klamath 04.07.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam,Czy ktoś miał do czynienia z firmą budowlaną RAMAR-BUD z Poznania ? http://www.ramar-bud.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sillewa 07.07.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Witam, Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Chciałbym sie podpytać o solidną ekipę murarzy (SSO bez dachu). Budowa w Komornikach. Humus zdjęty. Kosztorysy które otrzymałem dziwnie drogie. Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 07.07.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Witam, Czy ktoś miał do czynienia z firmą budowlaną RAMAR-BUD z Poznania ? kiedys (z 1,5 roku) skladalem zapytanie do nich, cenowo byli w drogiej taryfie. Na odwiedzonej budowie znosnie, choc wygladalo, ze czesc wykonawcow byla z lapanki. zapytaj o cene, dopytaj o detale, koszt rob./material osobno, wtedy dopiero mozna cos porownac. @sillewa co znaczy drogo? jak skomplikowany dom, material, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 08.07.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Witam, Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Chciałbym sie podpytać o solidną ekipę murarzy (SSO bez dachu). Budowa w Komornikach. Humus zdjęty. Kosztorysy które otrzymałem dziwnie drogie. Dziękuje za pomoc. Wróć stronę wcześniej do postu 1135 i 1136. Tam mase i ja polecamy tego samego murarza z ekipą p. Roberta Bartosiaka. Mi budował w Wirach. Robi też więźbę, ale jak nie chcesz to zajmie się tylko murarką. Ja nadal polecam! Wiem, że obecnie buduje kolejny dom moich znajomych, ale warto zadzwonić i zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbudowani 22.07.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) WitamKorzystam często z tego forum i biała lista bardzo mi pomogła, więc też dorzucę swoje polecenia i obserwacje: - ekipa murarzy i dekarza, ocieplenie budynku na zewnątrz- kontakt p. Marek 509147404 - polecam, uwzględniali nasze uwagi i oczekiwania, prace wykonane bez większych zastrzeżeń, dokładnie, duży plus za spokój na budowie i dobrą atmosferę, ceny bardzo rozsądne, czasami trzeba było naciskać na dotrzymanie terminu rozpoczęcia pracy, budują z dostarczonych materiałów, okolice Szamotuł, Wronek - kierownik budowy - - p. Zbyszko K., ok, większych problemów z budową na szczęście nie mieliśmy, zawsze jak prosiliśmy to dojechał i doradził - materiały - Budchem, dostawy na czas, szybkie wyceny, ceny atrakcyjne, pozytywny właściciel - dach materiały, też okna dachowe - Budmar na Dąbrowskiego - dobre ceny, nawet bez negocjacji, można oddać towar choć był i tak obliczony prawie w sam raz - Waab - zawsze super na czas, pomocny pan Mateusz od pompy (sami wylewaliśmy), beton chyba też bez zastrzeżeń bo dom stoi - okna Amberline, Hetmańska - tu jestem super zadowolona, okna i rolety dobrze wyposażone, bardzo indywidualne podejście do klienta, profesjonalizm, w efekcie najlepsza cena na profilu Veka i montaż jak najbardziej ok, polecam z czystym sumieniem, - współpracujemy z elektrykiem Adamem Staszyńskim (polecany już na forum) - sympatyczny i konkretny, słowny, sprawny Za chwilę wylewki, ogrzewanie i kominek to też się podzielę informacjami. pozdrawiamprawie zbudowana Edytowane 4 Lutego 2014 przez zbudowani pojawiły się nieoczekiwane problemy z więźbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 28.07.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 (edytowane) U nas troszkę fachowców się też przewinęło więc chcielibyśmy polecić tych godnych polecenia. - Prace ziemne firma Trawmar - Wykonali u nas wykop pod budowę, dowieźli i wsypali piasek do zagęszczenia. Usługi koparko ładowarką. Profesjonalnie. Jesteśmy zadowoleni, te. 505018049 - Murarze - Ludzie którzy wykonali swoją robotę dobrze, w skali od 1 do 6 na piątkę, troszkę się spóźnili z terminem rozpoczęcia prac ale robotę zrobili dobrze. tel 609769555 - Dach z wiązarów - firma Konstrukcyjny.pl - no w tym temacie nie ma żadnych wątpliwości, praca wykonana rewelacyjnie, terminy zgodnie z ustaleniami, doskonały kontakt, żadnych uwag. kontakt emai lub tel 600332985 - Dekarze - tu jest wpis na czarnej liście, nie polecam. - Okna - okna Amberline, jesteśmy zadowoleni, jak ktoś potrzebuje namiar podam na priv. - Elektryk - super człowiek, pracuje sam robi dokładnie, bardzo dużo doradza. tel 503053591 - Tynki wewnętrzne i posadzki - robiło to ta sama firma, firma z Mosiny i ich mogę również szczerze polecić, tynki 280 metrów położone w tydzień we dwójkę, pracuje sam szef i pomocnik, posadzki 150 metrów położone w jeden dzień ekipa cztery osoby. tel 664049454 jak nie odbiera to na pewno oddzwoni. - Ocieplenie i sufity podwieszane wykonuje sam więc tez polecam nie robię tego zawodowo tylko popołudniami po pracy i weekendy, kiedys pracowałem w tym fachu więc myślę że zrobię to wszystko dobrze a jeśli nie to będę mógł mieć pretensję tylko do siebie. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez irasos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 28.07.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 @irasos szkoda, ze przy wykonawcach nie podajesz namiarów bo co mi (innym) po elektryku- super człowieku lub instalatorze p. Łukaszu tudzież ekipie z Mosiny brak namiarów= żadna pomoc, żadne polecenie.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 29.07.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 masz racje stam222, właśnie poprawiłem, nie wiem dlaczego nie dałem namiarów może przez te temperatury za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 29.07.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 27.08.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam! Poszukujemy z mężem solidnego fachowca od dachu Chcemy na dachu blachę na rąbek stojący i rynny w ociepleniu.Dach jest dwuspadowy niby prosty, ale o solidnego fachowca trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.08.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Andrzej Dzierzyński z Koszut (Dekarbud). Facet sam w sobie trudny, ale fachowców w firmie ma dobrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anisia76 30.08.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja juz 1,5 roku po budowie domu:) teraz tylko ogród i tralki na tarasie i balkonie. Tak a propo's Pana Zbyszka K- tez go w swoim czasie polecałam ....do czasu kiedy sie nie okazało że kominy ciekną ( inny użytkownik forum też miał z tym problemy) i schody wejsciowe miały spad.......ale w kierunku drzwi. Pan K co prawda załatwił fachowców którzy poprawili na jego koszt więc finansowo się zrehabilitował ale niesmak lekki pozostał.No i kominy nadal ciekna ale na razie mieszkamy na parterze wiec bedziemy sie tym martwic potem Z tych , których nadal polecam to Budchem w Swarzędzu- atrakcyjne rabaty ( można się dogadac) 651-57-81 Pan Krzysztof ( dekarz) - szeroko polecany na forum- spory dach w mega tempie:) Firm Gemi- okna z Oknoplastu ( Swarzędz) tel. 61 6515454 Lechma- kominki- maja dobrych instalatorów Drewkol- dobre drewno kominkowe- po raz pierwszy kupiliśmy uczciwe palety i suche drewno- tez sa ze Swarzedza 508 657 305 Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez anisia76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaxiTaxi 30.08.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam W zeszłym roku postanowilismy zbudowac własny dom. Kupilismy działkę, wybraliśmy projekt. Teraz zaczynają się schody dla nas... Dlatego prosimy o poradę. PROJEKT: Dom w Groszku 2 ArchonLokalizacja: Gmina Komorniki k/Poznania Jestesmy na razie na etapie kompletowania dokumentacji na pozwolenie na budowe. Obecnie adaptacja geodety, architektaBudowę chcemy rozpoczac na wiosnę 2014 To co nam najbardziej spędza sen z powiek to znalezienie ekipy budowlanej. Przejrzeliśmy wątek o białej liście Wielkopolski, czarnej liście także... na czarnej znalezlismy firmę którą nam polecono, więc nawet nie pojedziemy chyba tam na rozmowę wstępną Firmy ktore wyselekcjonowalismy z białej listy to:Jarek Błaszczyk, DamianexJabud JankowiakJarek JessaJózef Miller Anbud Bachorz A bardzo proszę o opinię zadowolonych i niezadowoloncyh z tych firm, może macie kogoś solidnego do polecenia, kto postawi nam dom do stanu zamkniętego z okolic Komornik? Bardzo dziekuję z gory za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.09.2013 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 po co do stanu zamkniętego? Lepiej surowy otwarty a montaż okien zlecić firmie od okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cisol 07.09.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Witam W zeszłym roku postanowilismy zbudowac własny dom. Kupilismy działkę, wybraliśmy projekt. Teraz zaczynają się schody dla nas... Dlatego prosimy o poradę. PROJEKT: Dom w Groszku 2 Archon Lokalizacja: Gmina Komorniki k/Poznania Jestesmy na razie na etapie kompletowania dokumentacji na pozwolenie na budowe. Obecnie adaptacja geodety, architekta Budowę chcemy rozpoczac na wiosnę 2014 To co nam najbardziej spędza sen z powiek to znalezienie ekipy budowlanej. Przejrzeliśmy wątek o białej liście Wielkopolski, czarnej liście także... na czarnej znalezlismy firmę którą nam polecono, więc nawet nie pojedziemy chyba tam na rozmowę wstępną Firmy ktore wyselekcjonowalismy z białej listy to: Jarek Błaszczyk, Damianex Jabud Jankowiak Jarek Jessa Józef Miller Anbud Bachorz A bardzo proszę o opinię zadowolonych i niezadowoloncyh z tych firm, może macie kogoś solidnego do polecenia, kto postawi nam dom do stanu zamkniętego z okolic Komornik? Bardzo dziekuję z gory za pomoc ja postawilem dom w komornikach z Jarkiem Blaszczykiem - powiem szczerze ze bylo to najwieksze szczescie jakie mnie spotkalo - jak zobaczylem jak robia to od razu wzialem ich do tynkow, ocieplenia, plyt K-G, gladzi szpachlowych - dzieki temu dom postawilem w stanie do wykonczenia w 6 miesiecy (w tym przerwa zimowa!!!) jakby co to pisz na PW - mozesz obejrzec ich dzielo i sasiada bo jak zobaczyl jak robia to tez ich wzial i wlasnie robia mu tynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilervirago 07.09.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 ja postawilem dom w komornikach z Jarkiem Blaszczykiem - powiem szczerze ze bylo to najwieksze szczescie jakie mnie spotkalo - jak zobaczylem jak robia to od razu wzialem ich do tynkow, ocieplenia, plyt K-G, gladzi szpachlowych - dzieki temu dom postawilem w stanie do wykonczenia w 6 miesiecy (w tym przerwa zimowa!!!) jakby co to pisz na PW - mozesz obejrzec ich dzielo i sasiada bo jak zobaczyl jak robia to tez ich wzial i wlasnie robia mu tynki... Dobrze robicie spawdzając tak wnikliwie ekipy. Oszustów i petoroków jest co niemiara...Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartAss77 12.09.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Witam wszystkich i piszę z prośbą o polecenie sprawdzonych fachowców bo dosyć mam poprawek po poprawkach i szlag mnie trafia a ręce opadają. 1. Pierwsza sprawa - dach płaski, wiecznie cieknący w jednym miejscu pomimo wymiany papy, docieplenia i licznych poprawek. Chciałbym , żeby ktoś znający się na rzeczy umiał znaleźć źródło problemu i załatać. 2. Taras i przeciekająca woda do garażu - tu pewnie rozebranie płytek i solida izolacja, a więc szukam kogoś, kto się na tym zna i zaproponuje oraz wykona coś więcej niż "nowa papa panie i bedzie czymać" Może jeden fachowiec a może różni do obu prac, zdaje się na Wasze doświadczenie i liczę na pomoc. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Dzierżynski z Koszut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rahlus 25.09.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Polecam płytkarza, pan Bogusław - solidnie, przystępne ceny i super podejście do pracy tel 660685073. Robił u mnie tarasy w sierpniu, nie miałem się do czego przyczepić, a jestem dość wymagający. Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Rahlus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deta 14.11.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Witam wszystkich i proszę o polecenie solidnego fachowca od fundamentów. Planuję budowę w okolicach Gniezna i będę jednocześnie wspierać pracą swoich rąk budowę mojego domku.Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts