machulecky 24.03.2018 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Ustawa (mdm) obowiazuje do 2018 roku wiec wydaje mi sie ze trzeba zakonczyc budowe i zlozyc wniosek do konca 2018. Ale nie jestem pewny wiec nie chce wprowadzac w blad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukaszk07 26.03.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Ustawa (mdm) obowiazuje do 2018 roku wiec wydaje mi sie ze trzeba zakonczyc budowe i zlozyc wniosek do konca 2018. Ale nie jestem pewny wiec nie chce wprowadzac w blad. całość została dokładnie wytłumaczona tutaj: https://interpretacje-podatkowe.org/budowa/ibpbii-2-415-127-14-ak wynika z tego że zwrot nastąpi za faktury wystawione do dnia 30.09.2018. Użytkowanie budynku może nastąpić później, więc warto zakupić jak najwięcej materiałów do końca września i złożyć wniosek o zwrot - zawsze będzie jakaś kasa na umeblowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika2403 17.04.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Czy mogę się dowiedzieć jaki kolor okien? Rolety ma Pani we wszystkich oknach?Podoba mi się antracyt, ale podobno ten kolor jest bardzo drogi. Ja mam pozostawione miejsce na rolety nadstawne (tylko na parterze). Nie wiem czy mogłabym w takiej sytuacji zmienić na inny rodzaj rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 23.06.2018 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Panie i Panowie pochwalcie się swoim wjazdem do garażu. Szukam inspiracji na podjazd do garażu oraz wejście do domu, google przejrzane i nadal brak pomysłu. Napewno ma być kostka brukowa nostalite grafitowy w połączeniu z płukaną jasną kostką. Może jakaś łezka? Narazie brak pomysłu. Jeśli macie wykonany podjazd to poproszę o fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia473 16.10.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Witam,Czy realizuje bądź zrealizował ktoś budowę domku przy alabastrowej 21 w woj. Podlaskim bądź okolicy, jesteśmy na etapie papierków a chcielibyśmy obejrzeć taki domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyniu360 05.12.2018 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Witam, Czy realizuje bądź zrealizował ktoś budowę domku przy alabastrowej 21 w woj. Podlaskim bądź okolicy, jesteśmy na etapie papierków a chcielibyśmy obejrzeć taki domek. Myślę ze warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyniu360 06.12.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyniu360 09.12.2018 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Kończę docieplenie fundamentu i teraz czytając fora sam niewiem jak zaizolowac fundament podpowiecie czy po docieleniu trzeba dać jakiś podkład gruntujacy i potem dysterbit i jak nałożyć warstwy? Czy go rozcienczac i ile razy i co z tym gruntem podkladowym jaki tam kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szprychaalabastrow21 18.01.2019 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Alabastrow 21 + zmiany. Co sądzicie na temat zmian? Jakieś sugestie co do zmian w instalacjach wewnętrznych tj: układ instalacji w łazienkach, kuchni itp. Na chwilę obecną 99% prac wykonałem sam z ojcem. Teraz zbieram siły na prace wewnątrz. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez szprychaalabastrow21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 13.05.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Drodzy, Oto nasz alabaster po 2 latach budowy. Jeszcze pozostało zagospodarować działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia473 12.10.2019 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Alabastrow 21 + zmiany. Co sądzicie na temat zmian? Jakieś sugestie co do zmian w instalacjach wewnętrznych tj: układ instalacji w łazienkach, kuchni itp. Na chwilę obecną 99% prac wykonałem sam z ojcem. Teraz zbieram siły na prace wewnątrz. Kolego tak patrzę na twoje zmiany odnośnie okien dachowych? Jak rozwiązałeś doświetlenie klatki schodowej oraz pokoików na górze nie będzie za ciemno w tych miejscach? Pytanie jeszcze ogólne. czy przy zamontowanej bramie garażowej jesteście w stanie otworzyć wewnętrzne drzwi garażowe na garaż. Czyli przechodząc z przedsionka do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kslomins 12.10.2019 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Świetne zdjęcia powodzenia w dalszych krokach. Jakbyś szukała studia, które zajmuję się projektowaniem wnętrz to polecam http://www.d-interior.com.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szprychaalabastrow21 27.10.2019 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Kolego tak patrzę na twoje zmiany odnośnie okien dachowych? Jak rozwiązałeś doświetlenie klatki schodowej oraz pokoików na górze nie będzie za ciemno w tych miejscach? Pytanie jeszcze ogólne. czy przy zamontowanej bramie garażowej jesteście w stanie otworzyć wewnętrzne drzwi garażowe na garaż. Czyli przechodząc z przedsionka do garażu? Pokoje na górze mają zwiększone okna (te ze skosami) a w pralni zamiast okna dachowego jest male okienko w ścianie. Co do klatki jest dość widna. Sporo światłą wpada z salonu. Korytarz na górze oczywiście sztucznie doświetlony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gervith 31.01.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wiem że temat sprzed ponad roku ale kupujemy dom w stanie surowym zamkniętym projektu Przy Alabastrowej 31. Zastanawiałem się nad zrobieniem niedużej spiżarni w miejscu gdzie jest korytarz, sięgała by aż do WC. Drugie pytanie to jak z temperaturami na poddaszu? Wiem że wszystko zależy od użytych materiałów ale zastanawiam się nad klimatyzacją, salon jest na ekspozycje południowo-wschodnią, budżet napięty więc planowałbym małe splity w sypialni i salonie ale też do przemyślenia kwestia gdzie jednostki umiejscowić i jak poprowadzić rurki żeby wyszło to najtaniej. Oprócz tego ktoś byłby w stanie doradzić na co jeszcze zwrócić uwagę bazująć na własnych doświadczeniach z tym projektem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2021 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 czy taka mikroskopijna spiżarnia będzie bardziej pojemna od dużej szafy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gervith 01.02.2021 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 No właśnie mniej więcej tak. Druga opcja to zabudować to po prostu lodówką i obyć się bez spiżarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2021 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts