kamilaa 20.09.2014 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 PODLOGA Jedno wiemy...nie chcemy plytek. Oprocz kuchni, lazienek i moze wiatrolapu, reszta ma byc w drewnie. Marzy mi sie ciemna podloga. Raczej pojdziemy w proste deski. Chociaz korci mnie troszke ta francuska jodelka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 25.11.2014 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Witam, po dlugiej przerwie Jakos tak nie bylo o czym pisac. Sprawa troszke sie odwlekla. Ale zaczynam czuc wewnetrzna presje, zeby juz wziac sie troszke za temat. Czuje jakbym byla w totalnym polu i troszke stres mnie zaczyna lapac. Postanowilismy, ze najblizsze tygodnie poswiecimy na odwiedzanie sklepow budowlanych i wybieranie juz konkretnych materialow:yes: Licze tu na obeznanych forumowiczow i ich dobre rady. :yes: Ciekawi mnie czy mozna gdzies dostac taka umywalke? Troszke stron przegladalam ale sie nie spotkalam. I jake wc do niej dobrac? Chyba nie mam jakis upodoban, ze ma byc oble lub kanciato. Natomiast zmysl praktycznosci karze mi wybierac bardziej oplywowe ksztalty. Mam wrazenie, ze sie takie latwiej myje. Dlatego do drugiej lazienki chcialabym, wc z jak najmniejsza iloscia zakamarkow gdzie sie kurz zbiera. aha i musi byc podwieszane koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 podobnahttp://massi.pl/produkty/ceramika/umywalki/umywalki-stojace/kwadro-umywalka-stojaca/ antonio lupi: http://www.swiatlazienek.com.pl/galerie/a/althea-plus-umywalka-wis_75690.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 26.11.2014 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) podobna http://massi.pl/produkty/ceramika/umywalki/umywalki-stojace/kwadro-umywalka-stojaca/ antonio lupi: http://www.swiatlazienek.com.pl/galerie/a/althea-plus-umywalka-wis_75690.jpg Dzieki Elfir! Niestety ta pierwsza jest za duza. Toaleta na dole jest malutka. Mniej wiecej wyglada jak ta na zdjeciu, albo i troszke mniejsza. Kibelek, umywaleczka i tyle.Potrzebuje wlasnie jakas taka mala umywalke. Edytowane 26 Listopada 2014 przez kamilaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 26.11.2014 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Ku pamieci do gornej lazienki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 małą? Ja mysalałm, że chodzi o taką klockowatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 26.11.2014 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 małą? Ja mysalałm, że chodzi o taką klockowatą no klockowata ale w formie, a mala w wielkosci Ta toaleta serio jest malusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 pełno google pokazuje:https://www.google.pl/search?q=ma%C5%82a+umywalka+prostok%C4%85tna&client=opera&hs=a0m&channel=suggest&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CFV2VNqqBYTa7gaR1YGYCA&ved=0CAUQ_AU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 27.11.2014 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 pełno google pokazuje: https://www.google.pl/search?q=ma%C5%82a+umywalka+prostok%C4%85tna&client=opera&hs=a0m&channel=suggest&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CFV2VNqqBYTa7gaR1YGYCA&ved=0CAUQ_AU thanks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 19.12.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Witam się u Ciebie! Rzeczywiście, kuchnia ma plan, jak nasza Co do kominka, to zapewne domyślasz się, że mi ten betonowy pasuje Fajne plany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 21.12.2014 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam się u Ciebie! Rzeczywiście, kuchnia ma plan, jak nasza Co do kominka, to zapewne domyślasz się, że mi ten betonowy pasuje Fajne plany! hej... dziekuje..mam nadzieje, ze wyjdzie fajnie. Mam malego pietra;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.12.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Dzień dobry - oficjalnie wpadam z rewizytą, choć mam wrażenie, że już u Ciebie byłam:) Zapowiada się świetnie- będę częstym gościem - jak tylko ogarnę się przeprowadzkowo, nadrobię zaległości.Ciemna podłoga to świetny pomysł - gdybym budowała drugi dom, być może o taką bym się pokusiła. Teraz trzeba było zrobić naturalną, bo dziecko małe, a na takiej pstrokatej mniej widać brud;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 22.12.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Dzień dobry - oficjalnie wpadam z rewizytą, choć mam wrażenie, że już u Ciebie byłam:) Zapowiada się świetnie- będę częstym gościem - jak tylko ogarnę się przeprowadzkowo, nadrobię zaległości. Ciemna podłoga to świetny pomysł - gdybym budowała drugi dom, być może o taką bym się pokusiła. Teraz trzeba było zrobić naturalną, bo dziecko małe, a na takiej pstrokatej mniej widać brud;) pozdrawiam hej hej:) Spokojnie poczekamy...u nas ruszamy wczesna wiosna, wiec jeszcze troszke czasu masz na ogarniecie sie;) Mam nadzieje, ze zacznie sie tu dziac coraz wiecej. Zapraszam:) Podloga zadna inna nie wchodzi w gre:) Mialam okazje mieszkac w wielu miejscach. Taki charakter pracy. Potrafilam sie co pol roku przeprowadzac. Przetestowalam rozne pomieszczenia i konkluzja mi z tego wyszla jedna...wszedzie sie ze szmata trzeba nabiegac:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.12.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 KOMINEK Zgodnie z tendencja prosta forma. Inspiracje: [ATTACH=CONFIG]279687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]279688[/ATTACH] Jestesmy zauroczeni tym kominkiem z plytkami w jodelke ale chyba minimalnie traci on przy tym drugim. Natrafilam na forum tez na taki kominek. Strasznie podoba nam sie ta struktura. Jak dobrze pamietam to beton architektoniczny. [ATTACH=CONFIG]279696[/ATTACH] Niestety nie zapisalam skad jest to zdjecie:( Taka wielka bryła kominka aż się prosi o zastosowanie masy akumulującej ciepło najlepiej jako materiału do wykonania całej bryły , zyskujesz przyjemne ciepło i wydłużenie czasu grzania . Tynki zduńskie do takich ciepłych zabudów daja się fajnie malować na efekt jak na fotce . Czy podłoga położona na kominku będzie atrakcyjna przez wiele lat patrzenia ? Raczej wątpię ... Kominek to element WBUDOWANY nie szafka lub obraz na ścianie , radze o tym pamiętać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 29.12.2014 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Zmiana planow:rolleyes: Kominek na calosci sciany odpada. Zbyt duzo miejsca tracimy, zeby go zabudowac tak jakbysmy chcieli, czyli stworzyc jedna bryle.. Nowy pomysl to kominek narozny przysuniety z prawej str do sciany. Moze jakos tak? Nie mam pomyslu jak zagospodarowac to miejsce:confused: Drugi pomysl to kominek narozny. Chyba optymalny:) Trzeba poglowkowac:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 29.12.2014 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Bylismy wczoraj na wycieczce po sklepach. pare rzeczy obejrzalam, pare mi wpadlo w oko.Ku pamieci plytki do dolnej lazienki: Alfalux Vertigo Lappato Graphite Nero reflex Opoczno fargo Black Potrzebuje grafitowo czarne plytki. Najlepiej polmatowe lub matowe. Jesli cos wam przychodzi do glowy piszcie prosze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 29.12.2014 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Gorna lazienka jest jeszcze zagadka. Ma byc jasna z dodatkami bialymi. Troche idziemy w strone betonu ale takiego oczywistego betonu nie chcemy. Andante Bianco Nord Cream Todagres Cementi Tubodzin Concrete mat Druga opcja, w ktorej sie zakochalam po ostatnim pobycie w hotelu to szary marmur. Jasno szary w rowne prazki. Lazienka wygladala przeslicznie. Wczoraj iestety nie spotkalam, zadnych plytek imitujacych taki marmur. Prosze o cynk -ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 29.12.2014 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Taka wielka bryła kominka aż się prosi o zastosowanie masy akumulującej ciepło najlepiej jako materiału do wykonania całej bryły , zyskujesz przyjemne ciepło i wydłużenie czasu grzania . Tynki zduńskie do takich ciepłych zabudów daja się fajnie malować na efekt jak na fotce . Czy podłoga położona na kominku będzie atrakcyjna przez wiele lat patrzenia ? Raczej wątpię ... Kominek to element WBUDOWANY nie szafka lub obraz na ścianie , radze o tym pamiętać . Aha Darku, bardzo dziekuje za rady. Na pewno bede miala wiele pytan niedlugo odnosnie wybrania i zamontowania kominka Osobiscie sklaniam sie bardziej do kominkow wykonczonych tak jak na inspiracjach gladka powierzchnia, niz plytkami lub kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.01.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Witam się w Twoim wątku, wszystko zapowiada się bardzo ciekawie:)Szczególnie zazdrościć będę kominka:)Pytałaś u mnie o szare płytki, już odpowiedziałam. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 04.01.2015 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Kominek trudny orzech do zgryzienia... Myslalam i myslalam i tyle co wymyslilam.. 1) Kominek narozny. biurko/stolik postawiony wzdluz sciany, wezszym bokiem dosuniety we wneke. Wneka zabudowana dwoma/trzema polkami. 2) Kominek narozny. Biurko/stolik na szerokosc 90cm wstawione we wneke. Polki nad biurkiem. 3) Kominek podluzny. Zamiast stolika blat o wymiarach 90cmx60cm we wnece, przeciagnieta az do kominka tworzac polke o szer 45cm. we wnece wiszace polki nad blatem. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez kamilaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts