Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Budowy U Jaśków

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć dorkaS! Purchawa nasza się póki co do remontu nie nadaje bo to zabytek i chyba nie jesteśmy na to jeszcze gotowi ... w miejscu stodoły (która już została zrównana z ziemią) powstanie nowy dom... i o tym będzie nasz dziennik. A zdjęcia... rany no nie wychodzi mi to! Pomocy!!! Jak mam je ładnie wrzucić, takie duże i kolorowe, bo na razie są puste załączniki! Pomóżcie bardzo proszę :)

• 1 month później...

Oj, mówię Wam Dziewczyny!!! Takie strachy i nerwy z tymi ekspertami wszystkimi gminnymi! W życiu oby nigdy więcej!

Witam Was obie serdecznie i tak sobie podgląduję co u Was - jedziemy na tym samym wozie póki co! Cieszę się, że nie jestem sama (nawet tak wirtualnie :), bo gdzie nie spojrzę tam się wszyscy już wykańczają :)

PNB się w końcu doczekałam, więc teraz może być już tylko..... mhmmm, zastanówmy się.... no przecież MUSI być lepiej!!! ...a nawet jeśli nie to i tak damy radę ! Dziękuję Wam bardzo za otuchę i wsparcie! Iscra i Pusia&Kssawery Wam również życzę samej beztroskiej bezproblemowości budowlanej ( oby tylko nie u ekipy walczącej znaczy budowlańców ;) - oni to lepiej niech w ciszy i skupieniu pracują haha! Pozdrawiam i również Was dopisuję!

O Matulu!!! Pusia&Kssawery gratuluję!!! Czyli jednak jest to możliwe!!! Jesteście dowodem na to, że cokolwiek po du...pie od urzędów nie dostanę to i tak da się to zrobić, powiem więcej - warto! Nie przejmuj się odbiorami! Chałupa stoi a urzędas niech się goni! (oj, mam nadzieję, że niezbyt brzydko, ale tak właśnie myśli moje wbrew woli się zapisać chciały :) ) Już jesteś na wygranej pozycji więc... tylko nerwy na bok odstawić, choćby to i wieki trwało.... Z całego serducha życzę pomyślnego "widzi mi się" urzędowego i Waszego szczęścia w nowym domostwie!!! Dawaj w dzienniku foty, foty, foty i opisy i przebieg negocjacji urzędowych - dla mnie skarbnica wiedzy! Pozdrawiam i radości z nowego domu życzę!

O Matulu!!! Pusia&Kssawery gratuluję!!! Czyli jednak jest to możliwe!!! Jesteście dowodem na to, że cokolwiek po du...pie od urzędów nie dostanę to i tak da się to zrobić,

Wszystko się da, tylko okupione potwornym stresem, poczuciem bezsilności, sinusoidą od euforii do załamek.

Urzędasy na wszystko mają czas, nigdzie im się nie śpieszy i wszystko kosztuje.

Najważniejsze nie poddać się, robić swoje, nie dać zabić swoich marzeń, nie pozwolić obedrzeć się z radości.

Trzymam za Was kciuki. Dacie radę.

• 5 months później...
Ach no ten ludzik to Szanowny MęŻulek - ratował każdy bloczek jak mógł - ale fota wyszła :) - z tej perspektywy to normalnie "na łeb na szyję"... choć sam jak twierdzi trzymał bezpieczny dystans :D... nie wiem czy kolejne dostawy dadzą radę dużymi samochodami - po tym co się wczoraj działo to chyba wolę już hds-y (choć i cena wtedy będzie wyższa, za produkt i transport też :( sama nie wiem jak temat rozwiązać... ten piach to nawet nie byłby problemem tylko ta lokalizacja w lesie i kapliczka na środku drogi, wszędzie albo drzewa albo święci i weź tu manewruj!

matko! tosz to groza! no fotka robi wrażenie, strach pozostał, choć czytam, że wszystko ok :)

dobrze widzę, że to bloczki na fundament ?

jak duży jest to koszt jeśli chodzi o transport ?

ja teraz domawiałam 46 palet silki, część z nich idzie na piętro, ale żeby włożyć na piętro muszę najpierw wylać strop na parterze i odczekać, aż będzie można ustawić bezpiecznie silkę na górze, więc teraz transport tych palet będzie rozładowany na działce, a domówię sam hds, aby mi wstawił na górę palety w odpowiednim czasie, umówiłam się z kierowcą weźmie 100 zł za 1h roboty, myślę, że w 2 się zmieszczę

jak w ogóle zamawiasz transport ? bezpośrednio od producenta czy przez sklep budowlany ? producent zazwyczaj wysyła hds, może lepiej kupić od razu na wszystko i bezpośrednio od producenta ?

pozdrawiam ciepło