lukasz860910 18.09.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Witam, poszukuję solidnej,uczciwej ekipy budowlanej do budowy domu w okolicach Swarzędza,najlepiej na koniec października 2014. ekipa z tulc 602 217 653 bardzo solidna powołaj sie na glanca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta2301 19.09.2014 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 ekipa z tulc 602 217 653 bardzo solidna powołaj sie na glanca Dziękuję bardzo.Rozumiem,że to są dwie różne ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 23.09.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Ratunku! Moja ekipa od wykończeniówki okazała się totalną wtopą, pilnie szukam kogoś kto dokończy po nich robotę: płyty KG, szpachlowanie, ale i trochę murarki, bo mam kilka ścian do wyburzenia (to jest remont a nie pierwotna budowa). Jeśli znacie jakiegoś kumatego fachowca, to proszę dajcie namiar, mieszkam w gm. Pobiedziska.p.s. ten post zamieściłam też na grupie wielkopolskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwl 06.10.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 WitamPotrzebuję ekipy do ocieplenia domu.Ocieplenie będzie ze styropianu 20cm (grafit) okolice Poznania.Możecie polecić jakąś sprawdzoną ekipę? Zależy mi przede wszystkim na dokładności przy obróbce ościeżnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco78 09.10.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam, jeśli chodzi o okna to polecam firmę Stolpoz z Poznania.Podobała mi się obsługa, doradztwo, montaż, ceny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa11 10.10.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) Witam, poszukuję solidnej,uczciwej ekipy budowlanej do budowy domu w okolicach Swarzędza,najlepiej na koniec października 2014. Polecam ekipę p. Jarka Błaszczyka. Szeroko polecany wykonawca na tym forum, ale nie bez przyczyny: Pracuje solidnie, uczciwie, szybko, tanio, zawsze doradzi, buduje z głową. Prace murarskie: fundamenty, strop monolityczny, ściany, schody żelbetowe, tynki itp. Tel: 665998483 Edytowane 10 Października 2014 przez budowa11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.11.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Sądząc po tym, że "budowa 11" ma tylko jeden wpis na forum, sadze, że to jest reklama i nikt poważnie traktujący budowę nie będzie brał po uwagę polecenia jednopostowca.Careta - przydałyby się zdjęcia na potwierdzenie twojej opinii, bo też masz mały dorobek i może to wyglądac jak próba zgnębienia konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.11.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam Potrzebuję ekipy do ocieplenia domu. Ocieplenie będzie ze styropianu 20cm (grafit) okolice Poznania.Możecie polecić jakąś sprawdzoną ekipę? Zależy mi przede wszystkim na dokładności przy obróbce ościeżnic. Znalazles? Rozumiem ze wiosna 2015? Jeżeli tak - poproszeni szczegóły na maila. Robimy w Szczecinie, Gdańsku, Warszawie, w górach to teraz pora na Poznan zwłaszcza ze na wiosnę jeden temat w Poznaniu juz się "kroi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 05.11.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Ze swej strony dodam tylko, że raz skorzystałem z wykonawcy z białej listy(polecany kilkukrotnie) i była to największa porażka budowy. Niestety wzięcie wykonawcy z białej listy nie zawsze jest gwarancją jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 05.11.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Sądząc po tym, że "budowa 11" ma tylko jeden wpis na forum, sadze, że to jest reklama i nikt poważnie traktujący budowę nie będzie brał po uwagę polecenia jednopostowca. Careta - przydałyby się zdjęcia na potwierdzenie twojej opinii, bo też masz mały dorobek i może to wyglądac jak próba zgnębienia konkurencji. dobrze ,ze pilnujesz takich rzeczy.pozdrawiam z Plocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cisol 07.11.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Sądząc po tym, że "budowa 11" ma tylko jeden wpis na forum, sadze, że to jest reklama i nikt poważnie traktujący budowę nie będzie brał po uwagę polecenia jednopostowca. Careta - przydałyby się zdjęcia na potwierdzenie twojej opinii, bo też masz mały dorobek i może to wyglądac jak próba zgnębienia konkurencji. ja juz mam skonczony dom i jesli chodzi P. Blaszczyka to jestem mega zadowolony - wszystko zostalo wykonane zgodnie z projektem, ba nawet zostaly przez niego wychwycone bledy w moim projekcie takie jak nierowna linia gornej krawedzi okien, za szerokie (czyli drogie drzwi) wejscie glowne, zreszta kontrolowal ich kierbud Zbyszko Konieczny (tez polecany na tym forum) i nie bylo problemow a wszelkie sprawy byly wyjasniane na miejscu dodatkowo wszelkie watpliwosci byly konsultowane bezposrednio ze mna i kierbudem ponadto dostosowal nasz projekt pod specyficzne wymagania (szersze fundamenty, zmiany dot. okien itd) poza tym osobista kultura P. Blaszczyka i jego uczciwosc jest niespotykana w obecnym swiecie, naprawde rzadko kiedy mozna spotkac taki rodzaj wspolpracy opierajacy sie na zaufaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_1984 10.11.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Sądząc po tym, że "budowa 11" ma tylko jeden wpis na forum, sadze, że to jest reklama i nikt poważnie traktujący budowę nie będzie brał po uwagę polecenia jednopostowca. Careta - przydałyby się zdjęcia na potwierdzenie twojej opinii, bo też masz mały dorobek i może to wyglądac jak próba zgnębienia konkurencji. Witam, Co do p. Jarka Błaszczyka to my również zdecydowaliśmy się na budowę domu właśnie z jego firmą/ekipą (wystartowaliśmy w sierpniu 2014). Na tą chwilę mamy zalany wieniec i wchodzi ekipa na dach. Krótko mówiąc: do tej pory nie mamy się do czego przyczepić. Pan Jarek Błaszczyk (665 998 483) służył pomocą i wychwycił kilka błędów (źle zaprojektowane nadproże nad dużym, narożnikowym oknem od tarasu, błędy w projekcie konstrukcji stropu - konstruktor oparł belki na pustakach, brak węgarków przy drzwiach i kilka innych poprawek oraz porad ) i niedociągnięć, w szczególności konstruktora. Nasz dom ma nieco bardziej skomplikowaną bryłę, było do wykonania kilka trudnych szalunków i wszystko zostało do tej pory wykonane b. dobrze i nie mieliśmy żadnych uwag. Po zdjęciu drewna powierzchnie równe i dobrze przygotowane pod dalszą obróbkę. Kierownik budowy znany na forum Kierbud Zbyszko Konieczny 604175485 bardzo dobrze współpracował z nami, i kontrolował ekipę, choć w zasadzie nie miał się do czego przyczepić. Wspólnie z p. Jarkiem wyprowadzili błędy konstrukcyjne, naciskając również na konstruktora kiedy było trzeba. Bardzo ważna zaleta obu Panów - zawsze można zadzwonić i się poradzić, z racji że dużo pracuję wiele razy dzwoniłem wieczorem lub w weekend i zawsze Panowie znaleźli dla mnie czas za co duży +. Było szybko ale z zachowaniem wymaganych przerw technologicznych, ostatecznie o ponad miesiąc wyprzedziliśmy wspólnie ustalony harmonogram. Dzisiaj na dach weszła ekipa, która na dzień dobry pochwaliła p. Jarka za dotychczasową realizację i dobre przygotowanie frontu robót pod ich dalsze działanie, m. in. równo wylany wieniec pod murłaty. Na tą chwilę w skali szkolnej (1-6) dajemy 5+, żeby nie przechwalić przed tynkami :), które mamy nadzieję również realizować z p. Jarkiem. Z czystym sumieniem możemy polecić Jarka Błaszczyka jako super rzetelną i uczciwą firmę. Dla weryfikacji podaję numer gg: 5340126. W razie potrzeby mamy sporo zdjęć z budowy, praktycznie z każdego etapu od zdjęcia humusu począwszy. Po wcześniejszym umówieniu możliwe również obejrzenie dotychczas wykonanych prac w okolicy Poznania. (po kontakcie na gg jest możliwość kontaktu przez maila lub telefon). Co do terminów na 2015 wiem, że są jeszcze wolne terminy więc polecam zapytać o ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_1984 10.11.2014 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Sądząc po tym, że "budowa 11" ma tylko jeden wpis na forum, sadze, że to jest reklama i nikt poważnie traktujący budowę nie będzie brał po uwagę polecenia jednopostowca. Careta - przydałyby się zdjęcia na potwierdzenie twojej opinii, bo też masz mały dorobek i może to wyglądac jak próba zgnębienia konkurencji. To również moje pierwsze posty i jako, że kiedyś trzeba zacząć to nie wiem czy można od razu uważać tego co pisze pierwszego posta ze reklamę. Nawet gdyby tak było to uważam że dobrych fachowców należy chwalić. nie doszukujmy się wszędzie dookoła podstępów itp... Nadmierna ilość postów elfira też daje do myślenia. Czy można wpisać dwadzieścia kilka tysięcy postów, średnio około 10 dziennie na temat? (pewnie połowa to zajmowanie miejsca na forum i tworzenie niepotrzebnych postów). Zazdroszczę nadmiaru czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron75 12.11.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Jestem na etapie wykończeniówki (dom piętrowy, prawie pasywny, 224 m2 po podłogach) i chciałbym wrzucić swoje typy: 1. SSO (fundamenty, ściany konstrukcyjne, ściany działowe, strop monolityczny) Jarek Błaszczyk - jest to jak do tej pory najlepsza ekipa jaka mi się trafiła. Jeśli miałbym budować raz jeszcze to na pewno nie będę szukał szczęścia gdzie indziej. Co mi się podoba: przede wszystkim samodzielność p. Jarka, uczciwość i dokładność oraz niesamowity speed w postępach prac - ta ostatnia cecha jednak może być wadą w sytuacji jeśli pojawiają się zmiany lub o czymś zapomnisz. I zawsze dokładnie posprzątane - a niestety nie jest to standard, są fachowcy którzy potrafią zostawić niezły burdel. I jeszcze jedna ważna cecha: proaktywność w działaniu - Jarek nie narzeka i nie męczy inwestora telefonami dotyczącymi każdej dupereli - Jarek samodzielnie działa i realizuje zadania. Jak mu czegoś braknie to sobie sam poradzi - to b. ważna cecha, która pomaga budować ludziom, którzy nie mogą spędzać godzin na budowie. 2. Tynki wewnętrzne Jarek Błaszczyk - szybko i bardzo dokładnie. Sprawdzaliśmy z kierbudem przez 2 godziny kąty, płaszczyzny i proste na wszystkich ścianach i poza jednym miejscem nie ma się do czego przyczepić. Przy czym - ja robiłem tynki do późniejszego szpachlowania, więc nie wypowiem się o estetyce wykończenia powierzchni tynków. 3. Więźba dachowa i pokrycie dachowe. Zamówiłem więźbę prefabrykowaną wiązary kratowe systemie Mitek razem z kryciem w firmie Moderndach spod Włocławka. Jestem mega zadowolony. Szybko i wbrew pozorom wcale nie drożej niż u dobrego cieśli/dekarza. A dokładność wykonania niesamowita wprost. 3. Okna nie będę polecał, bo choć skończyło się dobrze to sporo nerwów mnie współpraca z tym wykonawcą kosztowała 4. Ocieplenie elewacji Neutralnie odbieram tego wykonawcę, miałem kilka zgrzytów. Czy zrobił dobrze - będę widział na termowizji zimą, 5. Ocieplenie stropodachu Robił Jarek Błaszyczyk. Jak zwykle szybko i dokładnie i jak zwykle bez zbędnych stęków i jęków. Czy zrobił faktycznie dobrze - termowizja pokaże 6. Instalacja wod-kan Nie będę polecał, bo mam uwagi 7. Skład ogólnobudowlany Rajbud Oborniki i Tomek Momot - praca z tym gościem i jego firmą to była czysta przyjemność. 8. Beton WAB filia Mrowino - zawsze na czas i w odpowiedniej ilości. 9. Kierownik Zbyszek Konieczny. Jeśli szukasz kogoś kto ma zrobić coś więcej niż wypełnić dziennik budowy. to chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosna Jutrzenka 12.11.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Witam, To ja krotko i przychylnie na temat pana Jarka Błaszczyka, o którym kilka wpisów powyżej. Powiem tylko, ze niestety nie działaliśmy z nim od początku budowy. Wtedy naszym wykonawcą był pan Biegański, z którego szybko (o wiele za późno) zrezygnowaliśmy patrząc jak Pan Jarek buduje u sąsiada. Tempo prac u sąsiada było piorunujące a efekty dużo lepsze niż naszej ekipy. Dlatego szybko się dogadaliśmy i pan Jarek prostował wszystko po poprzednikach. Efekty są do dzisiaj Równe tynki, rewelacyjne posadzki. Ścianki działowe g-k, sufity, ocieplenie dachu - wszystko ok. Elewacja ocieplona i otynkowana aż miło popatrzeć. Tempo prac fantastyczne - gdyż była to duża ekipa ( w porywach do 10 osób!). Potwierdzam też samodzielność, gdy czegoś brakło zawsze znalazł się sposób by materiał pojawił się we właściwym momencie. Gdybym miała jeszcze raz wybrać - na pewno byłby to pan Jarek! Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron75 12.11.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 (...) Tempo prac u sąsiada było piorunujące (...). chyba to ja byłem/jestem tym sąsiadem - tak mi się wydaje pozdrawiam Was i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco78 17.11.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Witam, tym razem polecam dekarza (dach od A do Z) oraz tynkarza (gipsowe maszynowe).Fachowo, solidnie, w dobrej cenie i zawsze doradzą.Dach - Tomasz Dziudziel 607 109 430Tynki - p. Sebastian 668 137 215 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asdfghjkl20 05.01.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam serdecznie. Może jestem nowy ale też chciałbym się dołączyć do ludzi polecających ekipy budowlane, a więc tak: Polecam z czystym sumieniem firmę Fundamentalni Mikołaja Maćkowiaka. Ekipa z Buku. Elewacje - Pan Maćkowiak tel. 602-888-766. Bez spin. Szło sie dogadac. Docieplenia poddasza oraz wykończeniówka też robił mi pan Maćkowiak. Serdecznie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mx76 27.01.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witam, Budowa zakonczona wiec oto moja biala lista. 1. kierownik - Zbyszko Konieczny - 6041754852. plyta fundamentowa - http://www.ecoinwest.pl - Krzysztof Slaga3. do stanu deweloperskiego - http://altainvestment.pl - Radoslaw Slawnikowski bardzo dobra wspolpraca, slowni i terminowi, zawsze pod telefonem, dobre ekipy. pozdrawiam,mx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominico2000 28.01.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam, Jeśli chodzi o Gniezno to polecam wykonawców dzięki którym powstał mój dom : - położenie kostki - SOLID-BRUK - 783-154-737- dach - Łukasz Budzyński - http://www.twojedachy.pl- materiały budowlane - TINA, ul. Inowrocławska 3, 61-428-25-39 pozdrawiam Dominico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts