Chef Paul 14.09.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 tak se siedzę, ... Was czytając ... i se myślę: dlaczego do kurwy nędzy, zes zwykłym steak'iem taki problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.09.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Mięsa ni ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.09.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 tak se siedzę, ... Was czytając ... i se myślę: dlaczego do kurwy nędzy, zes zwykłym steak'iem taki problem ? Taki problem, to mały problem. Ale pytanie aktualnym pozostaje Hello Chefie Jestem, podczytuję, ino czasu nie mam. Jak to we wrześniu. Taki job PS. Podoba mi się ekspresja słowna twa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.09.2014 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 tak se siedzę, ... Was czytając ... i se myślę: dlaczego do kurwy nędzy, zes zwykłym steak'iem taki problem ? Brak bydlątek właściwych. Z ich braku próbuje się sprzedawać bydlątka niewłaściwe. Zamawianie pocztą steków to jest jakieś rozwiązanie ale raczej nie jest to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.09.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Zamówić przesyłkowo można: udziec antylopy afrykańskiej, wołowinę z Kobe (oryginalną) lub biały caviar ... wołowina (nawet ta w najlepszym gatunku) powinna być raczej dostępna w sklepach. Z tego co mnie wiadomo istnieje w Polsce hodowla bydła rasy mięsnej ps - ostatnio byłem w Polsce ponad 3 lata temu, mam rodzinę w Poznaniu a zakupy spożywcze robię w sklepach "Piotr i Paweł" (steak'ów tam wprawdzie nie kupowałem ale wszystko raczej mają w dobrym gatunku i świeże) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.09.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 W Piotrze i Pawle jest całkiem przyzwoita polędwica wołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.09.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Generalnie wołowina w PL polega na tym że krowa juz nie daje mleka i trzeba coś z nią zrobić. Jadałem cudownego steka na restaurant day w jednym garażu w Milanówku. Mięso dojechało z jakiejs farmy spod Częstochowy. Tam tylko bydlaki ida na mieso. Boskie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.09.2014 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Generalnie wołowina w PL polega na tym że krowa juz nie daje mleka i trzeba coś z nią zrobić. Jadałem cudownego steka na restaurant day w jednym garażu w Milanówku. Mięso dojechało z jakiejs farmy spod Częstochowy. Tam tylko bydlaki ida na mieso. Boskie było.Restaurant day w garażu w Milanówku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.09.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Restaurant day w garażu w Milanówku. Miał haluny.Jak widzisz wszystko dojeżdża ale nikt i on nie pisze jak to obrobił termicznie. Mięso dojechało z jakiejs farmy spod Częstochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.09.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Restaurant day w garażu w Milanówku. ano... Garaż trochę ładniejszy niż moja chałupa. Jakoś to zniesłem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.09.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 perm............. walczymy o stek by każdy miał smak i powonienie..............Jeśli nie to mnie popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.09.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 ano... Garaż trochę ładniejszy niż moja chałupa. Jakoś to zniesłem:-) Jak impra!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 15.09.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 perm jesteś wielki...i odważny za tak obszerne testy w temacie nam wszystkim bliskim. chef paul tym zdjęciem marmurka to jesteś okrutny bo u nas w sklepach jeszcze takiego nie widziałem. jeśli chodzi o ligawę to najlepiej nadaje się na składową tatara.tatar jest wtedy najlepszy dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.09.2014 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 perm............. walczymy o stek by każdy miał smak i powonienie..............Jeśli nie to mnie popraw.Dokładnie! Przyznam liczyłem na łatwiznę. Do sklepu, na ruszt i mniam, mniam. Nie u nas. Jak za dawnych czasów steka trzeba sobie upolować. Canteen. Pierwsza nowoczesna restauracja o profilu "fresh casual fast restaurant". Powstała w konkretnym celu - aby jednoczyć miłośników dobrego jedzenia oraz inspirować do odkrywania nieznanych kulinarnych doznań. Kluczowe dewizy firmy to profesjonalizm, budowanie społeczności pasjonatów dobrej i zdrowej kuchni oraz pasja tworzenia. Canteen umożliwia swoim gościom aktywny udział w komponowaniu ulubionych dań, które zostają przygotowane na ich oczach przez doświadczony zespół frontmanów. Canteen to miejsce przeznaczone dla wszystkich, którzy cenią wysoką jakość, smaczne dania w przystępnej cenie, nowoczesny i profesjonalny sposób obsługi oraz nietuzinkowy wystrój. Jedna ze specjalności - steki. Kucharz pytany z czego te steki odpowiada: " z wołowiny". "A wołowina skąd?" Odpowiedź "doświadczonego frontmana". Z Makro. Już nie ryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.09.2014 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 perm jesteś wielki...i odważny za tak obszerne testy w temacie nam wszystkim bliskim. chef paul tym zdjęciem marmurka to jesteś okrutny bo u nas w sklepach jeszcze takiego nie widziałem. jeśli chodzi o ligawę to najlepiej nadaje się na składową tatara.tatar jest wtedy najlepszy dla mnie. Witamy w gronie miłośników steków. p.s. Byłem nie dawno w Londynie i chciałem coś w miarę szybko. Napatoczyła się serwująca amerykańskie papu "Coast To Coast". Ze stekami . "The, best, sirloin, 28 day aged, distinctive flavoured, guaranteed to melt in your mouth". Slinka mi ciekła jak czekałem. Przyjechał suchy kapeć, wysmażony na podeszwę, grubości może 1 cm. Na moje pytanie co mu się przydarzyło, że jest w takim stanie kelnerka wzruszyła ramionami i powiedziała, że to ich "best choice" czy jakoś tak, bo nagle zaczęła mamrotać. Po prostu wstałem i wyszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.09.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Panie Darku "nie róbmy z tego zagadnienia" hehehe lubię taki "dosadyzm" czyli spokojnie acz dosadnie powiedziane no to "Panie Darku nie róbmy z tego zagadnienia" i wklejaj dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.09.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 i kolejny obiecany testT-Bone Steak z rozdbefu z kością z polędwicą /PL/ - cena za kg = 66 zł. Zakup Auchan.Krótko.Szkoda klawiatury. Omijać szerokim łukiem. Zelówa bez smaku.PS.Zdjęć z widoczkami, "podkreślającymi efekt", nie wklejam, mimo dość sprawnego posługiwania się internetem i wyszukiwarkami. Nie jest to temat krajoznawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.09.2014 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 i kolejny obiecany test T-Bone Steak z rozdbefu z kością z polędwicą /PL/ - cena za kg = 66 zł. Zakup Auchan. Krótko. Szkoda klawiatury. Omijać szerokim łukiem. Zelówa bez smaku. PS. Zdjęć z widoczkami, "podkreślającymi efekt", nie wklejam, mimo dość sprawnego posługiwania się internetem i wyszukiwarkami. Nie jest to temat krajoznawczy.Shit z kością. . Byłem dziś w Piotrze i Pawle zapytać o steki. Pani chciała odkroić mi z antrykotu. "Patrz pan, taki ładny, bez tłuszczu." W Almie mają tylko z Sokołowa. Sprawdzę jeszcze raz ten Sokołów, może za pierwszym razem miałem pecha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.09.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 dzisiaj rozbudzony wątkiem odruchowo zakupiłem w biedronce carpaccio wołowe master beef. cieniusieńkie, na 2 osoby,świeże ale raczej bez wyrazu z gotową marynatą cytrynową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.09.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 [quote=niktspecjalny;6609893 Choć z masłem ale po brazylijsku.Jedliśmy w knajpie. Odchodząc stąd poszliśmy na michę.Na te u góry. W sieci tez trzeba umieć szukać. Ten drewniany "pomost" na Iguazu jest po stronie argentyńskiej. Brazylia graniczy z północnym brzegiem Iguazu i do samych wodospadów ma dużo dalej. A po stronie argetyńskiej nie sprzedają brazylijskich steków. Z tego co pamiętam to w ogóle nie sprzedają żadnych steków w Parku Narodowym Iguazu. Kupiłam dzisiaj w Biedronce Stek kruchy z Rostbefu - Sokołów. Czy był już próbowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.