o-mega 17.09.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Potrzebuję projektu domu, nie wiem tylko jakie biuro projektowe wybrać i czym się kierować przy wyborze, czy będzie solidne, terminowe i czy co najważniejsze będzie w miarę tanie w zależności o stawianych wymagań. Czy może wyznacznikiem ma być kompleksowość i doradztwo w sprawach formalnych i prawnych. Jakie są Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.09.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Jak dom z Ep do 40 kWh/m2 to mogę projektanta polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.drozdek 08.10.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Ja z własnego doświadczenia polecam F3 Architekci z Poznania Prócz wzornictwa i fajnego spojrzenia na przestrzeń to można się z nimi bezproblemowo dogadać, co znaczy że wzajmna współpraca przebiega spoko i nie ma "kwasów", jak to często z 'artystami' bywa no i jeśli chodzi o eco-domy to jest to jedna z ich specjalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_a 08.10.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 A są jakieś znaki charakterystyczne, symptomy, które powinny sprawić, że w głowie zapali mi się czerwona lampka i powinnam z usług danego biura zrezygnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.10.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Potrzebuję projektu domu, nie wiem tylko jakie biuro projektowe wybrać i czym się kierować przy wyborze, czy będzie solidne, terminowe i czy co najważniejsze będzie w miarę tanie w zależności o stawianych wymagań. Czy może wyznacznikiem ma być kompleksowość i doradztwo w sprawach formalnych i prawnych. Jakie są Wasze opinie Wyznacznikiem powinna być umiejetność zaprojektowania domu o jakim marzysz. Czyli dotychczasowe realizacje pracowni. Sprawy formalno-prawne są banalne i możesz załatwić je nawet samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.10.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 A są jakieś znaki charakterystyczne, symptomy, które powinny sprawić, że w głowie zapali mi się czerwona lampka i powinnam z usług danego biura zrezygnować? Na przykład: - gdy architekt z kilkunastoletnim albo i kilkudziesięcioletnim doświadczeniem nie może pochwalić się żadną realizacją. Nie dotyczy to tych najmłodszych. - gdy podczas wstępnej rozmowy nie potraficie złapać ze sobą dobrego kontaktu, albo architekt kompletnie nie orientuje się w aspektach, na których bardzo Ci zależy - gdy chcesz projekt indywidualny, a architekt wyciąga coś z szuflady, żeby tylko lekko pozmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.10.2014 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 A są jakieś znaki charakterystyczne, symptomy, które powinny sprawić, że w głowie zapali mi się czerwona lampka i powinnam z usług danego biura zrezygnować? Przykładowo - chcemy dom izolowany - czyli taki co bez pomp ciepła i OZE zużyje do 30kWh/m2 lub dom pasywny ( 2 x lepszy) i chcemy na to audyt z gwarancją . Często oz razu widać, że projektant nawet nie wie co to dom izolowany. Nie wie, że za 5 lat wchodzi w Polsce standard zeroenergetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.10.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Przykładowo - chcemy dom izolowany - czyli taki co bez pomp ciepła i OZE zużyje do 30kWh/m2 lub dom pasywny ( 2 x lepszy) i chcemy na to audyt z gwarancją . Często oz razu widać, że projektant nawet nie wie co to dom izolowany. Nie wie, że za 5 lat wchodzi w Polsce standard zeroenergetyczny.Dobry przykład. Jeżeli architekt mówi o domu "izolowany" zamiast używać powszechnie stosowanych określeń - "pasywny", "energooszczędny" to omijaj z daleka. Coś z głową nie tak a i wiedza szczątkowa. Będzie ci wciskał jakieś bzdury tak jak ten powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekTo 13.10.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Moim zdaniem projektanta należy wybierać poprzez kontakt z jego poprzednimi klientami i po ich opiniach. Najlepiej popytać po znajomych, po placach budowy lub po właścicielach, którzy dopiero co ukończyli budowę, kogo polecają i jakie mają o nim opinie. Wtedy dowiesz się najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz321 28.01.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Jeśli masz jakiekolwiek wytyczne odnośnie tego, jaki dom chcesz i jakiego projektu oczekujesz to zbierz sobie te dane i wklep je w aplikację play.google.com/store/apps/details?id=com.mgprojekt.projektydomow. Przesieje Ci projekty i zaproponuje tylko takie, które spełniają Twoje oczekiwania. To co zrobisz z tym później - twoja sprawa, możesz wykonać je w tej samej firmie, możesz je zanieść gdzieś indziej. Wiadomo, że w tej samej bardziej ogarniają swoje projekty ale co kto lubi. Ja tez teraz szukam i ta apke jest dla mnie mega pomocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzior 14.02.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Jak dom z Ep do 40 kWh/m2 to mogę projektanta polecić. Witam, Czy mógłbym prosić o namiary na projektanta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayek 16.02.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam, Czy mógłbym prosić o namiary na projektanta? Pozdrawiam Obawiam się że się nie doczekasz odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoszu 17.02.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam, czy możecie polecić dobrego projektanta z Poznania/okolic? Prosty dom, ale żeby dobrze wybrać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ort1980 18.02.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Witam, czy możecie polecić dobrego projektanta z Poznania/okolic? Prosty dom, ale żeby dobrze wybrać. Pozdrawiam Trochę dalej Lipińscy z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech102 11.03.2016 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Projekt domu, jak i sam dom kupuje się (buduje) zazwyczaj raz w życiu. Zazwyczaj to nie idzie w parze budując dom o wartości 300 tyś. i więcej oszczędzać jeszcze na samym projekcie. Warto czasami dołożyć, niż później narzekać.Co do wyboru biura, lepiej może poszukać opinii, czym się kierują klienci? Ja polecam Galerię Domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 12.03.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Ja polecam Archon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 12.03.2016 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 ja polecam archon. bo ?????...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 13.03.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 bo ?????...... Bardzo profesjonalna obsługa,błyskawiczna dostawa projektu,fajne gratisy,projekt kompletny,bez błędów,nawet kosztorys mojej budowy pokrył się z kosztorysem archonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrFryga 21.02.2017 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Tak naprawdę wszystkim musisz się kierować przy wyborze biura projektowego. Co z tego że będzie terminowe jak mało solidne? Albo w drugą stronę? Nam wnętrze domu projektowało biuro Designas z Targówka, byliśmy zadowoleni z samych pomysłów jak i realizacji na każdym polu. Biuro dysponuje własną ekipą wykończeniową, więc nie traciliśmy czasu na szukanie ekipy remontowej i sprawdzaniu opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domitex 20.05.2019 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Wybór tak naprawdę jest uwarunkowany różnymi czynnikami. Dla jednych najważniejszym wyznacznikiem jest cena, dla innych termin. Każde biuro projektowe ma też inne podejście i styl, dlatego warto przeprowadzić poszukiwania na lokalnym rynku i samodzielnie wybrać kogoś do współpracy. Wtedy na pewno będziemy najbardziej zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts