Marysia Ro 13.08.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Za jakiś czas zabieram się do remontu swojego nowego mieszkania. Mieszkanie ma 40,6m2 i składa się z dużego pokoju, kuchni, łazienki, przedpokoju i balkonu. Obecny podział nie odpowiada mi i chcę uzyskać dwa osobne pokoje oraz malutką kuchnię i mini-łazienkę. Salon z aneksem nie wchodzi w grę. W załączeniu plan mieszkania. Dołączam też plan moich zmian - czy to jest wykonalne? Zależy mi, by przyszła sypialnia jak najmniej ucierpiała na wielkości. Łazienka może być najmniejsza z możliwych, ale oprócz toalety i umywalki musi się do niej zmieścić wanna i pralka (może być ładowana z góry). Kuchnia - 4m2 będą wystarczające. Może macie jakiś inny pomysł przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.08.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 http://static.pokazywarka.pl/i/3184096/230017/cvniuyop.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.08.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Skąd nowe piony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 13.08.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 14.08.2014 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 alicyja pomysł numer 1 podoba mi się bardzo, ale tu chyba łazienka jest większa od kuchni? Bardziej zależałoby mi, żeby jednak kuchnia była ciut bardziej przestronna, kosztem mniejszej łazienki. Pomysł nr 3 wydaje się świetny, ale mniejszy pokój będzie wynajmowany przez jakiś czas, a nie chciałabym, żeby ktoś miał do siebie dojście przez kuchnię. kinka projekt dobry, ale chyba niemożliwy, bo jednak piony są z drugiej strony. A czy to, co sama wymyśliłam, jest możliwe do realizacji? Przy kuchni wydaje mi się, że wszystko się zmieści, ale czy w łazience będzie miejsce na wszystkie sprzęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florka08 14.08.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 1. Pomysł nr 3 wydaje się świetny, ale mniejszy pokój będzie wynajmowany przez jakiś czas, a nie chciałabym, żeby ktoś miał do siebie dojście przez kuchnię. 2. A czy to, co sama wymyśliłam, jest możliwe do realizacji? Przy kuchni wydaje mi się, że wszystko się zmieści, ale czy w łazience będzie miejsce na wszystkie sprzęty? 1. I ten bym zrealizowała na Twoim miejscu. Kuchnie będziesz miała otwartą i połączoną z holem, więc wejście do pokoju będzie takie samo jak z innych wariantów. 2. Jest możliwe, ale łazienka będzie bardzo ciasna. Może lepiej byłoby zrobić prysznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 14.08.2014 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 No właśnie może być megaciasna, ale wanna musi być Widziałam ciekawe realizacje mini-łazienek i może jest to osiągalne w moim przypadku, na przykład coś takiego: http://www.urzadzamy.pl/metamorfozy-wnetrz/mala-lazienka-w-bloku-swietny-projekt-lazienki-w-kolorze-rozowym,83_3971.html Oczywiście w innej kolorystyce, tutaj ten róż mi nijak nie podchodzi. Dzięki takiemu układowi, jaki wykombinowałam, zmieści mi się biurko w hallu (widać to na rzucie), a nad nim szafki, tak jak tu: Martwi mnie tylko ten mały pokój i ta straszliwie wąska ściana - tam chyba nawet 1,90m nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Masz miniaturowe mieszkanie i chcesz rozwiązania z mieszkań o 10 m wiekszych.Albo będzie niewygodnie i ciasno, albo zmienisz mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 14.08.2014 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Elfir, wcale nie uważam, że w moim mieszkaniu miałoby być niewygodnie i ciasno. Widziałam wiele projektów łazienek o powierzchni 3m, które miały w sobie zarówno wannę, jak i pralkę, a do tego wyglądały naprawdę świetnie. To samo z kuchnią - 4m2 też mogą spełnić marzenie o własnym kącie do gotowania. Zastanawiam się tylko, czy podział, jaki wymyśliłam, będzie odpowiedni - może doświadczeni forumowicze podpowiedzą, czy warto przesunąć ścianę o 50 cm w prawo lub w lewo, by lepiej zagospodarować przestrzeń. Owszem, chciałabym, żeby moje pierwsze mieszkanie miało przynajmniej 70m2, ale nie jest to możliwe. A patrząc na 40-metrowe mieszkania moich znajomych wiem, że taką małą przestrzeń można naprawdę rozsądnie zagospodarować i wiele się może w takim mieszkaniu zmieścić. Proszę zatem - nie zniechęcaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geminis 07.09.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Marysia każde mieszkanie da się dobrze zagospodarować. Najczęściej żeby osiągnąć taki efekt przestrzeń się otwiera, Ty zamykasz. Łazienkę masz mikroskopijną ( moja jest również taka, ale ja dlatego stawiam na prysznic). Kuchnię warto byłoby otworzyć na pokój. Bardzo dużo zależy od materiałów i kolorów, duże wnętrze też a się zepsuć . Jednym z rozwiązań do łazienki jeśli bardzo chcesz tam mieć wannę, może pralkę schować w szafce kuchennej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 09.09.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Z otwarciem kuchni na pokój byłby problem, bo tam jest akurat ściana nośna, no i za dużo byłoby roboty z przenoszeniem ciągów. Poza tym chcę osobną kuchnię - ale mimo wszystko będzie tak jakby otwarta - tyle, że na przedpokój, więc zawsze to coś Wiem, wiem, łazienka mikroskopijna, ale wiem, że uda mi się coś z niej wyciągnąć - moja Mama właśnie urządza swoją, a ma podobny metraż (i wanna też tam będzie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 29.09.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Bardzo proszę o pomoc przy urządzeniu małego pokoju. Przez to, że jego kosztem powstały nowe kuchnia i łazienka, ma teraz dość nieciekawy kształt. Muszę tam zmieścić dużą szafę wnękową, rozkładaną sofkę i biurko. Początkowo myślałam o szafie na najdłuższej ścianie, sofce na tej ściance 170cm i biurku pod oknem. Ale może macie jakieś inne ciekawe rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.09.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Przy ścianie 170 cm zrób przepastną szafę garderobopodobną Sofkę ustaw na najdłużej ścianie, biurko z prawej od okna i sporo miejsca Ci zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 29.09.2014 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 przepastną szafę garderobopodobną Masz na myśli taką w układzie "C"? Może "L" wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.09.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Zwykła szafa, prostokątna. 170 cm szerokości, głębokość nawet 100 cm - trzeba to sprytnie zaprojektować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 30.09.2014 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 170cm to za jednak mało, początkowo planowałam 249cm i to mi odpowiadało, więc zrobię chyba szafę w układzie "L", żeby jak najwięcej w niej pomieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 01.10.2014 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ktoś ma może jeszcze jakiś pomysł? Jak to dobrze rozplanować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 01.10.2014 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Mam dwie wersje projektu, na obu jest opcja dzienna i opcja nocna. Który wariat lepszy? WERSJA A: WERSJA B: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 1 - ale to na 250 cm szerokości to nie jest sofka (jak pisałaś wyżej), ale duża sofa 2.5-3-osobowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 01.10.2014 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ale to jest na szerokość 200cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts