Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beiti po naszemu

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, po dlugiej przerwie :) Jakos tak nie bylo o czym pisac. Sprawa troszke sie odwlekla. Ale zaczynam czuc wewnetrzna presje, zeby juz wziac sie troszke za temat. Czuje jakbym byla w totalnym polu i troszke stres mnie zaczyna lapac. Postanowilismy, ze najblizsze tygodnie poswiecimy na odwiedzanie sklepow budowlanych i wybieranie juz konkretnych materialow:yes: Licze tu na obeznanych forumowiczow i ich dobre rady. :yes::yes:

Ciekawi mnie czy mozna gdzies dostac taka umywalke?

27_768.jpg

Troszke stron przegladalam ale sie nie spotkalam. I jake wc do niej dobrac?

Chyba nie mam jakis upodoban, ze ma byc oble lub kanciato. Natomiast zmysl praktycznosci karze mi wybierac bardziej oplywowe ksztalty. Mam wrazenie, ze sie takie latwiej myje. Dlatego do drugiej lazienki chcialabym, wc z jak najmniejsza iloscia zakamarkow gdzie sie kurz zbiera. aha i musi byc podwieszane koniecznie.

Dzieki Elfir! Niestety ta pierwsza jest za duza. Toaleta na dole jest malutka. Mniej wiecej wyglada jak ta na zdjeciu, albo i troszke mniejsza. Kibelek, umywaleczka i tyle.Potrzebuje wlasnie jakas taka mala umywalke.

Edytowane przez kamilaa

• 4 weeks później...

Dzień dobry - oficjalnie wpadam z rewizytą, choć mam wrażenie, że już u Ciebie byłam:) Zapowiada się świetnie- będę częstym gościem - jak tylko ogarnę się przeprowadzkowo, nadrobię zaległości.

Ciemna podłoga to świetny pomysł - gdybym budowała drugi dom, być może o taką bym się pokusiła. Teraz trzeba było zrobić naturalną, bo dziecko małe, a na takiej pstrokatej mniej widać brud;)

pozdrawiam

Dzień dobry - oficjalnie wpadam z rewizytą, choć mam wrażenie, że już u Ciebie byłam:) Zapowiada się świetnie- będę częstym gościem - jak tylko ogarnę się przeprowadzkowo, nadrobię zaległości.

Ciemna podłoga to świetny pomysł - gdybym budowała drugi dom, być może o taką bym się pokusiła. Teraz trzeba było zrobić naturalną, bo dziecko małe, a na takiej pstrokatej mniej widać brud;)

pozdrawiam

hej hej:)

Spokojnie poczekamy...u nas ruszamy wczesna wiosna, wiec jeszcze troszke czasu masz na ogarniecie sie;)

Mam nadzieje, ze zacznie sie tu dziac coraz wiecej. Zapraszam:)

Podloga zadna inna nie wchodzi w gre:) Mialam okazje mieszkac w wielu miejscach. Taki charakter pracy. Potrafilam sie co pol roku przeprowadzac. Przetestowalam rozne pomieszczenia i konkluzja mi z tego wyszla jedna...wszedzie sie ze szmata trzeba nabiegac:yes:

KOMINEK

Zgodnie z tendencja prosta forma. Inspiracje:

[ATTACH=CONFIG]279687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]279688[/ATTACH]

Jestesmy zauroczeni tym kominkiem z plytkami w jodelke ale chyba minimalnie traci on przy tym drugim. :)

Natrafilam na forum tez na taki kominek. Strasznie podoba nam sie ta struktura. Jak dobrze pamietam to beton architektoniczny.

[ATTACH=CONFIG]279696[/ATTACH]

Niestety nie zapisalam skad jest to zdjecie:(

Taka wielka bryła kominka aż się prosi o zastosowanie masy akumulującej ciepło najlepiej jako materiału do wykonania całej bryły , zyskujesz przyjemne ciepło i wydłużenie czasu grzania . Tynki zduńskie do takich ciepłych zabudów daja się fajnie malować na efekt jak na fotce .

Czy podłoga położona na kominku będzie atrakcyjna przez wiele lat patrzenia ? Raczej wątpię ...

Kominek to element WBUDOWANY nie szafka lub obraz na ścianie , radze o tym pamiętać .

Zmiana planow:rolleyes:

Kominek na calosci sciany odpada. Zbyt duzo miejsca tracimy, zeby go zabudowac tak jakbysmy chcieli, czyli stworzyc jedna bryle.. Nowy pomysl to kominek narozny przysuniety z prawej str do sciany. Moze jakos tak? Nie mam pomyslu jak zagospodarowac to miejsce:confused:

%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9_%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b12_480x360.jpg

Drugi pomysl to kominek narozny. Chyba optymalny:) Trzeba poglowkowac:yes:

Modern-Living-Room-Design-Ideas-with-Corner-Fireplace-and-TV-Wall-Units.jpg

Bylismy wczoraj na wycieczce po sklepach. pare rzeczy obejrzalam, pare mi wpadlo w oko.Ku pamieci plytki do dolnej lazienki:

Alfalux Vertigo Lappato Graphite

alfalux vertigo graphite lappato 60x60.jpg

Nero reflex

nero reflex gres grafit.jpg

Opoczno fargo Black

opoczno fargo black.jpg

Potrzebuje grafitowo czarne plytki. Najlepiej polmatowe lub matowe. Jesli cos wam przychodzi do glowy piszcie prosze:) :yes:

Gorna lazienka jest jeszcze zagadka. Ma byc jasna z dodatkami bialymi.

Troche idziemy w strone betonu ale takiego oczywistego betonu nie chcemy.

Andante Bianco

andante bianco.jpg

Nord Cream

nord cream loft grau.jpg

Todagres Cementi

todagres cementi pearl ramajak.jpg

Tubodzin Concrete mat

tubadzin concrete mat 60x60.jpg

Druga opcja, w ktorej sie zakochalam po ostatnim pobycie w hotelu to szary marmur. Jasno szary w rowne prazki. Lazienka wygladala przeslicznie.:yes: Wczoraj iestety nie spotkalam, zadnych plytek imitujacych taki marmur. Prosze o cynk -ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie:wiggle:

dune travertine grs 31.jpg

Taka wielka bryła kominka aż się prosi o zastosowanie masy akumulującej ciepło najlepiej jako materiału do wykonania całej bryły , zyskujesz przyjemne ciepło i wydłużenie czasu grzania . Tynki zduńskie do takich ciepłych zabudów daja się fajnie malować na efekt jak na fotce .

Czy podłoga położona na kominku będzie atrakcyjna przez wiele lat patrzenia ? Raczej wątpię ...

Kominek to element WBUDOWANY nie szafka lub obraz na ścianie , radze o tym pamiętać .

Aha Darku, bardzo dziekuje za rady. Na pewno bede miala wiele pytan niedlugo odnosnie wybrania i zamontowania kominka :)

Osobiscie sklaniam sie bardziej do kominkow wykonczonych tak jak na inspiracjach gladka powierzchnia, niz plytkami lub kamieniem.

Kominek

trudny orzech do zgryzienia...

Myslalam i myslalam i tyle co wymyslilam..

1) Kominek narozny. biurko/stolik postawiony wzdluz sciany, wezszym bokiem dosuniety we wneke. Wneka zabudowana dwoma/trzema polkami.

kominek3.jpg

2) Kominek narozny. Biurko/stolik na szerokosc 90cm wstawione we wneke. Polki nad biurkiem.

kominek2.jpg

3) Kominek podluzny. Zamiast stolika blat o wymiarach 90cmx60cm we wnece, przeciagnieta az do kominka tworzac polke o szer 45cm. we wnece wiszace polki nad blatem.

kominek1.jpg

Edytowane przez kamilaa