perm 14.10.2014 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Dałem drugą szansę stekom z Sokołowa sprzedawanym jako "kruche" w Biedronce i niektórych hipermarketach. Ostatnią szansę. 2/3 steka była niejadalna tj nie gryźliwa. Różnica w stosunku do steków również z Sokołowa ale bez napisu "kruche" jest bardzo wyraźna. To po prostu gorsze mięso, nie chcę napisać odpady ale jakościowo nieporównywalne. Omijajcie szerokim łukiem steki z Sokołowa ale te z napisem "kruche". Pozostałe, też z Sokołowa są bardzo dobre.Drugą szansę dostał też stek ze "świat szlachetnej wołowiny". Znowu pudło. Smak wątróbkowy nie pozwala cieszyć się jedzeniem i uwidacznia błędy w przygotowaniu i sezonowaniu mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.10.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Jeszcze jedna uwaga odnośnie wyboru mięsa na steki. Mięso które będzie, po usmażeniu kruche, nawet surowe jest takie "zapadające się". Nie jest w ogóle elastyczne, nie stawia prawie oporu przy naciskaniu. To tez może być wskazówka. Jeżeli jest elastyczne i przy naciskaniu stawia wyraźny opór to po usmażeniu będzie twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.10.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 @Chef Paul. Dzięki za zaproszenie. Może? Za ocean jeszcze mnie nie zaniosło. Wizyta w Auchan - fiasko. Podobnie jak za pierwszym razem brak kawałkow a'la marmurek. Obawiając się wyniku jak przy pierwszej próbie, zrezygnowałem z zakupu. Pozostaje polowanie . Spróbuję jeszcze Biedronkę bez oznakowania "kruche". Kurcze. Cała sytuacja przypomina mi wyprawy ludzi pierwotnych za zwierzem, gdzie łut szczęścia odgrywał niebagatelną rolę. Przy okazji. Jaki powinien być zapach mięsa po rozpakowaniu? Co przypomina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.10.2014 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 ... Kurcze. Cała sytuacja przypomina mi wyprawy ludzi pierwotnych za zwierzem, gdzie łut szczęścia odgrywał niebagatelną rolę. Przy okazji. Jaki powinien być zapach mięsa po rozpakowaniu? Co przypomina?Polowanie na steka. A jaka frajda jak się w końcu znajdzie cos dobrego. Zupełnie jak kiedyś pogoń za papierem toaletowym . Mięso z opakowania próżniowego pachnie różnie. Mięso po prostu zapakowane, tak jak w Auchan pachnie mięsem ale to sezonowane ma zapach trochę inny niż świeże. Jaki to trudno opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.10.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 No to przednią "zabawę" macie Z mięsem wygląda u mnie w ten sposób: do sklepu przychodzą całe sezonowane i zamrożone części z rozbioru (np antrykot w całości), następnie krajane jest przez pracowników działu mięsnego specjalną piłą na pojedyncze porcje i pakowane na tacki styro, zawijane folią termo i zważone z ceną, wędruje na ladę chłodniczą sklepu. Mięso powinno mieć normalny zapach wołowiny, (zepsute można natychmiast rozpoznać). Nie ma u mnie praktyki pakowania pojedynczych porcji próżniowo, jednakowoż, mięso nie powinno mieć zapachów żadnych przypraw ani marynat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.10.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Z mięsem wygląda u mnie w ten sposób: ....... Nie drażnij nas . Mamy już kapitalizm, ale jeszcze rynek niekoniecznie odpowiada na zapotrzebowanie. Wymagania powoli rosną i pewnie za kilka lat nie będzie problemów. W końcu jeszcze nie tak dawno grill kojarzony był z kiełbasą grilową a 7 zł/kg lub co najwyżej z karkówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.10.2014 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Nie drażnij nas . Mamy już kapitalizm, ale jeszcze rynek niekoniecznie odpowiada na zapotrzebowanie. Wymagania powoli rosną i pewnie za kilka lat nie będzie problemów. W końcu jeszcze nie tak dawno grill kojarzony był z kiełbasą grilową a 7 zł/kg lub co najwyżej z karkówką.Fakt jest faktem. Klasyczny stek dopiero teraz robi się popularny. Nie wiadomo czy dlatego, że wcześniej nie było właściwego mięsa, czy też odpowiedniego mięsa nie było, bo steki były nieznane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.10.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Bardzo popularny od kiedy pamiętam (czyli od zamierzchłych czasów ) był steak z polędwicy wołowej (z mięsa krówki mlecznej naturalnie, ponieważ bydło rzeźne nie było łatwo dostępne) ... doskonale wychodziło z piekarnika owinięte plastrem wędzonego boczku Kochani ... nie jest moim zamiarem drażnienie kogokolwiek. Świadomość kulinarna rośnie w Polsce w tempie błyskawicznym i podaż będzie zmuszona zgrać się z popytem ... i to już całkiem niebawem Edytowane 16 Października 2014 przez Chef Paul był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.10.2014 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Odwiedziłem w celach konsumpcyjnych znaną w Szczecinie knajpę szczycącą się mianem steak house. Reprezentacyjne miejsce, piękny widok na... Podano mi steka ugotowanego w kuchence mikrofalowej i dla niepoznaki położonego na chwilę na ruszt jedną! stroną. To dopiero! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.10.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Odwiedziłem w celach konsumpcyjnych znaną w Szczecinie knajpę szczycącą się mianem steak house. Reprezentacyjne miejsce, piękny widok na... Podano mi steka ugotowanego w kuchence mikrofalowej i dla niepoznaki położonego na chwilę na ruszt jedną! stroną. To dopiero! nie mogę uwierzyć ... dyskwalifikuje to całkowicie personel kuchni podejrzewam raczej, że steak'ów był niedopieczony na grillu (lub patelni) i podgrzany w mikrofali ... co również całkowicie dyskwalifikuje kucharzy ps - podaj nazwę tego miejsca, by oszczędzić innym tak przykrych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.10.2014 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 nie mogę uwierzyć ... dyskwalifikuje to całkowicie personel kuchni podejrzewam raczej, że steak'ów był niedopieczony na grillu (lub patelni) i podgrzany w mikrofali ... co również całkowicie dyskwalifikuje kucharzy ps - podaj nazwę tego miejsca, by oszczędzić innym tak przykrych doświadczeńNie chcę pisać nazwy ale każdy się domyśli. Najlepsze jest to, że w knajpie leży wielka gazeta reklamowa w której szczegółowo opisują maestrię chefa (ichniego) jak i "principles" przygotowania steka. Wydaje mi się, że rozmrozili i podgrzali go w mikrofalówce a potem położyli na chwilę na grillu. Podpieczony był tylko z jednej strony. Smak i zapach nie do określenia. Brak takowych. Patrząc na opinie innych klientów to knajpa po prostu schodzi na psy. Właściciela chyba nie bardzo interesuje co się tam dzieje. Samo życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.10.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nie chcę pisać nazwy ale każdy się domyśli. .... Colorado??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.10.2014 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Colorado??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.10.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Colorado??? ... takoż samo i mnie się nasunęło ( po krótkim przeglądzie szczecińskich "steakhouse" i kilku opiniach klientów) ps - u mnie cała załoga wyleciała by z hukiem i stosowną opinią Edytowane 18 Października 2014 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.10.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 w piątek byłem w lokalu w Pruszkowie. Kiedys mieli tam tylko dość dobre hamburgery wołowe. Teraz pojawiły się steki. Wziąłem średno wysmazonego angusa. Dobry nawet bardzo dobry, miękki, może trochę za mało słony. Cena nie za fajna - około 45 zł / 250g + sałatka 5zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.10.2014 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 w piątek byłem w lokalu w Pruszkowie. Kiedys mieli tam tylko dość dobre hamburgery wołowe. Teraz pojawiły się steki. Wziąłem średno wysmazonego angusa. Dobry nawet bardzo dobry, miękki, może trochę za mało słony. Cena nie za fajna - około 45 zł / 250g + sałatka 5zł.To nie tak dużo, zważywszy na cenę samego mięsa, tym bardziej, że był smaczny. Ja za "stek" ugotowany w mikrofali w Colorado zapłaciłem 65 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Wątek zaczyna mi się podobać.Tym razem jest dużo krytyki o knajpach w których podają coś gorszego od zeluwy. Proszę mi wybaczyć moje niewyszukane poczucie humoru.Fajna knajpa w której serwują 250 g steka za 45 a sałatka 5 zyla.Gdzie ty jadasz Karington chętnie odwiedzę to lokum tym bardziej ,że wreszcie komuś coś smakuje i jest nader soczyste.P. perm także powinien podać nazwę tej knajpy jak sugeruje Sz.Pa.To prognostyk by się tam nie pojawiać.No Panowie perm i Karington proszę o nazwę waszych restauracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.10.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 To nie tak dużo, zważywszy na cenę samego mięsa, tym bardziej, że był smaczny. Ja za "stek" ugotowany w mikrofali w Colorado zapłaciłem 65 zł. Czyli nie podali Ci słabego steka. Po prostu Cię złapali i okradli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2014 04:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Czyli nie podali Ci słabego steka. Po prostu Cię złapali i okradli:)Sam się dałem okraść niestety. Poszedłem tam, by sprawdzić jakie steki serwują więc wiedziałem co robię. Nauka kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 (edytowane) Wkleję tu bo był smaczny,krwisty,soczysty i bez bajerów.http://images66.fotosik.pl/290/4630b3727fc74e35med.jpgJest w nim odrobina soli mielonej i świeżo mielonego pieprzu.http://images70.fotosik.pl/290/735aa7c74004505bmed.jpgProszę zwrócić uwagę ,że jest nieco chudszy więc krócej go potraktowałem pamiętając by poleżał przed grillowaniem w temp. pokojowej i był grillowany najpierw po posoleniu jednej strony.Ta strona była jako pierwsza.Potem po kilku minutach zawsze za radą Chef.P.soliłem górę i przewracałem.Do piekarnika ciepłego,kilka min.i szamanko.http://images70.fotosik.pl/290/edfb6aad19ef6f45med.jpghttp://images70.fotosik.pl/290/2102a345739a7393med.jpg Edytowane 20 Października 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.