estridka 28.08.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam Niedługo będę robiła malowanie. Chciałabym oprócz koloru ścian zmienić także meble, urządzić kącik dla większego psiaka i zagospodarować parapet. Nie chcę przeprowadzać jakichś drogich remontów. Zależy mi, by ukryć napisy na meblościance. Pomalować ją ba ciemny brąz? Może na biało? Ściany będą w żywej zieleni, a sufit żółty. Chciałabym także, by z tego mebla zniknął efekt przeładowania. Jak ułożyć drobne rzeczy, książki itp. by zyskać trochę miejsca? Macie może jakieś pomysły na kącik dla psa? Jak fajnie zorganizować miejsce do spania i na zabawki? Kolejna sprawa - łóżko. Jest dwuosobowe i zajmuje prawie 1/2 pokoju. Jak dobrać narzutę/pościel, by optycznie je zmniejszyć? Może pokombinować z poduszkami? Parapet. Zdjęcia w ramkach? Kwiaty? Co polecacie? Wstawiam zdjęcia tych mebli/miejsc, które potrzebują zmian. Za każdy pomysł i każdą pomoc jestem wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.08.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Meble na biało. Koszyki na głębokich półkach w meblościance. jak chcesz fajne sentencje na ścianie to je wydrukuj i opraw. Typografia jest modna. Misiami sie jeszcze bawisz? Jak nie, to do koszyka lub kartonu i na szafę (chyba, że bez sentymentu - na śmieci). łóżko - mozna kupić duże pianki tapicerskie i je obić. Z tych pianek zrobić oparcie na łóżku - posłuży jako kanapa, jak przyjdą kolezanki. Wszytskie ramki przemalowac na jeden kolor i powiesić na ścianie w jakiejś kompozycji. Taka firanka, jaką masz i tak ani nie zasłania ani nie zdobi. Więc albo okno bez dekoracji (i karnisza), albo jakiś delikatny woal do ziemi. Parapet masz z granitu czy lastriko? Pomyśl, czy można rozstawić tą meblościankę, jako osobne meble? Czy półki nad biurkiem są zintegrowane z meblami czy wisza niezaleznie? Edytowane 1 Września 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konevka 01.09.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 technicznie lepiej za laminować meble niż malować farbą. Niestety często ładny laminat na meble przekracza koszt nowych ładnych mebli. Żeby dobrze pomalować meble trzeba się nieźle napocić, ale da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.09.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 to pokój nastolatki, nie sądze, by były jej potrzebne bardzo trwałe meble Jak mowa o laminowaniu, to chyba już lepiej kupić nowe meble, bo tu wzornictwo mebli nie jest szczególne i warte inwestowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estridka 06.09.2014 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Bardzo fajne pomysły Misiami się nie bawię, ale bardzo je lubię. Do niektórych mam duży sentyment, dlatego mam je wszystkie razem w widocznym miejscu. Meblościanka niestety cała jest połączona. Myślałam o zostawieniu szafy i tych półek z lewej strony. Zamiast tego biurka i półek nad nim chciałam ogarnąć jakiś stolik, na którym zmieściłby się laptop i na którym spokojnie mogłabym rozłożyć zeszyty w formatu A4 i postawić jakiś organizer z długopisami i mały wazonik. Parapet jest z granitu, więc wiele opcji z nim nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 06.09.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 A nie wolisz poszukać na portalach z uzywanymi meblami czegos fajnego, niedrogiego? Nowe-uzywane meble w bdb stanie mozna kupic za naprawde niewielkie pieniadze. Sama kupilam ostatnio fajne drewniane lozko (z wyciagana dolna szuflada jako dodatkowe spanie) za 200 zl. W sumie wiekszosc mebli w domu kupowalam z ogloszen, bo nie stac nas na kupno wszystkiego nowego na raz, a nie chcemy brac kredytow. Polecam poszperac w internecie, mozna znalezc naprawde fajne cudenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estridka 06.09.2014 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 A nie wolisz poszukać na portalach z uzywanymi meblami czegos fajnego, niedrogiego? Nowe-uzywane meble w bdb stanie mozna kupic za naprawde niewielkie pieniadze. Sama kupilam ostatnio fajne drewniane lozko (z wyciagana dolna szuflada jako dodatkowe spanie) za 200 zl. W sumie wiekszosc mebli w domu kupowalam z ogloszen, bo nie stac nas na kupno wszystkiego nowego na raz, a nie chcemy brac kredytow. Polecam poszperac w internecie, mozna znalezc naprawde fajne cudenka Hmm. 200zł to połowa tego, co mam na utrzymanie siebie przez miesiąc. Niestety, ta opcja nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 07.09.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 estridka Przemalowanie mebli to nie jest łatwe zadanie i ja bym Ci raczej radziła próbować zmyć te napisy, bo możesz zepsuć meble i stracić jeszcze na farbę. Może denaturatem zejdzie? Alko jakimś mleczkiem do czyszczenia.. Odradzałabym też pomalowanie na soczysta zieleń, bo taki kolor jest na dłuższą metę męczący. Miałam kiedyś u dzieci limonkę i nie polecam. Jasny kolor rozświetli wnętrze i optycznie go powiększy, np. miętowe orzeźwienie śnieżki, super wychodzi na ścianie http://m.ocdn.eu/_m/55e167f1c589f3ccbbabe9b92ab7b85e,62,37.jpg Kartony i koszyki to dobry pomysł, w lidu, netto, IKEA, czy castoramie na pewno coś znajdziesz. Najbardziej jednak jest potrzebne krzesło do nauki. Nie możesz odrabiać lekcji na pufie, bo sobie skrzywisz kregosłup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 07.09.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Piu ma rację! Krzesło - odpowiednie - do biurka - to podstawa. druga - wyciszenie wnętrza spokojnymi kolorami i zmycie napisów. Twoje meble, są chyba pażdzierzowe z okleiną. Malowałam meble drewniane , ale myslę, że na forum znazłyby się osoby, , które malowały i takie meble (w obi znalazłam farbę m.in. nadaje się do malowania zabawek - czyli nie powinna byc szkodliwa - taka dwa w jednym : podkład i farba. Malowałam fornir - szafeczkę nocną z lat 60-tych wałkiem z gabki - wyszło ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 07.09.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Szkoda, ze mieszkasz tak daleko, bo bym mogla Ci oddac kilka fajnych mebli do pokoju Tak czy siak popróbuj po ogłoszeniach, często ludzie za darmo oddają meble. Ja sama już sporo oddałam, cieszę się, że ktoś będzie dalej z tego korzystał. I również uważam, że lepiej Ci będzie w pokoju w stonowanym kolorze, to miętowe orzeźwienie wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krytyczny 08.09.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 nie lubię tego mientowego koloru, jakbym miał w tym spać to chyba bym się denerwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estridka 09.09.2014 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Hmm. jeszcze pomyślę, co zrobić z tą nieszczęsną meblościanką Koszyków jakichś poszukam w komórce, może się coś znajdzie. Co do koloru - zawsze lubiłam właśnie jaskrawe, żywe, a nie stonowane,bo wydają mi się nudne. Zawsze marzyła mi się krwista czerwień na ścianach No cóż, coś popróbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts