Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

Witam,

Planuję rozpoczęcie budowy w tym roku w gminie Kórnik pod Poznaniem.

Realizacja planowana jest na 2015-2016 r.

Dom jednorodzinny z użytkowym poddaszem bez piwnicy, powierzchnia użytkowa ok. 210 m2.

Dom murowany z pustaków ceramicznych, dach dwuspadowy z dachówki ceramicznej, ogrzewanie gazowe + kominek,

Poszukuję godnego zaufania kierownika budowy jak również ekip na poszczególne etapy.

Z góry dziękuję za informacje

Pozdrawiam,

Arttiger

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cóż, pozostaje Ci przeczytać kilka(naście) stron tematu i na pewno kogoś znajdziesz. Na SSO miałem ekipę z Nowego Tomyśla, b fajnie się sprawili, umieściłem ich tu (szukaj: Artur Krzyżanek). Mam trochę ludzików z Stęszewa i okolic na dalsze etapy.

Dzięki za informacje. Moje pytanie na dziś to przede wszystkim godny zaufania kierownik budowy.

Dobrze wiedzieć, że masz sprawdzone osoby do realizacji prac budowlanych, które możesz polecić.

Pozdrawiam,

Arttiger

Witam sąsiadkę ;)

Rozumiem, że lista osób polecanych przez Ciebie wcześniej w tym wątku jest godna zaufania.

Mam zamiar skorzystać z doświadczeń forumowiczów.

Arttiger

Obawiam się , że majstra już nie namówisz na budowę. Stwierdził, że jest za stary i woli robi drobniejsze roboty.

Jak chcesz, możesz u mnie odebrać kilkanaście muratorów z zeszłego roku.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

U mnie fundamenty i mury stawiał Pan nr 6 Mirosław Rybarczyk . nie polecam, mimo zapewnień okazało się że nie potrafi zrobić stropu monolitowego, oczywiście to nie jest problem - problemem tej ekipy jest alkoholizm do dziś zbieram puszki i butelki z okolicznych działek. Z ciekawostek żeby nie być gołosłownym spalili styropian przygrzewając papę, krzywe ściany i inne fajne niespodzianki. Na szczęście kończyła mi inna ekipa.

ta ekipa nie zasługuje na białą listę.

• 2 weeks później...

Witam. Niestety płytkarz, który miał dzisiaj zacząć, zadzwonił z informacją, ze nie da rady bo "coś mu wypadło". Zostałem więc na przysłowiowym lodzie,a termin przeprowadzki zbliża się nieuchronnie. Wydzwaniam od rana do polecanych tutaj płytkarzy ale efekt na razie mizerny.Jeżeli macie kogoś godnego polecenia to proszę o info na priv.Do położenia ok.100m podłóg+dwie łazienki i wc+ pralnia. Ze swej strony mogę polecić firmy, które u mnie się sprawdziły(namiary brałem zresztą z forum)

-elektryk, pan Adam tel.606- 483- 423 (potrafi wszystko wytłumaczyć,niezłe rabaty w hurtowniach)

-ocieplenie elewacji + tynk, pan Arek tel.511- 467- 524 (terminowo,dokładnie)

-poddasze, ocieplenie+sucha zabudowa+sufity+deskowanie strychu i montaż schodów uchylnych +szpachlowanie ,pan Michał tel.501- 519- 293 (fachowo, solidnie i dokładnie)

-kierownik budowy-siebie polecać nie będę:rolleyes:

Witam. Niestety płytkarz, który miał dzisiaj zacząć, zadzwonił z informacją, ze nie da rady bo "coś mu wypadło". Zostałem więc na przysłowiowym lodzie,a termin przeprowadzki zbliża się nieuchronnie. Wydzwaniam od rana do polecanych tutaj płytkarzy ale efekt na razie mizerny.Jeżeli macie kogoś godnego polecenia to proszę o info na priv.Do położenia ok.100m podłóg+dwie łazienki i wc+ pralnia. Ze swej strony mogę polecić firmy, które u mnie się sprawdziły(namiary brałem zresztą z forum)

-elektryk, pan Adam tel.606- 483- 423 (potrafi wszystko wytłumaczyć,niezłe rabaty w hurtowniach)

-ocieplenie elewacji + tynk, pan Arek tel.511- 467- 524 (terminowo,dokładnie)

-poddasze, ocieplenie+sucha zabudowa+sufity+deskowanie strychu i montaż schodów uchylnych +szpachlowanie ,pan Michał tel.501- 519- 293 (fachowo, solidnie i dokładnie)

-kierownik budowy-siebie polecać nie będę:rolleyes:

ja mogę polecić p. Paweł - u nas robił hydraulikę, panele, wykończeniówkę. Płytek akurat nie kładł, ale wiem że też to robi. Jest bardzo staranny, pracuje czysto i dokładnie. Nie wiem jak z terminami ale można próbować: tel.697631973