malgom83 14.09.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Witam, przekopałam mnóstwo postów w poszukiwaniu inspiracji jak urządzić mój nieustawny salon w 3-pokojowym mieszkaniu w bloku. Jest to pokój przechodni i ma pełnić fukncję pokoju dziennego i jadalni. Za kilka lat prawdopodobnie również sypilani ale narazie o tym nie myślę skoro nie muszę W głowie ułożyłam już przykładowy plan który uwidoczniłam w programie do projektowania i wklejam co mi wyszło: Plan: Proste wizualizacje (proszę nie zwracać uwagi na kolory mebli oraz ścian): Serdecznie proszę osoby doświadczone w remontowaniu i urządzaniu o wyrażenie swojej opinii i oczywiście o inne pomysły na ten salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 15.09.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Jakie są wymiary tego pokoju........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrFryga 15.09.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 właśnie, podaj nam jakieś wymiary bo bez tego ciężko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgom83 15.09.2014 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Wymiary pokoju 5,2 m x 3 m Może nie widać tego na planie, ale na jednej z dłuższych ścian jest przejście do dalszych części mieszkania a na drugiej jest wejście z przedpokoju gdzie są drzwi wejściowe. Na jednej z krótkich ścian jest okno i drzwi balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syriusz_BLACK 15.09.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 ta szafka przy drzwiach to katastrofa, trzeba ją wywalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgom83 15.09.2014 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Może i ta szafka jest katastrofą ale dla mnie jest niezbędna, niestety kuchnię mamy bardzo małą i część talerzy, szklanek i innych elementów kuchennych musimy przechowywać w salonie. Mam nadzieję że wchodząc się o nią nie zabijemy. Zastanawiam się nad fototapetą na ścianie przy stole naprzeciw okna ale nie wiem czy będzie pasować do tego wnętrza. Może ktoś jeszcze coś poradzi:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Ale skoro potrzebujesz miejsca do przechowywania, to dlaczego nie zrobisz większej zabudowy telewizora (tzw. styl amerykański)?Jesli masz tylko 4 domowników daj stół kwadratowy lub okragły, ale rozciągany do większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgom83 15.09.2014 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Nie bardzo wiem jak miałaby wyglądać taka zabudowa tv, czy chodzi o meblosciankę? Mąż wymarzył sobie kino domowe ze sporymi kolumnami więc też muszą się gdzieś tam zmieścic. Jeżeli chodzi o stół to akurat mamy taki który ma 150 cm lub kwadat 100x100 więc pewnie będzie ustawiony raz tak raz tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 powiedzmy, że meblościanka, chociaż to się kojarzy bardzo z czasami PRLu Zabudowanie głośników to nie jest zaden problem. Mozna skorzystac z systemu besta Ikea - tymi szafkami obudować kolumny niemal na styk. Przykładowo: http://images70.fotosik.pl/183/fd1f8ba42cf9738bgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgom83 16.09.2014 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Dzięki, może to i dobry pomysł z taką zabudową, muszę to przemyśleć. A doradzicie jeszcze w dwóch kwestiach? 1/ czy dobrze by wyglądała fototapeta na ścianie przy stole, tak jak tutaj na tym obrazku: podobają mi się fototapety z drzewami, może z drogą idącą w głąb lasu, ale nie wiem czy w tak niedużym i zastawionym meblami salonie ma to sens. 2/ nie mam pomysłu jak oświetlić ten pokój, wstępny plan to jeden żyrandol wiszący na środku, kinkiet nad stołem oraz lampa stojąca w rogu przy kanapie. Podobają mi się też podwieszane sufity z oczkami ale nie bardzo wiem gdzie w tym wypadku by to pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) fototapeta nie może być wciśnięta, a tu wygląda jak zapchajdziura między narożnikiem a kredensem. Lepiej będzie wyglądac na ścianie naprzeciw drzwi. Musiałaby być bardzo subtelna, stonowana kolorystycznie. Powinna też być dopasowana do mebli - chodzi o kolor okleiny/forniru/lakieru Nie podwieszaj sufitów - mały pokój powinen być jak najwyższy. Jedna lampa nad stołemjedna nad kącikiem teleziwzyjnymkinkiety do czytania przy kanapielampa stołowa gdziesz przy telewizorze Edytowane 16 Września 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts