grzeniu666 13.09.2014 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Nie wiem czy to się kwalifikuje do działu "dachy", ale zaryzykuję... Na drzwiami wejściowymi będzie daszek płaski (minimalny spadek). Jest to nośny szkielet z profil stalowych, będzie opatulony troszkę XPSem (jest zamocowany do nadproża betnonwego nad drzwiami, chcę zredukować mostek), natomiast pytanie moje dotyczy górnych warstw, które mają uchronić przed przeciekaniem tego daszku. Planuję aby to były:- płyta OSB-3 (ca. 12mm)- pierwsza warstwa papy (przybita? przykręcona do OSB?)- druga warstwa papy (przyklejona "na zimno" do pierwszej warstwy?)- między obiema warstwami papy, na krawędziach, obróbka blacharska (okapnik), zamocowana do OSB (papiaki? farmery przez obie warstwy papy?) Poradźcie proszę jak to wykonać, jakiej papy użyć (zważywszy że to dwa daszki mniejsze niż 1x2m, tę rolkę czy dwie papy będę chciał raczej dostać w jakimś sklepie "za rogiem")? Nie mam zupełnie wprawy (i sprzętu) do zgrzewania palnikiem warstw papy, więc tego wolałbym uniknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts