Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Smaże o jedną minute dłużej na "kratke", dwa przewroty na stronę. Palce lizać!

:) No i jak tu nie lubić steków. A jakie to bydlątko?

Oferuje steki lokalna firma z Zachodniopomorskiego z Witkowa. Black Angus, Hereford, Limousine z własnej hodowli. Spróbuję i napiszę oczywiście co o nich myślę.

Edytowane przez perm
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smaże o jedną minute dłużej na "kratke", dwa przewroty na stronę. Palce lizać!

Klasyczny "medium done" :) ... jeżeli ktoś lubi na "kratkę", to wystarczy obrócić mięso o 180* bez dodatkowego przewracania ;)

Ada ... widzę, że patelnia spisuje się całkiem nieźle :)

 

ps - u mnie w tym tygodniu w kuchni, podtrzymywana jest lokalna tradycja :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja potwierdzam, że hamerykańskie steki z Lidla, na rynek niemiecki produkowane, ale z polską naklejką są naprawdę warte swojej ceny. I za radą Chefa trochę mniej wysmażonych spróbowałam. Nie jest źle :) Fotek nie będzie, niespecjalnie lubię je robić :) Musicie uwierzyć na słowo.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

anSi :) ... małymi kroczkami naprzód ;)

 

... "specjalnie" fotek kilka :) ... dotyczących pieprzenia ;)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02215s.jpg

... dużo pieprzu i soli (przed pieczeniem)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02205s.jpg

pieprz - mieszanka (zielony, biały, czerwony i czarny) ; sól - mieszanka (czerwona himalajska i czarna wulkaniczna)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02221s.jpg

pieprzony T-bone :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zamieścił Nieznany Smakosz (w skrócie NS) zdjęcia steków i odszedł w siną dal. Pozostawię je dla wzmocnienia apetytu. :)

 

http://112.imagebam.com/download/qJZXso5fR9gDrZepXt9R2Q/36793/367923541/wolowina%20sezonowana%20na%20sucho%202.jpg

 

 

http://110.imagebam.com/download/H1gMkY0wFWtOVzwD65szmg/36793/367923544/wolowina%203.jpg

Edytowane przez perm
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"bawimy się po pachy" :) ... steak "na oliwnej desce" wygląda wyśmienicie (idealne cięcie - z kością - widać rękę fachowca, doskonała grubość 3/2" ... stawiam, że to nie podróba a najprawdziwszy Angus :)

 

ps - "na oliwnej desce", po wyborze widzę, żeś prawdziwy steak'owy smakosz i wiem, że nie upieczesz go w "maszynie do gofrów" ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"bawimy się po pachy" :) ... steak "na oliwnej desce" wygląda wyśmienicie (idealne cięcie - z kością - widać rękę fachowca, doskonała grubość 3/2" ... stawiam, że to nie podróba a najprawdziwszy Angus :)

 

ps - "na oliwnej desce", po wyborze widzę, żeś prawdziwy steak'owy smakosz i wiem, że nie upieczesz go w "maszynie do gofrów" ;)

Żebyś się nie zdziwił. :) Ma się marnować w szafce?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

cóż za błyskawiczna reakcja Modków :) ... Kapuś pobiegł ze skargą i już "ciach" :)

... ktoś chyba bardzo lubi "mleczne naleśniki z gofrownicy" i nie może ścierpieć widoku odpowiedniego mięsa na prawdziwe steak'i ;)

 

ps - ciekawym czy jak poproszę "na oliwnej desce" o kilka zdjęć z opisem i je opublikuję pt "z sieci" (co jest tutaj mile widziane przez niektórych "moderatorów"), również zostanę wyrzucony ? ... no "ubaw po pachy" :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... Kapuś pobiegł ze skargą i już "ciach" :)

... ktoś chyba bardzo lubi "mleczne naleśniki z gofrownicy" i nie może ścierpieć widoku odpowiedniego mięsa na prawdziwe steak'i ;)

 

ps - ciekawym czy jak poproszę "na oliwnej desce" o kilka zdjęć z opisem i je opublikuję pt "z sieci" (co jest tutaj mile widziane przez niektórych "moderatorów"), również zostanę wyrzucony ? ... no "ubaw po pachy" :)

 

Czepili się państwo Redakcja oliwnej deski jak rzep krowiego ogona. Dobrze,, że chociaż stek pozostał . A uprzejmie informującemu niech stekowe podeszwy wychodzą zamiast steków.

Edytowane przez anSi
kapuś
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chef, muszę prosić cie o radę. Mam zamiar zamówić steki w sprzedaży wysyłkowej ale sporo firm oferuje steki mrożone. Owszem sezonowane ale potem mrożone. Jak na mój gust zmieni to na bank smak mięsa ale pewny na 100% nie jestem. Co o tym myślisz? Kupowane niemrożonego ogranicza w sposób zdecydowany listę sprzedawców ale ja byle czego nie chcę.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...