Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
Witam, czy ktos zna firme Tech Building z Tarnowa? Nie ma o nich zadnych opinii a są na rynku juz 10 lat. Czy ktos z nimi budowal ?

Witam, ja moge NIE POLECIC. Mega nieprofesjonalne podejscie do klienta, arogancki wlasciciel. Skontaktowalam sie z nim, bo sasiadom budowali dom (ale chyba juz nie, bo maja stan sur otwarty od chyba 9 mscy) i pan wlasciciel juz przez telefon stwierdzil, ze nie bedzie marnowal czasu bo chce tylko wycene...a nie chcialam ...szukam gw na budowe domu. Opitolil mnie, ze mam zestwienie materialow i wiem z czego chata ma byc ...yy.no ale.laskawie zgodzil sie spotkac. Przyjal nas w domu i po 10 minutach wyprosil...bo mielismy zestawienie materiow i znow stwierdzil, ze on sie narobi przy wycenie a my go nie wezmiemy i "tak to on nie bedzie rozmaial". Faktycznie to podejzewam, ze wyprosil nas, bo 1) powiedzialam ze u sasiadow wisi jego baner (kontaktu sasiadami nie mam ale pewnie sie obawial, ze feedback bedzie negatywny po ) 2) przy spotkaniu wyszlo, ze cos robil dla kolegi meza z pracy. Facet sie mocno zmarszczyl i pewnie tez dlatego nas wygonil. Kola z pracy powiedzial, ze facet dziwaczny i do wspolpracy nie doszlo. Aa no i inny sasiad, ktorego poznalismy tez odradzal i go nie wzial. Podobno byl nachalny mocno i pokazywal budowy i wykonanie bylo slabe. Takze ja nie polecam.

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...
O jakiego typu inwestycji mówimy? Jeśli dom jednorodzinny to ja znam ekipe z Dusznik (ekipa trzy osobowa). Robili u mnie fundament, mury, wykończeniówka, elewację zew. i pewnie jeszcze zlece im inne prace. Ekipa solidna, terminowa, uczciwa i przede wszystkim myśląca i doradzająca.

chodzi o dom jednorodzinny.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...
Chciałem się wypowiedzieć na temat Pana Błaszczyka. Opinie na jego temat wydają się już nieaktualne. U mnie robił ocieplenie i elewację. Przykleił styropian i pociągnął go siatka, skasował znaczną część kwoty umówionej za całość, a następnie zniknął. Wydzwaniałem do niego wiele miesięcy (miałem czas) ale pan Jarek najpierw obiecywał że za kilka tygodni dokończy robotę (tak przeciągnął mnie kilka miesięcy), a następnie przestał odbierać telefony, nie odpisywał też na smsy. Jak dzwoniłem z innego telefonu, to się rozłączał. Koniec końców, musiałem wziąć innego fachowca, który siłą rzeczy skasował znacznie więcej niż miałem do dopłaty panu Błaszczykowi dzięki któremu straciłem kupę czasu i też niemało pieniędzy. Nie wiem czy pan Błaszczyk wpadł w jakieś kłopoty czy ma jakiś inny powód swojego zachowania, ale ja nie mogę polecić go jako fachowca.

Czekałem na podobną opinię, aby nie być posądzonym o krytykowanie "najlepszego" fachowca z forum z tak marną ilością postów (na forum często wypominane). Co prawda pieniędzy nie straciłem, i na moje szczęście mogłem się przekonać jeszcze przed budową jak wygląda podejście p. Błaszczyka do klienta. Zgodnie z ustaleniami wysłałem wszelkie rzuty i skany do wykonania wyceny budowy SSO. Im dłużej czekałem, tym trudniej było mi się dodzwonić do p. Jarosława. Gdy się udawało, to otrzymywałem zapewnienie, że wycena jest w trakcie i w ciągu 1-2 tygodni powinienem ją otrzymać. Ostatecznie wybrałem innego wykonawcę, któremu zależało na wygraniu "castingu" i który zaproponował dobrą cenę. Post w odpowiedzi na powyższy, ale zamierzam również dodać opinię do listy czarnej.

• 4 weeks później...
Czekałem na podobną opinię, aby nie być posądzonym o krytykowanie "najlepszego" fachowca z forum z tak marną ilością postów (na forum często wypominane). Co prawda pieniędzy nie straciłem, i na moje szczęście mogłem się przekonać jeszcze przed budową jak wygląda podejście p. Błaszczyka do klienta. Zgodnie z ustaleniami wysłałem wszelkie rzuty i skany do wykonania wyceny budowy SSO. Im dłużej czekałem, tym trudniej było mi się dodzwonić do p. Jarosława. Gdy się udawało, to otrzymywałem zapewnienie, że wycena jest w trakcie i w ciągu 1-2 tygodni powinienem ją otrzymać. Ostatecznie wybrałem innego wykonawcę, któremu zależało na wygraniu "castingu" i który zaproponował dobrą cenę. Post w odpowiedzi na powyższy, ale zamierzam również dodać opinię do listy czarnej.

To i ja dorzucę swoją opinię - kontakt z Panem Jarkiem bardzo nieprzyjemny, jakby robił łaskę że rozmawia. Tak jak się dogadaliśmy wysłałem rzuty ale wyceny się nie doczekałem. Dzwoniłem parę razy po umówionym terminie, ostatecznie Pan Jarek odebrał i przyznał, że mu się ekipa rozpadła i nie ma kim robić. Plus że nie wziął zlecenia, które by przekładał w nieskończoność.

Witam serdecznie.

Może jestem nowy ale też chciałbym się dołączyć do ludzi polecających ekipy budowlane, a więc tak:

Polecam z czystym sumieniem firmę Fundamentalni Mikołaja Maćkowiaka. Ekipa z Buku.

Elewacje - Pan Maćkowiak tel. 602-888-766. Bez spin. Szło sie dogadac.

Docieplenia poddasza oraz wykończeniówka też robił mi pan Maćkowiak. Serdecznie polecam.

Może miałem pecha, ale bardzo mocno zawiodłem się na panu Maćkowiaku już na etapie rozmów. Umówiłem się z nim niedawno na budowie, a on zapomniał i nie przyjechał. Przełożyliśmy spotkanie. Za drugim razem przysłał mi SMS-a, że jednak się nie pojawi, bo to za daleko od jego miejsca zamieszkania. Szkoda, że wcześniej nie sprawdził, bo ja już byłem w drodze na budowę, nie mówiąc o tym, że poustawiałem sobie cały dzień pod to spotkanie. W sumie lepiej, że okazał się niesłowny teraz, niż po zawarciu umowy.