perm 15.02.2017 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Perm, bez dobrego produktu, znajomości procedur i stosownych narzędzi (nie tylko w kuchniach komercyjnych) nawet najbardziej miły Chef nie przygotuje dobrego dania.No niestety. Zadziwiają mnie opinie klientów. Oprócz mnie byli tam też inni. Jedli to co ja i bardzo chwalili. Dziwnie się czułem. Nikt tam jednak, oprócz mnie nie zamówił steka rare a większość wypieczony. To chyba dużo wyjaśnia. Przyszli na schaboszczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7297655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.02.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 No niestety. Zadziwiają mnie opinie klientów. Oprócz mnie byli tam też inni. Jedli to co ja i bardzo chwalili. Dziwnie się czułem. Nikt tam jednak, oprócz mnie nie zamówił steka rare a większość wypieczony. To chyba dużo wyjaśnia. Przyszli na schaboszczaka. ... być może akurat natrafiłeś na jakąś wycieczkę z lubelskiego (z "przewodnikiem") Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7298530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.02.2017 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 ... być może akurat natrafiłeś na jakąś wycieczkę z lubelskiego (z "przewodnikiem") O tym nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7298663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.03.2017 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Pojawiam się ponownie w tym temacie, bo w innych szambo kulinarne wybija że ho-ho, syf z chamowa opanował "świat". Najśmieszniejsze jest to, że autor szamba nie dostrzega własnego cebularstwa i januszyzmu. Jak wiadomo każdy cep kulinarny nie da sobie tak latwo narzucić jakichś kulinarnych podstaw gotowania przez profesjonalnego szefa kuchni jakim jest Chef Paul. Usmażyć mięso i żeby smakowało i wyglądało??!! Niech te profesjonalne kucharzyny se wcimnają takie frykasy, cep kulinarny ma swoje!!! Czytając obok chłam w szambie kulinarnym, widzę że nawet prosty stek czy skrzydełka to dla cepa nadal nieodkryta tajemnica i czarna magia. Może za 20-30 lat to się zmieni, a potem przyjdzie czas na wieprzowinę i inne rodzaje mięs. Tak więc... https://s27.postimg.org/ej90v7h8z/cudo.jpg https://s2.postimg.org/5qlwrmpuh/cudo1.jpg https://s14.postimg.org/yelunlxyp/cudo2.jpg https://s22.postimg.org/flyl84f75/cudo3.jpg ps grubość 6cm, po 3 minuty na stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7322229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.03.2017 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Jakim cudem redakcja toleruje tu takich osobników nie mogę zgadnąć. To tak a propos sąsiedniego tematu. Twój stek Ada wygląda bardzo smakowicie. Przy tej grubości jednak chyba bym go ciachnął na pół albo smażył po dwie minuty ale z każdej strony tj z tych węższych też. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7322285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.03.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Wczoraj nastąpił mój pierwszy raz w domu. Nabyłem sezonowany stek z Befsztyka. Przy okazji niejako bo pojechałem po pasztet belgijski z jabłkiem który to zniknął z Piotra i Pawła a ja zdążyłem się uzależnić. Miesiąc temu nabyłem żeliwna patelnię grilową i to też mnie onieśmieliło. Stek grubości 2,5 cm po 3 minuty na minut stronę potem w folię aluminiową i 5 odpoczywał. Dupy ni urwał ale był całkiem przyzwoity. Taka grubość - mógłby minutę krócej się smażyć. Nie lubię mięsa surowego na talerzu ale ten był lekko przeciągniety. Kilka pytań które nasunęły mi się po utracie stekowego dziewictwa: 1. Tłuszcz: używacie czegoś do smażenia? Patelnia żeliwana bez powłoki musi być czymś nasmarowana. Stek posoliłem i popierzyłem, dostał też trochę oleju z pestek z winogron. Dymiło się jak jasna cholera. Normalne? Czy dodatkowy tłuszcz jest w ogóle potrzebny? 3. Czy po rozgrzaniu patelni i połozeniu steka zmniejszacie temperaturę / gaz / prąd czy do końca jedziecie na tym zakresie co rozgrzewaliście patelnię? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7322905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.03.2017 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Dymić się będzie przy takich temperaturach. To normalne. Patelnię żeliwną trzeba konserwować. Cofnij się trochę wcześniej w tym wątku. Pisał o tym Chef Paul. Ze smarowaniem olejem byłbym ostrożny. Ja nie smaruję. Jeszcze żaden stek mi się nie przykleił. Problem w tym czym patelnię posmarować, by się nie przypaliło. Nie znam takiego tłuszczu, który wytrzyma 300oC. Stek 2,5 cm na medium rare to jakieś 2 min z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7323128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 27.03.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 To była dobra rada. Dwa cięcia i otrzymałam 3 cudowne steki. Zdecydowałam się na niebiesko, grzech inaczej. Niebo w ustach! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7323693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 02.05.2017 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Dziś w Lidlu trafiłem takiego oto rodzynka: Zapowiada się ciekawie choć ździebko dużo tłuszczu. Przetrzymam go jeszcze kilka dni żeby skruszał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7345449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.05.2017 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Dziś w Lidlu trafiłem takiego oto rodzynka: [ATTACH=CONFIG]387945[/ATTACH] Zapowiada się ciekawie choć ździebko dużo tłuszczu. Przetrzymam go jeszcze kilka dni żeby skruszał.Pełen opad szczęki. Jaki to kawałek? Nie wygląda na rostbef, antrykot a tym bardziej polędwicę, które to Lidl tradycyjnie, pod nazwą "Rzeźnik" sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7345468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwor 02.05.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 (edytowane) Pełen opad szczęki. Jaki to kawałek? Nie wygląda na rostbef, antrykot a tym bardziej polędwicę, które to Lidl tradycyjnie, pod nazwą "Rzeźnik" sprzedaje. To antrykot od "Rzeźnika" Było ze 20-30 sztuk a wśród nich ten rodzynek. Reszta standardowa bez szału. Ta sztuka wyglądała tak jakby znalazła się tam przez pomyłkę. Edytowane 2 Maja 2017 przez Sylwor Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7345470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.05.2017 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Krótka wizyta w Kauflandzie i... lekki szok. Oprócz rib eye z Argentyny (tam dzielone i pakowane) steki z Sokołowa "Uczta Qulinarna". Rib eye blady dosyć ale to argentyńska wołówka więc zakładam, że i tak będzie dobry. Antrykot z Sokołowa... Zobaczcie sami: Dla porównania antrykot z Lidla. Też nie najgorzej wygląda ale te z Sokolowa... Słów brak. Oczywiście były i takie blade a te "tłuste" na szczęście nie cieszyły się popularnością. Tak wygląda na talerzu argentyński i polski: Gdybym nie wiedział w ciemno wybrałbym ten marmurkowy. Poczekajmy jednak. Sprawdzę jak smakuje. Już po konsumpcji. Pierwszy raz zdarzyło mi się, że wolałem polski stek niż argentyński. Stek z Sokołowa był przepyszny, argentyński tylko poprawny. Marmurka jednak nie da się niczym zastąpić. Argentyński był trochę bardziej kruchy, trochę miększy i trochę bardziej soczysty. Smak jednak miał zdecydowanie gorszy. Jakie stąd wnioski? W Sokołowie, który wyrasta na największego polskiego dystrybutora steków o klasyfikacji mięsa decydują najwyraźniej przypadkowi ludzie. Te dwa kawałki kosztowały 44 zł/kg (argentyński dwa razy tyle) a powinny 120 zł/kg a i tak miałyby nabywców. Gdzie sens, gdzie logika? Edytowane 15 Maja 2017 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7352978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 17.05.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Bylem kupilem. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7353864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 17.05.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 ja ostatnio często jem stek i bardzo mi smakuje, można sobie tym zdrowo pojeść. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7353947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 01.06.2017 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Bylem kupilem. Zobaczymy. Potwierdzam w calej rozciaglosci to co napisal Perm. Teraz czekam na powtorke dostawy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7360185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.06.2017 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Potwierdzam w calej rozciaglosci to co napisal Perm. Teraz czekam na powtorke dostawy Nie czekaj po prostu pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7360195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.08.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Kolacja https://s28.postimg.org/ovtupyqq5/P1050344.jpg https://s28.postimg.org/5s0j9mdvx/P1050316.jpg https://s28.postimg.org/6p1uxu6kt/P1050317.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7393322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.08.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Kolejny antrykot ... https://s26.postimg.org/difnw46bd/antrykot1.jpg https://s26.postimg.org/fbikkfri1/antrykot2.jpg https://s26.postimg.org/4pyp8fl6h/antrykot3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7393928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 07.09.2017 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 ja taki stek obsmażam 3 min z jednej i z drugiej strony i na koniec zawijam w folię aluminiową i wrzucam jeszcze na minutkę na patelnię żeby w środku sobie doszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7397517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.09.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 A dla mnie stek musi być chudy, bez grama tłuszczu. W końcu płacąc za nie tanią wołowinę, chcę mięsa a nie smalcu. Ostatnio posmakowała mi ligawa, kupowana na kilogramy oczywiście a nie zafoliowana z długim terminem. Kupiłem ostatnio ponad kilogramowy kawałek, pokroiłem i zamroziłem. Przemrożona wołowinka jest moim zdaniem jeszcze lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192866-stek-w-ko%C5%84cu-mo%C5%BCna/page/48/#findComment-7397559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.