bulimistrz 20.08.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam , Jestem na etapie rozmow dotyczacych aranzacji mieszkania. Niestety mam problem z projektem pokoju dziennego z aneksem kuchennym. Mieszkanie ok 58m2. Atualnie bardzo wstepna aranzacja w zalaczniku , jednak nie jestesmy z niej do konca zadowoleni. Chodzi głownie o umiejscowienie TV , kanapy o stołu jadalnego lub lady kuchennej. Mieszkanie dla rodziny dwu osobowej z widokiem na potomka. Bardzo prosze o sugestie. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.08.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Wymiary konieczne + info nt. trybu życia, hobby, potrzeb meblowych itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulimistrz 20.08.2014 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Podstawowe wymiary ponizej w zalaczniku. Tryb zycia standardowy - popołudnie po pracy odpoczynek w domu, potrzby meblowe ; raczej skłaniamy sie do nie zagracania powierzchni (open space) , nowoczesnie, hobby nie wpłynie na wystrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.08.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Niestety mało wymiarów, ale spróbowałabym jeszcze zmniejszyć trochę sypialnie na dodatkowa szafę. Szafa może być od strony sypialni lub od strony przedpokoju. W ubikacji miskę wc postawiłabym przodem do wejścia. Na rzucie widać, że parapety są na wys. 84 cm. Moim zdaniem blat na wys. parapetu jest za nisko, bo powinien mieć ok. 90 cm wys. Zatem proponowałabym blat roboczy przy wejściu, a równolegle do niego można zrobić słupek ze sprzetami (lodówka, piekarniki). Co prawda, kuchnia cześciowo zostaje oddzielona od pokoju, ale na ścianie słupkowej mozna powiesić telewizor. Wstawiłam tam tez niewielki stół, ale nie wiem czy jest tam na niego dostatecznie dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulimistrz 20.08.2014 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Witaj, Bardzo Dzekuje za sugestie, jednak blat na wysokosci okna (84cm) wydaje mi sie odpowiedni z racji tego, ze wzrost domowników jest ponizej 180cm. Z tego co wiem miska WC nie powinna sie znajdowac na przeciwko drzwi wejsciowych. Dobrym zabiegiem było przedłuzenie scianki WC przez co pomieszczeznie zwiekszyło powierzchnie. Ciekawe natomiast jest rozwiazanie z tym słupkiem, myslelismy równiez aby zastosowac tam lade oddzielajaca kuchnie. Teoretycznie mozna by dodac scianke od wyjscia na loggie w strone pokoju i na niej umiescic TV. Zastanawiam sie tylko czy odległośc kanapy od TV nie bedzie za mała... Ogólnie cieżka sprawa z ta aranzacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.08.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Z miską wc zgadzam sie, raczej powinno się unikać stawiania jej na wprost drzwi, ale raczej w większych pomieszczeniach, gdzie jest na to miejsce. Natomiast w takim typowym wc miska powinna byc tak ustawiona, aby było przed nią min. 70 -100 cm. Po to, żeby, wystając, nie uderzać sie w głowę. Co do blatu, to oczywiście każdy ma swoje priorytety, moim było właśnie podwyższenie blatu do 90 cm, a mam 164 cm wzrostu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 20.08.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 http://static.pokazywarka.pl/i/3237906/752174/dsgf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 co to za pomieszczenie bez okna za łazienką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 moim zdaniem za bardzo nastawiliście się na ideę, że kuchnia musi być w salonie http://images68.fotosik.pl/101/9a404237e97f4988gen.jpg pralka albo w szafie w przedpokoju albo w szafie przy kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 mam wzrost 172 cm i blaty wygodne to dla mnie 90 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulimistrz 20.08.2014 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 co to za pomieszczenie bez okna za łazienką? Tam jest okno tyle tylko, ze to moj osobisty projekt i nie dorysowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulimistrz 20.08.2014 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Wow jestem zaskoczony Aranżacjami , naprawde daja mi teraz duzo do myslenia:) Teraz rozwijam mysl Magda 34 ponizej moje wypociny dot salonu i kuchni. Przemysle równiez pozostałe sugestie, swietnie oby tak dalej. Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts