szczukot 13.09.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Mam kosiarkę spalinową z napędem :http://www.stiga.pl/katalog/kosiarki/spalinowe_z_koszem/combi_53_sb.htmlPytanie : Czy da się jakoś ją przerobić aby szybciej jechała. Rozwiązania chyba dwa :1) zmienić jakoś przełożenia w podłączeniu kół z silnikiem Ale to chyba cięzko przerobic ?2) Zwiekszyć obroty silnika. Model ten posiada reulację (mam manetkę) : http://www.enginesmatter.eu/pl/e-series-engines/500-series-range/575ex/ . Ale to chyba też słaby pomysł, Dużo się raczej nei podkeci, a silnik dostanie po d .... Może jakieś pomysły na pkt 1 ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.09.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Zmień kółka na większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.09.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Ale to żart ? Raczej niewykonalne, bo kosiarka zmieni sporo wysokość i kąt koszenia. Do tego zrobi się większa szczelina i trawa będzie wyrzucana. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 13.09.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 u mnie można naciągnąć linkę, sprwdż u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.09.2014 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Naciągnąć linkę, aby zwiększyć obroty silnika ?Pytanie o ile można je zwiększyć, aby silnik pracował jeszcze w swoim zakresie. Bo wyżyłowanie obrotów to chyba średni pomysł dla jego trwałości (+ hałas itp). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts