Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

No to i ja polecę - budowałem 5 lat więc kilku się nazbierało - niestety TYLKO kilku :-?

No1

Malowanie, płytki wykończeniówka - Adam Kozioł 602486306 - BARDZO dokładny, sumienny i odpowiedzialny - nie jest najtańszy, liczy za wszystko co zrobił ale jak podsumować do kupy to jego średnia cena na dzień dobry jest lepsza niż ostateczna innych po poprawkach. Jedyny fachowiec z którym nie spisywałem umowy - a ponieważ miałem kiepskich murarzy na których się przejechałem umowy spisywałem już potem (prawie) zawsze.

No2

Elektryka i inne instalacje - Elektroklim Przemysław Wawrzyńczyk 606943414 - młody, dokładny, otwarty na nowe technologie - wszystko dokładnie opisane i dokładnie posprzątane po robocie.

No3

Roboty ciesielsko - dekarskie Pozdach - Marian Szmigiel 601794003- ciesielkę robili mi murarze - pateraki jakich ze świecą szukać, po nich wynająłem tą ekipę aby ułożyli dachówki i zrobili podbitkę. Pierwszą rzeczą którą mnie ujęli był fakt że przyjechali z własną budą w której mieli wszystko, od młotka po czajnik - ode mnie nie potrzebowali NIC (wielka zmiana po murarzach :o ), podbitkę zrobili tak ładną - że ładniejszej we wsi nie ma :lol: choć trzy lata już minęły.

Ponadto mogę polecić

geodetę: 694 418 236

dostawcę okien - M&S agent w Poznaniu 061 8720 310

i ... wywóz śmieci Wikom 061 8268 915

pozdrawiam wszystkich :wink:

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z czystym sumieniem mogę polecić jako solidne Przedsiębiorstwo Geotechniczne i Geologiczne s.c. GEOPROJEKT - POZNAŃ, ul. Św. Szczepana 46 a, 61-465 POZNAŃ. My mieliśmy konieczność zrobienia badań gruntowych w warunkach zabudowy, dokumentacja GEOPROJEKTU jest dokładna, 20 stron opisu. Ale ważniejsze jest to, że gdy zastanawialiśmy się czy robić drenaż wokół budynku czy nie, postanowiliśmy do tej firmy zadzwonić i się poradzić. Ku naszemu miłemu zaskoczeniu wyszukano nasze dokumenty i na ich podstawie poradzono nam jakie rozwiązanie będzie w naszym przypadku najlepsze. Wiem też z relacji Misiaka grupa zaczynających w 2007 WIELKOPOLSKA, który korzystał z usług tej samej firmy, że bardzo profesjonalnie podeszli do sprawy gdy miał problem z gruntem. Myślę, że na chwilę obecną warto ich polecać.

tel.(0-61) 662-30-22 e-mail: [email protected]

Geoprojekt- potwierdzam- takze bylam bardzo zadowolona z ich usług. Elastyczni, kompetetni, szanujacy mój czas, ponieważ nie mogłam z przyczyn technicznych do nich podjechac, żeby przekazać im jakies brakujące papiery, przyjechali na moja prosbe specjalnie do mnie do pracy żeby je odebrać. Sama dokumentacja przygotowana bardzo profesjonalnie. Jeden z niewielu kontaktów, ktorym moge wystawić 5 z plusem.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Polecam firmę zaopatrzeniowo-usługową Michała Piotrowiaka z Gozdnicy.

Kupiłam u nich płytki klinkierowe elewacyjne po bardzo atrakcyjnej cenie w porównaniu z realiami warszawskimi. Wiem co mówię, ponieważ wcześniej kupowałam cegłę klinkierową poprzez firmę w Warszawie.

Miła obsługa, zamówienie, dostawa spedycją Raben do Warszawy po 3 dniach. Faktura VAT poleconym. Towar jest super i uczciwe ceny

p. Krystyna MULIK

Przedsiębiorstwo Zaopatrzeniowo-Usługowe CERAMIKA Michał Piotrowiak

tel. 68 360 12 22

ul. 1 maja 9, Gozdnica :D

Myślałam, że nigdy nie będzie mi dane dopisać do tej listy mojego wykonawcy.

A jednak :D. Polecam przedstawiciela firmy M&S okna, na ul. Sokoła, Pana Grzegorza Potasza. Niesamowita cierpliwość, dostępność drogą mailową niemal 24 h na dobę, zamówienie zrealizowane w terminie. A na pochwały dla ekipy montażowej pod wodzą Pana Łukasza Olszewskiego po prostu nie starcza słów :D .

Widze ze Pan Krzysztof ma wielkie wziecie na forum:) U mnie tez robił i bedzie konczył, bo akurat teraz pewnie robi u innych forumowiczów. Ja pochwale jak wszystko bedzie skończone

Tak się składa że robił u mnie :o)

Bez jego porady to coś cieńko wyszło by rozmieszczenie moich kontaktów i gniazdek według mojej koncepcji :o)

Pozdrawiam :D

Ja mogę polecić mojego dekarza, który choć nie najtańszy to robi super i bardzo terminowo- p. Walerian Przybyła 511285719.

Ekipa od murarki- panowie na pozimie, pracowali super, oczywiście trzeba pewnych rzeczy pilnować, ale bardzo profesjonalny szef i ludzie - p. Darek 604908357.

No wspaniali nieocenieni stolarze od schodów i parapetów - p. Piątkowski 885272151. Tu same pochwały, bo robota w przystępnej cenie i pierwsza klasa.

Mogę się też pozystywnie wypowiedzieć o wiedzy, pomocy i obsłudze w salonie MS na ul Sokoła, o którym była mowa wcześniej.

Myślałam, że nigdy nie będzie mi dane dopisać do tej listy mojego wykonawcy.

A jednak :D. Polecam przedstawiciela firmy M&S okna, na ul. Sokoła, Pana Grzegorza Potasza. Niesamowita cierpliwość, dostępność drogą mailową niemal 24 h na dobę, zamówienie zrealizowane w terminie. A na pochwały dla ekipy montażowej pod wodzą Pana Łukasza Olszewskiego po prostu nie starcza słów :D .

a ja powiem tak: obsługa przyzwoita, montaż średni, także z tymi hejnałami na ich część to bym nie przesadzała... sam produkt tzn. okna z MS mi się podobają

• 2 weeks później...
listwą stratowa jest u mnie listwa zrobiona z blachy ( w kształcie parapetu. ) na to przyszedł styropian 15 cm, 40 cm wyzej nie wkładałem drugiej listwy startowej tylko listwę kapinosową z siatką , dodatkowo przykleiłem taśmę rozprężną jako uszczelnienie styku blacha styropian.

styk sturopianu 15/20 cm uszczelnione dodatkowo pianką.

Witam,

Rozumiem, że na ścianę nad gruntem dajesz 20 cm styropianu, a ile w podłogę na gruncie?

Pozdrawiam

kolejne namiary na sprawdzonych fachowców

Parkieciarz - Tomasz Matysiak 0606 904 556, młodzi chłopacy z dużym doświadczeniem, tutaj duże podziękowania doskonały efekt wstawek parkietu w gres i za dotrzymanie terminu

Schody - Dariusz Kelak- pomijając dobrą cenę za schody z merbau - polecam za normalne podejście sprawy i słowność.

Granity i Marmury Paweł Wilczek 501 314 622 poprawiłem bo był błąd, Opalenica - robili mi obudowe do kominka i parapety granitowe, ceny o ponad 30% nizsze od poznańskich, troszkę problemy z terminem ale reszta bez zarzutu

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...