tomekk83 27.08.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Kupiłem mieszkanie o pow. 51.87m2, do odbioru pozostał ponad rok, więc mam jeszcze czas na zmianę koncepcji ścianek działowych, instalacji itp. Zwracam się do was z prośbą o podsunięcie pomysłów jak to wszystko ogarnąć tzn. co pozmieniać, poprzesuwać aby było funkcjonalnie, ładnie i wygodnie:) W załączniku dwa pliki z rzutami mieszkania - 1 oryginalny i drugi - z pozaznaczanymi przeze mnie drobnymi zmianami Zacznę może od salonu - mianowicie chodzi mi o to, aby: 1. Tv wraz z głośnikami stereo był na krótszej ścianie (zaznaczone na rzucie - TV i Głośniki), gdyż jestem melomanem i zaproponowane ustawienie tv na rzucie, nie spełnia moich wymagań. W salonie ma być też jadalnia. Jak poustawiać te wszystkie rzeczy tj. sofę stół, komodę itp aby to wszystko miało ręce i nogi:) 2. Następnie sypialnia - nie jest zbyt wielka, a ja chciałbym zmieścić w niej wszystko, aby zrobić z niej sypialnię wraz z miejscem do pracy, tv, oraz pianinem elektronicznym:) Zamierzam przesunąć ścianę w sypialni tak, aby była równo z balkonem - zaznaczyłem na rzucie czerwoną linią. Będzie w ten sposób miejsce aby wstawić jakieś nieduże biurko. Chciałbym jeszcze jakaś mini komodę oraz tv wiszący. Żeby zaoszczędzić miejsce, możnaby wstawić coś w stylu jakiejś hybrydy biurka i komody, abym miał miejsce do pracy ale jednocześnie mógł tam np postawić tuner do tv itp.Dodatkowo muszę jeszcze wstawić pianino elektroniczne - o wymiarach: 1,32x0,29m. W pokoju też musi być szafa na ubrania z przesuwanymi drzwiami, ale zostawiłbym ją w tym miejscu co jest na rzucie. 3. Garderoba - tutaj planuję nie budować tej ścianki co zaznaczyłem na rzucie, a zrobić na połowie pomieszczenia garderobę na ciuchy bieżące, buty (zamiast wieszaka w przedpokoju i szafki na buty) a na drugiej połowie zrobić pomieszczenie gospodarcze. Nie będzie to rozgrodzone ścianką. 4. Odnośnie łazienki i kuchni - brak pomysłów:( Coś poradzicie? Zmieniać coś? Dodam tylko, że kuchnia musi stanowić osobne pomieszczenie - bez aneksu. Dodam jeszcze, że wszystkie okna mają wysokość 226 cm - z tym, że w kuchni oraz sypialni, okna otwierane są dopiero od wysokości 110 cm, natomiast w pokoju są podwójne drzwi balkonowe. Bardzo was proszę o jakieś wskazówki, sugestie, być może to co ja zaproponowałem niezbyt się sprawdzi, więc proszę o pomoc:) Z góry dziękuję Pozdrawiam:) Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez tomekk83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.08.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) moja propozycja:http://images67.fotosik.pl/136/ed95a71a89ec9787med.jpg Przede wszytskim zmniejszenie nieproporcjonalnie dużej kuchni na rzecz salonu.Poza tym: miejsce do pracy (biurko) w salonie przy kuchni (sypialnia tylko do spania), pralka w szafie na zewnątrz łazienki, wanna narożna + prysznic w łazience, pianino na wysokości stołu jadalnego, duża szafa w sypialni. układ salonu mozna odbić w pionie i wówczas TV na ścianie z pionem kuchennym kuchni: http://images66.fotosik.pl/135/b387f6773a4643b5med.jpg Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekk83 03.09.2014 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Elfir, dzięki za propozycję. Jednak tak jak pisałem, kuchnia musi być osobno, zaś pokoje nie mogą być przechodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekk83 10.09.2014 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Ktoś może rzucić okiem na mój wpis ? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts