U Jaśków 11.09.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Drodzy użytkownicy! Jeśli śledzicie nasz dziennik budowy i chcecie nam coś doradzić albo podzielić się swoimi spostrzeżeniami - zapraszam do komentowania tutaj Będzie nam bardzo miło i z góry dziękujemy za cenne rady, porady, przestrogi Joasia i Jasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.09.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam się Lubię zabytkowe purchawy, ale raz uczestnicząc w odnawianiu nigdy więcej. Zdjęcia, gdzie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
U Jaśków 11.09.2014 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Cześć dorkaS! Purchawa nasza się póki co do remontu nie nadaje bo to zabytek i chyba nie jesteśmy na to jeszcze gotowi ... w miejscu stodoły (która już została zrównana z ziemią) powstanie nowy dom... i o tym będzie nasz dziennik. A zdjęcia... rany no nie wychodzi mi to! Pomocy!!! Jak mam je ładnie wrzucić, takie duże i kolorowe, bo na razie są puste załączniki! Pomóżcie bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.09.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Tu są porady i miejsce na dokonywanie testów. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?51245-Jak-doda%C4%87-zdj%C4%99cia-%C5%BCeby-by%C5%82y-widoczne-na-forum/page97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 15.10.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Hej Poczytałam Twój dziennik i aż mi się włosy jeżyły na głowie... Co rusz to nowa kłoda pod nogi... Ale, ale, gratuluję PnB i czekam na dalsze efekty Oby teraz szło bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.10.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ktoś miał może przyjemność wątpliwą zmierzyć się z tym tematem? BoziuTyMojaKOchana To my!! Na własnej skórze doznaliśmy podobnych przejść. Do dziś cierpnę na "konserwator zabytków" oraz "pozwolenie na rozbiórkę". Dopisuję Wasz dziennik do ulubionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
U Jaśków 17.10.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Oj, mówię Wam Dziewczyny!!! Takie strachy i nerwy z tymi ekspertami wszystkimi gminnymi! W życiu oby nigdy więcej! Witam Was obie serdecznie i tak sobie podgląduję co u Was - jedziemy na tym samym wozie póki co! Cieszę się, że nie jestem sama (nawet tak wirtualnie , bo gdzie nie spojrzę tam się wszyscy już wykańczają PNB się w końcu doczekałam, więc teraz może być już tylko..... mhmmm, zastanówmy się.... no przecież MUSI być lepiej!!! ...a nawet jeśli nie to i tak damy radę ! Dziękuję Wam bardzo za otuchę i wsparcie! Iscra i Pusia&Kssawery Wam również życzę samej beztroskiej bezproblemowości budowlanej ( oby tylko nie u ekipy walczącej znaczy budowlańców - oni to lepiej niech w ciszy i skupieniu pracują haha! Pozdrawiam i również Was dopisuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.10.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 My już wybudowani, ale jeszcze odbiory nas czekają, a to oznacza znowu kontakt z urzędasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
U Jaśków 18.10.2014 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 O Matulu!!! Pusia&Kssawery gratuluję!!! Czyli jednak jest to możliwe!!! Jesteście dowodem na to, że cokolwiek po du...pie od urzędów nie dostanę to i tak da się to zrobić, powiem więcej - warto! Nie przejmuj się odbiorami! Chałupa stoi a urzędas niech się goni! (oj, mam nadzieję, że niezbyt brzydko, ale tak właśnie myśli moje wbrew woli się zapisać chciały ) Już jesteś na wygranej pozycji więc... tylko nerwy na bok odstawić, choćby to i wieki trwało.... Z całego serducha życzę pomyślnego "widzi mi się" urzędowego i Waszego szczęścia w nowym domostwie!!! Dawaj w dzienniku foty, foty, foty i opisy i przebieg negocjacji urzędowych - dla mnie skarbnica wiedzy! Pozdrawiam i radości z nowego domu życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.10.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 O Matulu!!! Pusia&Kssawery gratuluję!!! Czyli jednak jest to możliwe!!! Jesteście dowodem na to, że cokolwiek po du...pie od urzędów nie dostanę to i tak da się to zrobić, Wszystko się da, tylko okupione potwornym stresem, poczuciem bezsilności, sinusoidą od euforii do załamek. Urzędasy na wszystko mają czas, nigdzie im się nie śpieszy i wszystko kosztuje. Najważniejsze nie poddać się, robić swoje, nie dać zabić swoich marzeń, nie pozwolić obedrzeć się z radości. Trzymam za Was kciuki. Dacie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.10.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Wracając do Waszego Dziennika, zrobicie jak chcecie oczywiście, ale nie zaczynałabym budowy przed zimą, nie ma co liczyć, że ta zima będzie tak łaskawa jak poprzednia, a biorąc pod uwagę Waszą lokalizację... chyba więcej minusów niż plusów ruszenia teraz z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 20.10.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 stan 0 można zrobić. na wiosnę jak się ruszy to ziemia jeszcze zmrożona będzie lub mokro a tak to już ściany będą mogły się piąć do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
U Jaśków 28.10.2014 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Zgodnie z prawem, pierwszą łopatę mogę wbić w ziemię dopiero 30 października, a już mam -5 st w nocy, więc odpuszczam. A jeszcze w świetle najnowszych newsów... zmiany decyzji konserwatora zabytków... achhh... potrzebuję chwilę totalnego resetu budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.10.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Zrób sobie ten reset zrób "prześpijcie się" z tematem, decyzji nikt za Was nie podejmie. Stodoły nie odbudujecie, ale nowy dom ma być taki jak chcecie a nie okrojony z rozwiązań, które Wam pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.04.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 no to zaczęło się! gratuluję powodzenia! będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
U Jaśków 20.04.2015 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Dzięki kjuta! Stresu co nie miara ale pierwszy dzień za nami więc chyba damy radę pociągnąć kolejne Pozdrawiam serdecznie :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.04.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Ja też trzymam kciuki! To najfajniejszy etap, gdy wszystko rośnie jak na drożdżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.04.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Zdjęcie z wiszącymi bloczkami i ludzikiem w tle robi niezłe wrażenie Na pocieszenie mogę dodać, że w glinie grzęźnie się nie gorzej niż w piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
U Jaśków 21.04.2015 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Ach no ten ludzik to Szanowny MęŻulek - ratował każdy bloczek jak mógł - ale fota wyszła - z tej perspektywy to normalnie "na łeb na szyję"... choć sam jak twierdzi trzymał bezpieczny dystans ... nie wiem czy kolejne dostawy dadzą radę dużymi samochodami - po tym co się wczoraj działo to chyba wolę już hds-y (choć i cena wtedy będzie wyższa, za produkt i transport też sama nie wiem jak temat rozwiązać... ten piach to nawet nie byłby problemem tylko ta lokalizacja w lesie i kapliczka na środku drogi, wszędzie albo drzewa albo święci i weź tu manewruj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 21.04.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 matko! tosz to groza! no fotka robi wrażenie, strach pozostał, choć czytam, że wszystko ok dobrze widzę, że to bloczki na fundament ? jak duży jest to koszt jeśli chodzi o transport ? ja teraz domawiałam 46 palet silki, część z nich idzie na piętro, ale żeby włożyć na piętro muszę najpierw wylać strop na parterze i odczekać, aż będzie można ustawić bezpiecznie silkę na górze, więc teraz transport tych palet będzie rozładowany na działce, a domówię sam hds, aby mi wstawił na górę palety w odpowiednim czasie, umówiłam się z kierowcą weźmie 100 zł za 1h roboty, myślę, że w 2 się zmieszczę jak w ogóle zamawiasz transport ? bezpośrednio od producenta czy przez sklep budowlany ? producent zazwyczaj wysyła hds, może lepiej kupić od razu na wszystko i bezpośrednio od producenta ? pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts