Chef Paul 26.10.2016 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Perm, ... zrób sobie wakacje i przyjedź do mnie ... luty i marzec to najlepsze miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.10.2016 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Perm, ... zrób sobie wakacje i przyjedź do mnie ... luty i marzec to najlepsze miesiąceDziękuję za zaproszenie. Niestety latanie samolotem jest dla mnie torturą. Godzinę jeszcze wytrzymam ale dłużej - nie ma mowy. Dlatego, w moim dorobku turystycznym są tylko miejsca "w zasięgu". Musiałbym się zdrowo naćpać, by do ciebie dolecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.10.2016 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Ktos juz probowal? http://herefordwarmia.pl/steaki/Ooo, wygląda bardzo zachęcająco. Sezonowane na sucho. Ja na pewno spróbuję, tym bardziej, że wysyłają zamówienia do pojedynczych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 27.10.2016 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Ooo, wygląda bardzo zachęcająco. Sezonowane na sucho. Ja na pewno spróbuję, tym bardziej, że wysyłają zamówienia do pojedynczych klientów. To czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.10.2016 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Krótko napiszę; jeden z tych steków z Auchan był świetny. Zaskoczenie pełne. Zacząłem niechętnie ale zjadłem ze smakiem. Firma Mark's czyli Marko z Sokolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 27.10.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Fajna baraninka , podobno na 100% angielska , była dzisiaj na Targach GASTRO SHOW odbywających się do soboty na terenie Ptak Warsaw Expo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.10.2016 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Fajna baraninka , podobno na 100% angielska , była dzisiaj na Targach GASTRO SHOW odbywających się do soboty na terenie Ptak Warsaw ExpoAle to baranina a tu tylko o wołówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.10.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 jest również sporo o stekach http://chefpaul.net/KwO/title.jpg http://forum.muratordom.pl/showthread.php?328768-Grill-dla-Tomka&p=7324438#post7324438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.10.2016 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Zamówiłem steki w herefordwarmia linkowanej przez Karolka. Steki zamawia się na sztuki. Brakuje niestety informacji o dokładnej cenie tych steków. Na razie zadzwonił pan z firmy, by potwierdzić zamówienie i termin dostawy. Jak przygotują, to będzie kolejny telefon z informacją o wadze i cenie. Z tego, co mówił pracownik wynikało, że chyba można się wtedy wycofać tj nie potwierdzić zamówienia. Trochę to dziwne, bo dla kogoś dla kogo cena ma znaczenie to trochę stresujący moment. Są wprawdzie ceny na stronie ale za kilogram. W specyfikacji piszą, żę standardowo cięte są na 3 cm ale można zamówić inaczej. Zapytał pracownik czy to "na próbę" a ja potwierdziłem. Mam nadzieję, że nie ma to wpływu na jakość steków, tj na pokaz super a normalnie byle co. Czekam, w piątek ma być dostawa. Reklamują się na stronie z chefem Butchery and Wine więc chyba byle czego nie sprzedają. Jeszcze drobiazg. Kupiłem "Ribeye" i "Antrykot". Dwie pozycje w cenniku. Wg HerefordWarmia antrykot jest z kością a ribeye nie. Na ten pierwszy jest angielska nazwa Ribeye bone-in. W zależności od kraju ribeye może być tylko z kością lub tylko bez. Ten "Antrykot" jest mylący, bo sugeruje inny kawałek mięsa. Edytowane 31 Października 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.10.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 hmmm ... u mnie może być z kością lub bez.Kupuję raczej tylko te z kością, są lepsze gdyż kość dodatkowo wzmacnia i wzbogaca smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.10.2016 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) hmmm ... u mnie może być z kością lub bez. Kupuję raczej tylko te z kością, są lepsze gdyż kość dodatkowo wzmacnia i wzbogaca smak.Powinni konsekwentnie trzymać się nazw albo angielskich albo polskich. Z angielskimi jest ten problem, że nie wiadomo do końca czego się trzymać. Ribeye to będzie to samo co Scotch Fillet? Chyba polska nazwa a w nawiasie angielska byłoby najlepszym rozwiązaniem. Z kością lepszy, niewątpliwie. Poczytałem trochę tę ich stronę i coś czuję, że maja naprawdę dobre steki. Nie mogę się doczekać. Z tego co mają wziąłem antrykot, ribeye, T-bone i strip. Porter house, ze względu na wielkość zostawiam na inną okazję. Edytowane 31 Października 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 31.10.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Ale to baranina a tu tylko o wołówce. Żeby było zabawniej wołowina była w kebabach..... za to zupełnie brakowało w nich baraniny..... Kebab kebabowi nierówny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.10.2016 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Żeby było zabawniej wołowina była w kebabach..... za to zupełnie brakowało w nich baraniny..... Kebab kebabowi nierówny .Próbowałeś kiedyś beefsteak? O tym jest ten temat. Jeżeli próbowałeś to opisz swoje wrażenia. Nie chcę cię zniechęcać ale tu tylko o stekach z wołówki. Inaczej szybko zrobi się tu śmietnik, mimo dobrych chęci piszących. Edytowane 31 Października 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.11.2016 03:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Próbowałeś kiedyś beefsteak? O tym jest ten temat. Jeżeli próbowałeś to opisz swoje wrażenia. Nie chcę cię zniechęcać ale tu tylko o stekach z wołówki. Inaczej szybko zrobi się tu śmietnik, mimo dobrych chęci piszących. Słuszna uwaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 06.11.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Uwaga, uwaga.Dałem się skusić na "Stek z krzyżowej wołowy, dojrzewający"; Jakość premium. Przyzwoicie skrojony, 350 g/sztuka, Jak na krzyżową bogaty marmurek.Nowy produkt, wypada przetestować.W domu doczytałem to co małymi literkami "Wyprodukowany w Polsce przez Sokołów S.A."Na talerzu..Niestety nie dało się wbić nawet noża do steków, nie mówiąc o krojeniu.. Taka zelówa jeszcze mi się nie trafiła.4 sztuki trafiły do bigosu.Omijać szerokim łukiem i uważnie czytać etykiety. Sokołów skreślony na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.11.2016 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Uwaga, uwaga. Dałem się skusić na "Stek z krzyżowej wołowy, dojrzewający"; Jakość premium. Przyzwoicie skrojony, 350 g/sztuka, Jak na krzyżową bogaty marmurek. Nowy produkt, wypada przetestować. W domu doczytałem to co małymi literkami "Wyprodukowany w Polsce przez Sokołów S.A." Na talerzu.. Niestety nie dało się wbić nawet noża do steków, nie mówiąc o krojeniu.. Taka zelówa jeszcze mi się nie trafiła. 4 sztuki trafiły do bigosu. Omijać szerokim łukiem i uważnie czytać etykiety. Sokołów skreślony na zawsze. Sokołów najwyraźniej robi steki z czego popadnie. Idą na ilość, co niechybnie skończy się kompromitacją czyli zakończeniem produkcji steków ze względu na brak popytu. Zamówiłem steki w Herefodwarmia. Przy płatności mały zonk. Wybrałem PayPal a ten, zamiast przekierować mnie na stronę banku zażądał danych mojej karty kredytowej. Problem w tym, że ja tych danych nigdy nie ujawniam tj nie płacę przez internet kartą, chyba, że jest to zaufany tj duży sprzedawca. Zrobiłem normalny przelew ale byłem trochę zdziwiony, że taka forma płatności została zaproponowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.11.2016 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Znalazłem dziś chwilę, by jeden z tych kupionych w Herefordwarmia steków upichcić. Ślinka mi leciała, stek po odpakowaniu wyglądał bardzo bojowo: Przepraszam za jakość ale moja komóra coś szwankuje zdjęciowo. Niebieskawy kolor, charakterystyczny dla długo sezonowanych steków wyglądał bardzo zachęcająco. Dużo mniej zachęcająco wyglądał marmurek, bo prawie go nie było. Kawałek ładnie i równo ucięty na 3 cm. Stek z kością więc samo stwierdzenie "antrykot" trochę nie wystarczy. No cóż, sól, pieprz i na patelnię. Do kompletu piwko z Namysłowa (jakoś ostatnio polubiłem) i jakieś ogórasy. Jak zawsze ostatnio na rare. Ślinka mi leci, piwko popijam i czekam. W końcu biorę do ust i... nie wierzę! Takiego byle co dawno nie jadłem. Nie tylko twardawy nie tylko pozbawiony smaku (brak marmurka?) ale jeszcze do kompletu kwaskowaty. No ku...a, zapłaciłem 40 zł (110 zł/kg) za takie byle co? Najwyraźniej stare bydlę jakieś. Zimny prysznic na początek ale przyjrzałem się pozostałym stekom i żaden marmurka specjalnie nie miał więc jest szansa, że pozostałe lepsze nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 10.11.2016 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.11.2016 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 szlag Nie przewidzisz. Pytanie, czy to wypadek przy pracy, czy norma. Resztę sprawdzę po łyk endzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.11.2016 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Przyszła pora na ribeye z Herefordwarmia czyli antrykot bez kości: Bardzo ładnie wycięty, równej grubości - 3 cm. Niestety brak marmurka, jak widać. Zrobiłem na rare. Po poprzednim rozczarowaniu jakoś nie miałem nadziei, że ten będzie lepszy. Nie był. Jedyna różnica to taka, że nie był kwaskowaty. Twardawy, do kruchości mu bardzo daleko, do tego kompletnie pozbawiony smaku. Takie byle co, za drobne 59 zł (168/kg). Katastrofa! Za tyle to już dostaniemy pysznego angusa w knajpie, z frytkami, surówką, piwkiem i uśmiechem kelnerki. Zostały mi jeszcze dwa steki z Herefordwarmia i aż się boję spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.