מרכבה 06.03.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) To nieznana nikomu technologia Klingońska, ściany lewitują na izolacji termicznej, cóż ale za to jest wiesz przynajmniej, że światło parteru ma 300cm .. gdzie wg ISO powinno wymiarować się w mm. Kota wysokości zachodzi na wymiar .. A o konstrukcji się nie wypowiem.. bo na Klingońskich lewitujących ścianach się nie znam Z jakiego Nadleśnictwa jest Edytowane 6 Marca 2015 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.03.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Ciekawe z czego ten schemat bo nie uwierzę że z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 06.03.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 To jest jak najbardziej dom. Najpierw była koncepcja a teraz rysuje się projekt budowlany. Mam się martwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.03.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) Mniejsza o te rys, http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=307507&d=1425651189 naprawdę ja się nie znam na technologi Kilngonów tu ściany fruwają ... a cała zaleta płyty polega, aby ją chcieć posadzić na izolacji nie pod .. Ściema idzie na całego, z tymi Klingonami to żart, ale tak jak wygląda płyta stropowa, tak samo winno być na płycie fu, a tu jest jawna zmyłka. Totalny bez sens wykonania takiej płyt, zero zalet! Belki pod słupami dachowymi, też nie są potrzebne, i tak jest punktowe obciążenie i tak, ze względu na sztywność tych że belek. Dla mnie szczytem niechlujstwa jest podanie wymiaru grubości stropu i zakrycie go przez izolację... Edytowane 6 Marca 2015 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 06.03.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Mnie ciekawi reakcja majstra na budowie jak dostanie taką ścianę do zbudowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.03.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 I KB który będzie musiał pod tym się podpisać. Poproś pana projektanta by zapłacił komuś kumatemu za płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.03.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Taka płyta nie ma zupełnie sensu, przy dzisiejszej wiedzy, aż się prosi o izolację pod.A tu sprytne oszustwo się kroi, niczego nie zmienia vs do ław jeśli chodzi o izolacyjność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.03.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 https://www.google.pl/search?q=geokrata&espv=2&biw=1515&bih=758&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=J-n5VMu3IcrOygO8rIGwAQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9 geokrata, oraz geowłóknina w powszechnym użyciu winny być, do rozwiązań na nasypach.Musi być zabezpieczenie przed wymywaniem gruntu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.03.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Ta geokrata ma stabilizować skarpę przed ruchami gruntu, chodzi o wymywanie cząstek, tegoż gruntu. a na drugim 1,5m nasypanego piachu. Zastanawiam się też nad kosztami, czy nie lepiej zrobić zwykły fundament jak w projekcie + adaptacja do warunków na działce. Zawsze można zrobić też kawałek ścianki oporowej, bo by mi wyleciało. Co by ten nasyp był w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 13.09.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 (edytowane) Mam pytanko bo widzę, że dyskusja się toczy na interesujący mnie temat. Mam działkę ze spadkiem, glinę i wysoki poziom wód gruntowych (dochodzący do 0,5m ppt.). Z tego co się naczytałem na forum to dobrym rozwiązaniem dla mnie będzie płyta. tylko obawiam się, że ona po tej glinie zjedzie z tego spadku. Z tego co rozumiem to ściągam humus, nawożę piachu tak aby wyrównać teren pod dom + conajmniej 1 metr z każdej ze stron. Później to zagęszczam i na tak przygotowanym terenie kładę płytę po wcześniejszym wykopaniu około 30cm, dobrze myślę? Jeśli tak to gdy dolna krawędź płyty będzie powyżej poziomu rodzimego terenu to czy mi ta płyta nie zjedzie po zboczu? Postarałem się narysować tą sytuację, choć beztalencie ze mnie kompletne w tej materii: Tak w ogóle.. czemu przesuwasz dom w kierunku skarpy zamiast w drugą stronę? Chyba, że to tylko taki rys. dla pokazania sytuacji. Sam rozpoczynam za jakieś 2 mc budowę i mam podobną sytuację na wąskiej działce (19m) ale mam 4m-dom-6m-skarpa. Pierwotnie miało być nawet 3m bez okien byle jak najdalej od spadku ale jednak te 6m to spory zapas. Skarpę mam od 1 do 2m spadku Pójdzie geosiatka, na to zapewne odpowiednia roślinka z dobrym korzeniem albo coś innego na wzmocnienie i finito.... Do tego odpowiednie odwodnieni i powinno być oki. Nawet myślę że z 0,5 metra tą skarpę zetnę (takie dwa schodki po 1m) co jeszcze bardziej ją wzmocni niż 2m po prostej w dół. A na ów stopniu ogrodzenie Ps. fundament to oczywiście płyta. Edytowane 14 Września 2015 przez Janek795 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 13.09.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Hmmm dokładanie roboty z wylewką i izolacją pod nią, jeśli jest już płyta to imo warto skrócić niepotrzebne roboty i to wykorzystać. wylanie płyty z dokładnością jak dla jastrychu graniczy z cudem, czyli dochodzi przygotowanie płyty pod okładziny posadzkowe (płytki parkiety itp.) czytaj wylewka samopoziomująca. Na końcu może się okazać że zacieranie płyty + samopoziom wyjdzie w podobnej cenie jak wylewka cementowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 13.09.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 (edytowane) wylanie płyty z dokładnością jak dla jastrychu graniczy z cudem, czyli dochodzi przygotowanie płyty pod okładziny posadzkowe (płytki parkiety itp.) czytaj wylewka samopoziomująca. Na końcu może się okazać że zacieranie płyty + samopoziom wyjdzie w podobnej cenie jak wylewka cementowa. A czemu ma się nie dać (z tematu o płycie fundamentowej) - pływa aż miło: Tutaj to inna bajka: Edytowane 13 Września 2015 przez Janek795 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 13.09.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 A czemu ma się nie dać (z tematu o płycie fundamentowej) - pływa aż miło: Tutaj to inna bajka: pierwszy filmik to beton samozagęszczalny, sprawdź cenę i porównaj z wylewką drugi to klasyczne zacieranie betonu, wyprowadź powierzchnię pod parkiet to pogratuluję. 3 sprawa to zróżnicowanie wysokości pod różne wykończenia posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 13.09.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Nie wątpię że cena wyższa... odpowiedziałem tylko na "wylanie płyty z dokładnością jak dla jastrychu graniczy z cudem" A tak z ciekawości bo jestem ciekawy - jaka jest +/- cena takiego betonu? Aby mieć faktyczne porównanie. Wrzucając w gogle nie mogę odszukać konkretnego cennika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts