slawek1979 07.08.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam, mam pytanie do forumowiczów, szczególnie ze Strzegomia i okolic, a mianowicie potrzebuje cały samochód +- 26 ton grysu granitowego szarego frakcji 8-16 lub 16- 22 ( nie wiem jeszcze który lepszy) do ściółkowania rabat w ogrodzie, z transportem w okolice Krakowa. Może ktoś z Was kupował większą ilość na własną rękę , pomijając pośredników, albo zna kogoś komu można zlecić taką fuchę. Proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 11.08.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Przyłączam się do pytania.Również będę chciał kupić gdys żeby wysypać kolo Thui. Potrzebuje na około 120 m2 - czyli pewnie 12 m3 zakładając że 10 cm na warstwę.Chyba że warto więcej.Poprosze o ingfo - może być na priv- lokalizacja okolice Poznania. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 11.08.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 ja mam 5 cm grysu granitowego (6m3) - myślałem że wyzionę ducha jak to rozwoziłem taczką. 5cm jest wystarczająco na grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 11.08.2014 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 ja mam 5 cm grysu granitowego (6m3) - myślałem że wyzionę ducha jak to rozwoziłem taczką. 5cm jest wystarczająco na grubość. Rozumiem, ze pod spodem masz agrowłóknine i te 5 cm powoduje że już prześwitu nie ma ? I jeszcze jedno pytanie - powiedz mi proszę bo chce cześć wysypać na "drogę dojazdową do drewutni" - tak żeby nie robić kolein na trawniku wymyśliłem że po wykorytowaniu - które już zrobiłem - wsypałem resztę żwiru po budowie i kominuje co by to zasypać takim gresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 11.08.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Mam jeszcze pytanie - 1 tona to ile w m3 ?I rozumiem, że mogę przeliczyć wprost - czyli z 1 m3 ułoże 1000/5 m2 warstwy 5 centymetrów - czyl 20m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 12.08.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 1m3 to około 1,7 tonypod 5 cm grysu mam agrowłókninę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 12.08.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 1m3 to około 1,7 tony pod 5 cm grysu mam agrowłókninę. dziękuje za odpowiedź. Już znalazłem na allegro propozycje i czekam na ofertę cenową. Ostatnie pytanie... alternatywą jest kora - ale dużo bardziej - ponoć obsługowa - czy teraz wybrałbyś inaczej czy gres ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 25.08.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 dziękuje za odpowiedź. Już znalazłem na allegro propozycje i czekam na ofertę cenową. Ostatnie pytanie... alternatywą jest kora - ale dużo bardziej - ponoć obsługowa - czy teraz wybrałbyś inaczej czy gres ? Kamyk jest mniej obsługowy, za to o wiele drozej wychodzi. No i oczywiście rozsypanie go kosztuje o wiele wiele wiele więcej ciężkiej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.08.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 kamyk ma jedną zasadniczą wadę. Nie spełnia roli ściółki. Innymi słowy na dłuższą metę bardziej szkodzi niz pomaga. Chyba, że obsypywane sa rośliny z ubogich siedlisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek1979 31.08.2014 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Dzięki Elfir za zainteresowanie ale już za późno . Kamień przyjechał ze Strzelina (26 ton). Już część tej potężnej hałdy leży na rabatach. Może to i od strony technicznej gorsze rozwiązanie, ale w mojej opinii prezentuje się lepiej, i co ważne nie zjeżdża mi ze skarpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts