Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 986
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak se siedzę, ... Was czytając ... i se myślę: dlaczego do kurwy nędzy, zes zwykłym steak'iem taki problem ? :(

Taki problem, to mały problem. Ale pytanie aktualnym pozostaje :) Hello Chefie :) Jestem, podczytuję, ino czasu nie mam. Jak to we wrześniu. Taki job :)

PS.

Podoba mi się ekspresja słowna twa :)

tak se siedzę, ... Was czytając ... i se myślę: dlaczego do kurwy nędzy, zes zwykłym steak'iem taki problem ? :(
Brak bydlątek właściwych. Z ich braku próbuje się sprzedawać bydlątka niewłaściwe. Zamawianie pocztą steków to jest jakieś rozwiązanie ale raczej nie jest to normalne. :)

Zamówić przesyłkowo można: udziec antylopy afrykańskiej, wołowinę z Kobe (oryginalną) lub biały caviar :)

... wołowina (nawet ta w najlepszym gatunku) powinna być raczej dostępna w sklepach.

Z tego co mnie wiadomo istnieje w Polsce hodowla bydła rasy mięsnej

ps - ostatnio byłem w Polsce ponad 3 lata temu, mam rodzinę w Poznaniu a zakupy spożywcze robię w sklepach "Piotr i Paweł" (steak'ów tam wprawdzie nie kupowałem ale wszystko raczej mają w dobrym gatunku i świeże)

Generalnie wołowina w PL polega na tym że krowa juz nie daje mleka i trzeba coś z nią zrobić.

Jadałem cudownego steka na restaurant day w jednym garażu w Milanówku. Mięso dojechało z jakiejs farmy spod Częstochowy. Tam tylko bydlaki ida na mieso. Boskie było.

Generalnie wołowina w PL polega na tym że krowa juz nie daje mleka i trzeba coś z nią zrobić.

Jadałem cudownego steka na restaurant day w jednym garażu w Milanówku. Mięso dojechało z jakiejs farmy spod Częstochowy. Tam tylko bydlaki ida na mieso. Boskie było.

Restaurant day w garażu w Milanówku. :)

perm.............

walczymy o stek by każdy miał smak i powonienie.:(.............Jeśli nie to mnie popraw.

Dokładnie! Przyznam liczyłem na łatwiznę. Do sklepu, na ruszt i mniam, mniam. Nie u nas. Jak za dawnych czasów steka trzeba sobie upolować. :)

Canteen. Pierwsza nowoczesna restauracja o profilu "fresh casual fast restaurant". Powstała w konkretnym celu - aby jednoczyć miłośników dobrego jedzenia oraz inspirować do odkrywania nieznanych kulinarnych doznań.

Kluczowe dewizy firmy to profesjonalizm, budowanie społeczności pasjonatów dobrej i zdrowej kuchni oraz pasja tworzenia. Canteen umożliwia swoim gościom aktywny udział w komponowaniu ulubionych dań, które zostają przygotowane na ich oczach przez doświadczony zespół frontmanów. Canteen to miejsce przeznaczone dla wszystkich, którzy cenią wysoką jakość, smaczne dania w przystępnej cenie, nowoczesny i profesjonalny sposób obsługi oraz nietuzinkowy wystrój.

Jedna ze specjalności - steki. Kucharz pytany z czego te steki odpowiada: " z wołowiny". "A wołowina skąd?" Odpowiedź "doświadczonego frontmana". Z Makro. :) Już nie ryzykowałem.

perm jesteś wielki...i odważny ;) za tak obszerne testy w temacie nam wszystkim bliskim.

chef paul tym zdjęciem marmurka to jesteś okrutny bo u nas w sklepach jeszcze takiego nie widziałem.:cool:

jeśli chodzi o ligawę to najlepiej nadaje się na składową tatara.tatar jest wtedy najlepszy dla mnie.

:) Witamy w gronie miłośników steków.

p.s. Byłem nie dawno w Londynie i chciałem coś w miarę szybko. Napatoczyła się serwująca amerykańskie papu "Coast To Coast". Ze stekami :). "The, best, sirloin, 28 day aged, distinctive flavoured, guaranteed to melt in your mouth". Slinka mi ciekła jak czekałem. Przyjechał suchy kapeć, wysmażony na podeszwę, grubości może 1 cm. Na moje pytanie co mu się przydarzyło, że jest w takim stanie kelnerka wzruszyła ramionami i powiedziała, że to ich "best choice" czy jakoś tak, bo nagle zaczęła mamrotać. Po prostu wstałem i wyszedłem. :)

i kolejny obiecany test

T-Bone Steak z rozdbefu z kością z polędwicą /PL/ - cena za kg = 66 zł. Zakup Auchan.

Krótko.

Szkoda klawiatury. Omijać szerokim łukiem. Zelówa bez smaku.

PS.

Zdjęć z widoczkami, "podkreślającymi efekt", nie wklejam, mimo dość sprawnego posługiwania się internetem i wyszukiwarkami. Nie jest to temat krajoznawczy.

i kolejny obiecany test

T-Bone Steak z rozdbefu z kością z polędwicą /PL/ - cena za kg = 66 zł. Zakup Auchan.

Krótko.

Szkoda klawiatury. Omijać szerokim łukiem. Zelówa bez smaku.

PS.

Zdjęć z widoczkami, "podkreślającymi efekt", nie wklejam, mimo dość sprawnego posługiwania się internetem i wyszukiwarkami. Nie jest to temat krajoznawczy.

Shit z kością. :). Byłem dziś w Piotrze i Pawle zapytać o steki. Pani chciała odkroić mi z antrykotu. "Patrz pan, taki ładny, bez tłuszczu." :) W Almie mają tylko z Sokołowa. :( Sprawdzę jeszcze raz ten Sokołów, może za pierwszym razem miałem pecha?

[quote=niktspecjalny;6609893

Choć z masłem ale po brazylijsku.Jedliśmy w knajpie.

Odchodząc stąd poszliśmy na michę.Na te u góry.

W sieci tez trzeba umieć szukać. Ten drewniany "pomost" na Iguazu jest po stronie argentyńskiej.

Brazylia graniczy z północnym brzegiem Iguazu i do samych wodospadów ma dużo dalej.

A po stronie argetyńskiej nie sprzedają brazylijskich steków.

Z tego co pamiętam to w ogóle nie sprzedają żadnych steków w Parku Narodowym Iguazu.

Kupiłam dzisiaj w Biedronce Stek kruchy z Rostbefu - Sokołów.

Czy był już próbowany ? :)