perm 17.11.2016 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 No i teraz to co powinno być najlepsze. T-bone z herefordwarmia: Bałem się, bo poprzednie steki z tej firmy były, krótko mówiąc do niczego. Ten niestety nie był lepszy. Polędwica czyli ta mniejsza część dała się jeszcze zjeść, choć była kwaskowata i bez smaku ale rostbef czyli ten większy kawałek był niezjadliwy, bo twardy. Nie dało się go pogryźć. Stary byk, nic więcej. Gdybym dostał takie g... w knajpie zrobiłbym awanturę a tu 80 zł poszło do śmietnika. Został mi jeszcze strip steak ale nawet go nie spróbuję. Przysłała mi firma Herefordwarmia steki, których jakość urąga wszelkim normom w cenie do zaakceptowania może w klasie prime czy choice ale nie w takich odpadach. Omijać z daleka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 dostarczyli dziś do mnie do spróbowania ... (z sieci Publix) ... jutro upiekę i wydam opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 21.11.2016 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 perm dzięki za recenzję i ostrzeżenie. Z opisu na stronie oczywiście wygląda super, cena też wskazuje że powinien być full wypas, a tu takie g. Nawet jeśli to jednorazowa wpadka, to przy tej cenie nie powinna mieć miejsca. O ile jeszcze jak się kupuje steki w supermarkecie i w supermarketowej cenie. to człowiek się liczy z pewną loterią, raz się trafi pyszny, drugi raz taki sobie, a trzecim słabo jadalny, to przy takich cenach nawet pojedyncze wpadki nie powinny się zdarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.11.2016 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 perm dzięki za recenzję i ostrzeżenie. Z opisu na stronie oczywiście wygląda super, cena też wskazuje że powinien być full wypas, a tu takie g. Nawet jeśli to jednorazowa wpadka, to przy tej cenie nie powinna mieć miejsca. O ile jeszcze jak się kupuje steki w supermarkecie i w supermarketowej cenie. to człowiek się liczy z pewną loterią, raz się trafi pyszny, drugi raz taki sobie, a trzecim słabo jadalny, to przy takich cenach nawet pojedyncze wpadki nie powinny się zdarzać.Zimny prysznic. Jak na mój gust przysłali mi steki z byczych emerytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.11.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Wczoraj upiekłem te, o których pisałem wcześniej.Cenowo były "z górnej półki" i takie również w smaku, łcznie ze strukturą mięsa. ps - zdjęcia jeszcze w aparacie (przy "wolnej chwili" wkleję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.11.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 2 lata temu zamarzył mi się prawdzie stek, a że mieszkałem w Irlandii i w sklepie więcej steków niż drobiu.Więc któregoś pięknego dnia kupiłem 2 piękne steki wołowe do tego angielską przyprawę do steka i wygładzając się cały dzień przystąpiłem do smażenia idealnych dobrej jakości steków.Już dokladnie nie pamiętam jak ale wg miejscowych przepisów smażyłem na patelni z zegarkiem w ręku ( aby dobrze usmażyć i nie przewracać steka przez całkowitym usmażeniem.Zasiedliśmy z synem do stołu napaleni na porcje porządnego mięsiwa i......w życiu nie jadlem nic gorszego, wpół surowe twarde łykowate mięso które nawet dla psa się nie nadawało.Nie wiem co Wy widzicie w stekach.....mnie to wygląda na dewiacje.PS jakość mięsa była podobno przednia( pytałem butchera czy to najlepsze co ma na steki)a irlandzka wołowina uchodzi za jedną z lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.11.2016 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 2 lata temu zamarzył mi się prawdzie stek, a że mieszkałem w Irlandii i w sklepie więcej steków niż drobiu.Więc któregoś pięknego dnia kupiłem 2 piękne steki wołowe do tego angielską przyprawę do steka i wygładzając się cały dzień przystąpiłem do smażenia idealnych dobrej jakości steków.Już dokladnie nie pamiętam jak ale wg miejscowych przepisów smażyłem na patelni z zegarkiem w ręku ( aby dobrze usmażyć i nie przewracać steka przez całkowitym usmażeniem. Zasiedliśmy z synem do stołu napaleni na porcje porządnego mięsiwa i......w życiu nie jadlem nic gorszego, wpół surowe twarde łykowate mięso które nawet dla psa się nie nadawało. Nie wiem co Wy widzicie w stekach.....mnie to wygląda na dewiacje. PS jakość mięsa była podobno przednia( pytałem butchera czy to najlepsze co ma na steki)a irlandzka wołowina uchodzi za jedną z lepszych. Większość kobiet uważa, że piwo jest niedobre, bo jest gorzkie. Ze stekami jest podobnie. Jak się jednak rozsmakujesz to będzie ci ich brakowało i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 22.11.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 No i ja już smakoszem nie będę, nie skuszę się.Jako amator nie dałbym 80 zł za kawałek mięsa którego nie da się zjeść.Oczywiście rozumiem ludzi co mają pasję i w nią inwestują.Jestem człowiekiem który lubi nowości nie ma rzeczy której nie próbuje jeśli mam okazję.Z tym że dużą część próbuje raz i więcej się nie skuszę. A z innej beczki (piwnej beczki) mam kolegę wielkiego znawcę piw, więc zauroczony jego opowiadaniami o wspaniałych wyspiarskich piwach kupiłem czarnego Guinnessa schłodziłem do odpowiedniej temperatury i wróciwszy mocno zmęczony z pracy majestatycznie otwarłem sobie piwko w odpowiednio wcześniej przygotowanej szklance, nalałem powąchałem i wypiłem i......piwo jak piwo w smaku harnasia z mojego Okocimia przypominało poprostu takie siki bez smaku.Ale po powrocie do Polski kupiłem zestaw 10 wyselekcjonowanych piw wg najlepszych rekomendacji i z tych 10 ciu, 3 były rewelacyjne 2 nijakie a 5 nie dało się wypić.Poprostu mocno wędzone piwa o smaku asfaltu mi nie podchodzą.Ale rozumiem pasje takich ludzi i bardzo ich szanuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.11.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 maciuspala są gusta i guściki, nie lubisz nie musisz. Piszesz że był wpół surowy, cóż taka natura krwistego steka . Jednym to odpowiada innym nie. A że twardy i łykowaty? Skoro krwisty, to przeciągnięty nie był, albo męczyłeś go na zimnej patelni albo rzeźnik jednak wcisnął Ci podłe mięso. Jeden lubi steka, drugi krewetki, trzeci jedno i drugie, a czwarty parówki i do półsłodkiej bułki wpycha frytki z majonezem. Na szczęście nie ma obowiązku żeby każdy jadł wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.11.2016 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Podsumowując, z jedzeniem jest tak jak z piosenkami o których mówił Maklakiewicz w Rejsie. Jemy to co lubimy a, że tego co nie jedliśmy lubić nie możemy to i nie jemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.12.2016 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Steki o których pisałem w drugiej połowie listopada http://www.chefpaul.net/FB/DSC05004s.jpg http://www.chefpaul.net/FB/DSC05011s.jpg ... ocencie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.12.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 ... ocencie sami Mniiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm. Ps. Taka refleksja. Sporo osób z "obrzydzeniem" patrzy na "krwistość" - ale tatara wpierdziela aż miło. Taki paradoks kulinarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.12.2016 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Steki o których pisałem w drugiej połowie listopada ...ocencie sami Sam tłuszczyk. Musi być pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.01.2017 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Tak krótko. Wpadł mi w oko stek ze "Świat szlachetnej wołowiny" czyli zakłady mięsne Łuków. Do tej pory omijałem szerokim łukiem, bo sprzedawali byle co. Na stek zwróciłem uwagę, bo marmurka miał bardzo dużo, antrykot, kawałek ładnie ucięty. Stek był pyszny. Nie smaczny, pyszny! Miękki, kruchy i bardzo smaczny. Pełne zaskoczenie. Wsuwałem jak głupi. Czyżby coś tam drgnęło? No i pytanie na jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.01.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Pewnie do czasu, kiedy na rzeźniczym stole pojawi się następny wół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.01.2017 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Lubo też krowa która przestała już dawać mleko a tylko "buczała" w oborze ... a może nie ... może dostrzegli swoją szansę z dobrym produktem na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 10.01.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Tak krótko. Wpadł mi w oko stek ze "Świat szlachetnej wołowiny" ... Gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.01.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 nie przebije sie przez gaszcz wpisow. Cos bym powiedzial, ale najpierw chcialbym wiedziec co sadzicie o knajpie w Wawie na zurawiej o nazwie butchery&wine. bo dla mnie poki co to guru.. a steki robione przeze mnie i znajomych sa gdzies mega z tylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.01.2017 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 trochi.... drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.01.2017 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Gdzie???Carrefour. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.