Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...

Murarz, tynkarz, akrobata, miłośnik smsów - Pan Jarosław Błaszczyk, osoba która stawiała mi dom wraz z swoją niezawodną ekipą z Gostynia.

Pan Jarek jest R E W E L A C Y J N Y M fachowcem, który potrafi doradzić, załatwić i się dostosować.

Ale od początku.

W marcu spotkałem się z kierownikiem budowy, wszystkim znanym Zbyszko Koniecznym, by pokazać mu, co ekipy budowlane mi zaproponowały, za jaką cenę. Jeszcze przed przedstawieniem ofert (jedna z nich była od Jarka), usłyszałem, że on bardzo poleca chłopaków z Gostynia. Dlatego też po dogadaniu się z Panem Jarkiem zaczęliśmy współpracę.

Pierwsze spotkanie mieliśmy w niedzielę, dogadaliśmy się i w środę (!!!) ruszyły już prace. Aż serce się radowało, gdy ekipa Pana Jarka (czasem 7-8 osób) zasuwało na budowie od rana do wieczora.

Po wszystkich pracach, kolejni fachowcy niezależni (dekarz, elektryk, hydraulik) bardzo chwalili prace murarzy, mówili, że nie widzieli dawno tak prosto wymurowanych ścian, z taką starannością i fachowością.

Pan Jarek załatwi co trzeba, agregat - nie ma sprawy, toi-toi - nie ma sprawy, koparka i wkopanie przydomowej oczyszczalni ścieków - nie ma sprawy. A na koniec wszystko ekipa ładnie posprząta i pozostawi po sobie PORZĄDEK.

Po zalaniu schodów/fundamentów Pan Jarek sam dojeżdżał z Gostynia w niedzielę na działkę, by je podlać, bo nie chciał by popękały (ja byłem poza granicami Poznania).

Jedynym ich minusem jest mała dostępność (b. dużo pracy) i gdy decydowałem się na dalsze prace (tynki, ocieplenie poddasza/domu/ gipsy) trzeba było swoje odczekać :) Dlatego zachęcam do rezerwowania terminów.

Tylko dzięki Bogu Pan Jarek miał okienko w marcu tego roku (a raczej zima była b. łagodna i wstrzeliłem się w termin).

Wszystkich zainteresowanych usługami Pana Jarka zapraszam na oględziny jego prac w okolice Kórnika/Gądek, chętnie wpuszczę do domu i popodziwiamy pracę Pana Jarka. Mój telefon 697 359 439

Telefon do Pana Jarka - 665 998 483

Polecam, jak słyszę o problemach na innych budowach to tylko się uśmiecham i dziękuję Panu Jarkowi, że u mnie jest bezstresowo.

• 1 month później...
@ebyc87, dzwoń do Jarka Błaszczyka, powołaj się na Jarka z Dachowej.

On Cię dobrze nakieruje.

Dzwoniłem do Pana Jarka, czekam z niecierpliwością na wycenę. Mam nadzieję tylko, że cena mnie nie przerazi ponieważ nie stać mnie na drogie budowanie. Z drugiej strony dom też jest mały i łatwy w budowie więc chyba nie dostanę zawału od wyceny (mam przynajmniej taką nadzieję :))

Swoją drogą, szukam również dobrego inspektora budowlanego, który będzie odbierał etapy budowy i działał w moim interesie :)

Zapytam tutaj, bo inwestycja bedzie w okolicy Poznania. Prosze mi podpowiedziec cały komplet rzetelnych fachowców, od architekta, po kierownika budowy itd. Projekt juz jest, pozostaje kilka zmian i adaptacja. Teraz pytanie. ILE CZASU POTRZEBUJE NA ZAŁATWIENIE FORMALNOSCI ? Mam działke ogrodzona z warunkami zabudowy, zapewnienia mediów i prad juz na działce. Gdzie się udać żeby jak najszybciej ruszyc z budowa, do zimy chce miec koniec.

Adaptacja z ewentualnymi drobnymi zmianami.Ekipa się znajdzie, nie przesadzajmy. Mam dwie , ewentualnie sam wybuduję, ojciec swój dom postawił cały wlacznie z instalacjami więc i mój możemy postawić. Tym się nie martwię. Papierologia jedynie mnie przeraża i te wszystkie media. Na gaz ludzie czekają kilka miesiecy a moze i dluzej...

Dzwoniłem do Pana Jarka, czekam z niecierpliwością na wycenę. Mam nadzieję tylko, że cena mnie nie przerazi ponieważ nie stać mnie na drogie budowanie. Z drugiej strony dom też jest mały i łatwy w budowie więc chyba nie dostanę zawału od wyceny (mam przynajmniej taką nadzieję :))

Swoją drogą, szukam również dobrego inspektora budowlanego, który będzie odbierał etapy budowy i działał w moim interesie :)

Witam,

w jakiej okolicy buduje Pan dom?Prowadzę swoją działalność deweloperską i może mogłabym pomóc.

Pozdrawiam

Aneta A.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

witam,

Jestem świeżo po zakupie działki. Przeglądam miliony projektów i nic nie chce mi przypasować, zawsze pół projektu chciałbym zmienić.

Znalazłem jeden projekt, ale i tak dużo zmian go czeka.

Budować chcę parter+poddasze koło 120m bez garażu,balkonu,lukarn itd tzw stodoła na maxa prosta i tania w budowie na płycie i z silki, i może skosy też lane.

Poszukuję namiar na dobrego architekta który by doradził czy zakupić projekt i zrobić adaptacje czy może od razu iść w projekt indywidualny.

PS. Oczywiście od razu z tym architektem bym robił adaptacje albo projekt...

Z góry dziękuję za namiary.

Pozdrawiam

Artur

Edytowane przez ajerzyk