Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomoc w urzadzeniu lazienki- polka/szuflada obok wanny

abdent

Recommended Posts

Witam wszystkich.

To mój pierwszy wpis na forum, mam problem z zagospodarowaniem wnęki pomiędzy wanną a ścianą.

Łazienka ma wymiary 230x196 cm

na ścianie 196 cm planuje umieścić wannę o długości 150 cm, zostaje mi ok 40cm przestrzeni do zagospodarowania. Zależałoby mi na zamykanym miejscu na proszki, płyny itp.

Nie wchodzi w grę wysoka szafka ze względu na obecność grzejnika drabinkowego, którego nie chciałabym przesuwać.

Czy ktoś ma może pomysł jak można by wykorzystać tą przestrzeń? Czy zamówić szafkę z szufladą na wymiar- jeśli tak to z jakiego materiał, jak uszczelnić jej przejście w wannę? będę wdzięczna za wszystkie sugestie.

lazienka.JPG

Myślę, że można zrobić półkę z wykafelkowanego k-g za wanną, i wstawić pod nią coś w stylu szafki cargo - kosz lub półki na stelażu na kółkach z frontem z płyty meblowej. Konstrukacja na wizualce przykładowa.

szafka-A.jpg szafka-B.jpg szafka-C.jpg

Jeśli postawilibyście kibelek plecami przy lewej ścianie, obok pralki, to przy umywalce będzie miejsce na dodatkową szafkę i blat. Ze względu na bliskość sedesu szafka musiałaby być otwarta albo mieć drzwiczki suwane lub łamane ale zawsze to dodatkowe więcej miejsca na przechowywanie.

łaz-1.jpg łaz-1A.jpg