szczukot 08.09.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Mam na dolocie do ogrodówki taki zawór :http://www.ferro.pl/produkt-zawor-kulowy-wodny-z-dlawikiem-odpowietrznikiem-i-korkiem-3312-KPO.htmlMam pytania : 1) Co to jest ten "dławik" ??2) Ten korek jest na klucz 15. Jaki gwint tam jest ? Chcę podłączyć tam kompresor do wypompowaniaa wody na zimę. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.10.2014 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Dalej nie wiem co to jest ten dławik, ale jakby co, to gwint tego zaworku to 1/4 cala. Podłączyłem już tam kompresorek i wodę wydmuchałem z instalacji. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.10.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 dławik to takie uszczelnienie ośki, jak by zaczęło przeciekać pod "klamką / motylkiem" to można dokręcić lekko tą nakrętkę pod spodem w celu mocniejszego zaciśnięcia na ośce i usunięcia wycieku ( to jest właśnie ten dławik...)a ta śrubka z boku to odpowietrznik...( wiadomo do czego służy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts