JagodaFioletowa 14.04.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam, zapraszam do nowo powstałej grupy na fb o budowie domów https://www.facebook.com/groups/102959976775159/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 18.04.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 szukam dobrego kierownika budowy/inspektora, będę wdzięczny za kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staman 05.06.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Witam, Szukam dobrej ekipy od ociepleń poddasza z suchą zabudową, zależy mi na jakości. Obecnie z czystym sumieniem mogę polecić Pana Pawła Jakubka tel. 602 736 064 fachowca z firmy Isolbud, który u mnie robił tynki wewnętrzne gipsowe, po prostu mistrz, tak jak chciałem gładzi już nie potrzebuję Polecam również kier. bud. Zbyszka Koniecznego tel. 604 175 485, tutaj jednak uczulam na proaktywne zapraszanie kier. na budowę, duża wiedza i bez problemu poświęcany czas aby obgadać szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mobe 24.06.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Kominiarz, z którym byłem umówiony na połowę sierpnia zrobił mnie w bambuko i chciałby przyjść pod koniec września. W związku z tym poszukuję dobrego kominiarza z Poznania lub okolic do postawienia na zewnątrz budynku komina systemowego. Może ktoś zna dobrego fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rey_lp1922 27.06.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Czy ktoś mógłby polecić mi jakąś dobrą ekipę murarzy z okolic Poznania (domek w okolicach Kórnika), która jest godna polecenia i postawiłaby mi mury domku około 100 m2. Do Pana Jarka już dzwoniłem i jestem w trakcie wyceny ale chciałbym też jeszcze kogoś dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKG 04.07.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Witam, Czy ktoś byłby w stanie polecić jakąś firmę, która wybuduje nam dom od fundamentów po "stan pod klucz"? Czy ktoś z tutaj zgromadzonych zna/słyszał o takiej firmie, mógłby dać namiar do osoby, która z taką firmą budowała? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prewi 11.08.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Witam, Czy ktoś byłby w stanie polecić jakąś firmę, która wybuduje nam dom od fundamentów po "stan pod klucz"? Czy ktoś z tutaj zgromadzonych zna/słyszał o takiej firmie, mógłby dać namiar do osoby, która z taką firmą budowała? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź Witam. W dużej części podpinam się do zapytania MKG. Interesuje mnie firma, która wykonuje kompleksowo wszystko do stanu surowego otwartego. Na forum znalazłem wielu wykonawców na poszczególne prace, ale kompleksowych nul, a przecież na wielkopolskim rynku jest ich dość sporo. Pytanie tylko, którzy zasługują na białą listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 11.08.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 ... po to jest kierownik budowy. W takich firemkach gdzie budują "wszystko" polega to na braniu podwykonawców, takze spod sklepu, byle był tańszy i później wystarczy otoczka krasomówczego wlasciciela firmy - sprzedawcy i klient zadowolony... Trochę wyobraźni - kto zatrudnia elektryka, hydraulika jeżeli ich praca to ułamek czasu poswieconego na dom. Pomijam też rotację pracowników... KIEROWNIK BUDOWY który jest na budowie co drugi dzień i do tego dla siebie poziomnica i kat ... i to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prewi 12.08.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 ... po to jest kierownik budowy. W takich firemkach gdzie budują "wszystko" polega to na braniu podwykonawców, takze spod sklepu, byle był tańszy i później wystarczy otoczka krasomówczego wlasciciela firmy - sprzedawcy i klient zadowolony... Trochę wyobraźni - kto zatrudnia elektryka, hydraulika jeżeli ich praca to ułamek czasu poswieconego na dom. Pomijam też rotację pracowników... KIEROWNIK BUDOWY który jest na budowie co drugi dzień i do tego dla siebie poziomnica i kat ... i to wystarczy Liczyłem na coś bardziej konstruktywnego, niż krytyka mojej wyobraźni. Ale pozdrawiam i dziękuję za poświęcenie swojego cennego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 14.08.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Liczyłem na coś bardziej konstruktywnego, niż krytyka mojej wyobraźni. Ale pozdrawiam i dziękuję za poświęcenie swojego cennego czasu. ... to sobie sam odpisz, w ten sposob ,aby było konstruktywnie, bez krytyki i żeby spełniło to twoje oczekiwania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaNaOl 17.08.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Czy ktos buduje, budował niedawno w okolicach Dopiewa, Tarnowa Podg. domek i może mi polecić swoich majstrów i hurtownie gdzie co i jak. Fajnie byłoby miec gotowca. Nie musi być najtaniej byle było dobrze. Zależy mi na zamknięciu budynku do zimy dachem i oknami czyli SSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaNaOl 18.08.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Niby takie fajne forum, pomocne... Tragedia. Nikt nie budowała z wlkp zeby cokolwiek polecić? Masakra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuchcikk 22.08.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Czy ktoś z Was budował może z Panem Tomasz Napierałą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 02.09.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Niby takie fajne forum, pomocne... Tragedia. Nikt nie budowała z wlkp zeby cokolwiek polecić? Masakra !!! Byłoby ciekawie gdyby ktoś polecił na tym forum dobrego generalnego wykonawcę który specjalizuje się w domkach dla wymagających klientów.Tylko pytanie czy taki klient który wybiera GW bo sam nie ma czasu lub ochoty zajmować się budową ma kwalifikacje aby polecić kogokolwiek? Czy on wie jak wykonano fundamenty, czy ubito ziemię, czy zrobiono dobrze izolację, zbrojenie, czy wymurowano komin z pełnej cegły czy tańszej dziurawki, zaizolowano okna, wykonano instalacje i inne roboty zakryte zgodnie ze sztuką z dobrych materiałów? A może tylko cieszy się, że domek GW wykonał bez większego poślizgu, a najmodniejszy aktualnie kolor dachówki ładnie błyszczy w słońcu ? Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez neko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawo30 13.09.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Adam, Mógłbyś mi podac namiary na kierownika Z.Koniecznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUUK79 20.09.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam wszystkich gdyż to mój pierwszy post. Mam następujący problem. Wczoraj po konsultacji z kierownikiem budowy musiałem się pozbyć ekipy od wykończenia poddasza (zero równych płaszczyzn, poziomica 2 metrowa oddstaje nawet do 2cm na skosach i sufitach, ścianki kolankowe na długości 5m uciekają nawet 10cm itd. poprostu masakra). Niestety z racji wykonywanego zawodu nie mogę przebywać na budowie non stop a czas nagli. Dlatego proszę was o polecenie solidnej ekipy, ktòra doprowadzi całość do "porządku", czyli zdemontuje ok 90 m już wykonanej zabudowy i dokończy resztę (ścianki działowe, zabudowy rur, stelaże na pozostałej części poddasza itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 21.09.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Witam wszystkich gdyż to mój pierwszy post. Mam następujący problem. Wczoraj po konsultacji z kierownikiem budowy musiałem się pozbyć ekipy od wykończenia poddasza (zero równych płaszczyzn, poziomica 2 metrowa oddstaje nawet do 2cm na skosach i sufitach, ścianki kolankowe na długości 5m uciekają nawet 10cm itd. poprostu masakra). Niestety z racji wykonywanego zawodu nie mogę przebywać na budowie non stop a czas nagli. Dlatego proszę was o polecenie solidnej ekipy, ktòra doprowadzi całość do "porządku", czyli zdemontuje ok 90 m już wykonanej zabudowy i dokończy resztę (ścianki działowe, zabudowy rur, stelaże na pozostałej części poddasza itd) Polecam mojego wykonawcę ,pana Michała (namiary brałem z forum). Solidna, rzetelna i uczciwa ekipa, której nie trzeba pilnować.Tak jak już kiedyś pisałem wykonywał u mnie ocieplenie i zabudowę poddasz z płyt gk, szpachlowanie itd. Moim zdaniem wykonawca godny polecenia. Możesz powołać się na Piotra. namiar : Michał Zapędowski tel 501-519-293 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlfaA 12.10.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Witam. Czy ktoś poleci (firmę) instalatora - do kompleksowego wykonania wod-kan, gaz, ogrzewanie podłogowe? Najlepiej jeśli wykonywałby też od razu rekuperację (zgodnie z zasadą, że im mniej różnych ekip na budowie, tym lepiej). Zależy mi na instalatorze, który nie tylko "kładzie rury", ale też wie dlaczego akurat takie rury - czyli potrafi przeliczyć instalację pod kątem zapotrzebowania domu. No i że instalacje ważna rzecz (nie bez powodu ukryta w ścianach - nie chcę ich więcej oglądać po położeniu , więc dobrze, jeśli są położone fachowo), wolałbym nie "Pana instalatora Włodka", po którym szybko może zniknąć ślad i nr telefonu, ale sprawdzoną firmę, która będzie istniała za parę lat "w razie co".... Z góry dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rey_lp1922 28.11.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Czy mógłby ktoś polecić ekipe od tynków mechanicznych z okolic Poznania. Przeleciałem prawie cały temat, ale dużo poleceń jest sprzed kilku lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaNaOl 17.12.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Zanim podjeliśmy decyzję o wykonawcy naszego daszku trochę się najeździliśmy. Przyznam szczerze, że poszukiwania nie były łatwe bo w kazdym o zgrozo coś nam się nie podobało (kładziemy płaską dachówke którą bardzo łatwo spartaczyć). Pytaliśmy gdzie się da i kogo się da o "najlepszego dekarza" w okolicy. Udało się !!! Namiar dostałem w hurtowni materiałów dekarskich. Pojechałem na budowę obejrzec pracę Pana Bogdana Borowczaka i ekipy. Zamurowało mnie, wszystko idealnie prosto, obróbki blacharskie, rynienki itd. Negocjacje nie były łatwe, musiałem się trochę napocić żeby Pan Bogdan wcisnął mnie w grafik. W tej chwili należę do grona zadowolonych klientów i polecam wszystkim tego wykonawcę. Ekipa niezwykle zorganizowana, zanim echo trzasniętych drzwi auta rozeszło sie po okolicznym lesie oni byli już na dachu. Prace przebiegają sprawnie, szybko, starannie. Ogniomurki, kominy obłożone blachą, coś niesamowitego! Dachóweczka równiutko, rządki prościutkie jak od linijki. Najbardziej obawiałem się o okna kolankowe. Jest z tym trochę zabawy. Efekt końcowy powalający Opłacało się czekac na tego wykonawcę. Jak szukacie na prawde dobrego dekarza to polecam Pana Borowczaka z Drzymałowa koło Rakoniewic. Namiary albo z netu szukac albo podam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts