego, niż tylko rekomendacja zadowolonego klienta

oby więcej takich postów, dzięki nim to forum faktycznie działa i się wszystkim przydaje!

HURA

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mogę polecić swojego kierownika;

p.Łukasz Czapla 695-850-244

Młody facet ale potrafi doradzić/odradzić, jeżeli chodzi o zmiany itd. Zaznaczam, że umówiliśmy się na 5-6 wizyt za ciut ponad 2 tys. (wystawia na koniec Świadectwo energetyczne).

Poszukuję natomiast sprawdzonej i solidnej ekipy od dachu. Pomożecie?

a co potrzebujesz w kwestii dachu ? Ciesielstwo, dekarstwo, tartak, wszytsko naraz ?

moze nasz tartaczniko-cieslo-dekarz by sprostal ?

Witam.

Jestem na finiszu budowy własnego domku, dlatego też już teraz mogę szepnąć dobre słówko na temat wykonawcy.

Polecam ekipę p. Roberta Bartosiaka (murarz i cieśla) oraz jego ekipę, która działała na mojej budowie. Wcześniej p. Robert budował dom moich rodziców, więc można powiedzieć, że już wiedziałam, kogo biorę do pracy. Nie pomyliłam się, od samego początku współpracy, czyli od kosztorysu, wyboru towaru i dostawców był bardzo pomocny. Jest solidny, skrupulatny i bardzo sympatyczny. Pan Robert ma sprawdzone hurtownie, jednak to do mnie należała ostateczna decyzja, co do wyboru hurtowni budowlanej, dostawcy betonu czy żwiru. Istotne jest też to, że jedna ekipa w całości postawiła stan surowy. Na terenie budowy cały czas jest czysto, wszystko poukładane tak jak powinno być. To, co jest dla mnie bardzo ważne to to, że podczas pracy nie było sytuacji związanej z piciem alkoholu, ten problem u nich nie istnieje.

Numer telefonu do p. Roberta 607165292.

Polecam gorąco, naprawdę można się dogadać.

Pozdrawiam wszystkich zamierzających się budować

Potwierdzam!!!

Mi Pan Robert budował cały dom wraz z postawieniem całej więźby. Zresztą polecałam go tutaj na pewno kilkanaście stron wcześniej i pewnie już z rok temu :)

Pan Robert nie ma sobie równych - najlepsza ekipa na mojej budowie. Podpisuje się w całości pod tym co napisał mase.

Czytała, czytałam...i skończyłam.

Myślałam nad cała naszą budową i z czystym sumieniem mogę polecić:

1) p. Robert Bartosiak 607 165 292 - murarz i cieśla - polecany przez kolejnych naszych znajomych - bardzo sympatyczny, do dogadania, wyhaczy ew. błędy w projekcie i doradzi - starannie przygotowuje kosztorys prac i tego się trzyma, zostawia po sobie porządek; murował nam kominy z cegły - panowie od c.o. zakładając wkład kominowy powiedzieli, że tak równo wymurowanych kominów od środka jeszcze nie widzieli :), tynkarz i styropianiarze mówili, że ściany prościutkie!

Więźbę również zrobił super - kładliśmy karpiówkę i dla dekarza było ważne aby było równiutko, bo przy tych dachówkach wszystko wyłazi - nasz dekarz nie miał zastrzeżeń

2) Tynkarz - p. Cej 512 352 364 - porządny, solidny, uczciwy - kładł nam tynki gipsowe maszynowo - jak przyszedł nasz sąsiad to powiedział, że on by tego nie gipsował tak jest równo :) zostawił porządek - ci co są po tynkach to wiedzą jaki to syf, tym bardziej, że my byliśmy już po posadzkach

Obydwoje bezkonfliktowi i punktualni i gdzieś spod Poznania, ale nie pamiętam dokładnie skąd.

To na potwierdzenie słów powyżej, znalazłam swój stary post :)

• 2 weeks później...

Mój dekarz - bardzo polecam, porządne, staranne wykonanie dachu płaskiego z obróbkami blacharskimi. Jego numer to chyba

668 010 594 (koleś ze Środy Wlkp.) . Zapytać czy robił w Kórniku w zeszłym roku płaski dach. Jak nie robił, to nie polecam :D

Mój dekarz - bardzo polecam, porządne, staranne wykonanie dachu płaskiego z obróbkami blacharskimi. Jego numer to chyba

668 010 594 (koleś ze Środy Wlkp.) . Zapytać czy robił w Kórniku w zeszłym roku płaski dach. Jak nie robił, to nie polecam :D

Jeśli robił to chyba znasz dokładnie jego numer tel. i nazwisko? Niestety nie zawsze polecani na tym forum fachowcy się sprawdzają więc zachodzi obawa, że są polecani na prośbę samych zainteresowanych. Jeśli faktycznie zrobił wszystko tak dobrze to chyba nie ma obaw podać tego fachowca z pełnymi danymi jego firmy? Takie polecenie byłoby o wiele bardziej użyteczne. Poza tym pod jednym telefonem może kryć się więcej niż jeden wykonawca.

Pozdrawiam.

Miałam namiary na dwóch dekarzy, nie pamietam czyj numer pod słowem "dekarz" mam w telefonie. Większe prawdopodobie.ństwo, że to ten, co robił dach, skoro zachowałam numer :)

To nie jest firma, tylko osoba fizyczna. I dlatego nie znam adresu.

Nazwiska nie pamiętam (żadnego ze swoich majstrów nie pamiętam z nazwiska, mimo, że byli solidni), bo to jakiś czas temu było. Bedę wołać ich jeszcze do obróbek blacharskich podczas ocieplenia w sierpniu, to się o nazwisko zapytam. Jak chcesz czekać do tego miesiąca :D

Przeciez nikt ci nie każe dzwonić. Dach jest na zdjęciach w dzienniku budowy.

• 3 weeks później...

Witajcie,

korzystam z waszych poleceń już od dłuższego czasu. Dom się robi tzn. czekam na dach. Niestety nie mogę znaleźć polecanych osób do kominka - w związku z tym prośba do Was - możecie kogoś polecić?

Z góry dziękuję!