Kamel-Racing 31.08.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Cześć. Wykańczamy mieszkanie 48m2 (4,9 * 9,8m) na które jest jakiś projekt architekta (w załączniku) oraz nasza koncepcja zagospodarowania (namalowałem ją w Paincie i załączam do posta). Mieszkanie zaprojektowane jest dwupoziomowe, ale na dole robimy lokal usługowy. Jesteśmy na etapie wznoszenia ścianki działowej z gazobetonu 12cm. Łazienka o wym. 3,90 x 2,00m. Mamy gorącą prośbę o opinię co do ustawienia wyposażenia. Kuchnia już jest zakupiona (meble) więc musi zostać. Styl raczej nowoczesny. Nie mam koncepcji kolorystycznej, ale raczej odcienie szarości, biel i dodatki z drewna. Kuchnia jest z frontami połysk w antracycie, okucia stal szlachetna srebrna, blat dębowy naturalny, urządzenia AGD czarne. Co do reszty nie mam spójnego pomysłu ktoś pomoże? Koncepcja własna Koncepcja z projektu Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez Kamel-Racing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.08.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Kompletnie nie wyobrażam sobie życia w takim układzie. Na dodatek łazienka ma chyba żle zwymiarowane wyposażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamel-Racing 31.08.2014 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 A dlaczego? Co konkretnie masz na myśli? Chcieliśmy uzyskać jak najwiecej przestrzeni otwartej, dlatego nawet szafa przy łóżku jest planowana na ok 180cm (tylko oddzielenie strefy sypialni). Co do wyposażenia to zgadza się, rysowalem to "na oko" w paincie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.09.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Dla mnie nie do przyjęcia jest taka ilość okien w mieszkaniu, na dodatek zostają one niejako zamknięte w sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.09.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Zgadzam się z dziewczynami,plan jest fatalny radzę zrobić sobie plan tego mieszkania w układzie 3D z dokładnymi wymiarami wtedy zobaczysz ile naprawdę miejsca zostaje,do tego te okna........ Jeśli chcesz już koniecznie wydzielić sypialnię to może tak http://static.pokazywarka.pl/i/3470470/912896/dyruy8u7.jpg Edytowane 1 Września 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.09.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 kinka - lepiej okno w sypialni. latem w tej szafie się ugotują. Jak dla mnie podstawa jest okreslenie łazienki - trzeba to zrobić zgodnie z wymiarami sanitariatów. Wówczas będzie wiadomo o ile można to pomieszenie zwęzić.Rzut jest mikroskopijny i nie wiem, co tam wrysowano. Ja w tym mikroskopijnym układzie nie widze osobnego łóżka. Trzeba mieć szafę na ciuchy, kurtki, na odkurzacz, deskę do prasowania, mopa, środki czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamel-Racing 02.09.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Powiem tak, Okno jest dość duże (150x150 jednoskrzydłowe bez podziałów) i duże drzwi. Okna są od strony SW więc jest dużo słońca. Kuchnię chcemy sąsiadująco z łazienką, a sypialni nie chcemy zamykać całkiem. Pomysł jest taki, że ścianka odgradzająca sypialnię będzie do wysokości ok 180cm więc światła z okna będzie w głębi sporo. Zrobiliśmy bardzo orientacyjną wizualizację. PS.na kolory nie patrzymy, będą inne, tylko rozkład Edytowane 2 Września 2014 przez Kamel-Racing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.09.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Powtórzę - nie wyobrażam sobie mieszkania ze ścianą w świetle okna, kiedy ponad ścianką widoczne będzie 20 cm tego okna Nie wiem też, jak chcecie przyjmować gości w części wypoczynkowej, skoro obok stoi łóżko sypialniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamel-Racing 03.09.2014 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 No niestety nie możemy marudzić. Otrzymaliśmy to mieszkanie i stąd moja prośba o pomysł i sensowne zaaranżowanie tego wnętrza. Łatwo jest powiedzieć, że sobie tego nie wyobrażamy i ok, ja tego ie neguję, ale proszę o pomoc jak można to inaczej rozwiązać? Bo samymi słowami JA TEGO NIE WIDZĘ nikt nam nie pomoże. Mieszkanie planowaliśmy od początku w stylu nowoczesnym lekko loft'owym.. Więc perspektywa odkrytej sypialni w niczym nie przeszkadza.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts