tombuild 17.09.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Dziecko nam wyrosło z łóżeczka, pora do "dorosłe" łóżko, jaki materac polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 17.09.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Lateksowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 17.09.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Dziecko nam wyrosło z łóżeczka, pora do "dorosłe" łóżko, jaki materac polecacie? jakiś zwyczajny, niedrogi, by go nie było żal wyrzucić za 2-3 lata i wymienić na porządny, dobrej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 18.09.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 a jak by już do razu miał byś droższy dobrej klasy to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 18.09.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Dla dziecka polecam sprężysty materac - z pianki wysokoelastycznej, ewentualnie lateksowy. Gdy będzie starsze zainwestować w taki z pianki termoelastycznej (bardzo małe dzieci mogą mieć problem ze zmianą pozycji na takim materacu).Na kolejnej pozycji plasują się wg mnie materace kieszeniowe. Najgorsze są bonellowe.Nie polecam materacy z kokosem i gryką - odkształcają się, przyjmują zapachy (mocz), są twarde i nie sprężyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 19.09.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Właśnie się zastanawiam nad czymś lepszym, nie chciałbym co kilka lat zmieniać jednak dziecku łóżka . dodam że dziecko ma skłonność do alergii, wstępnie zdecydowaliśmy się na lateksowy, ale teraz jaki?Producentów jest co niemiara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.09.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 a jakiś konkretny producent??? by sprawdzone było np taki: http://allegro.pl/materac-z-wysokoelastycznej-pianki-vitmat-ecobaby-i4553105488.html ?? cena śmiesznie niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 20.09.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Ano właśnie, o jakim rozmiarze materaca jest mowa ? Bo moje miały od razu takie dla dorosłych - 90x200 cm. Pierwszy zakup był bardzo nieudany - materace sprężynowe z JYSK. Ale że małym dzieciom zdarzają się jeszcze w tym wieku różne "awarie", to nie żal było ich wyrzucić. Kolejne z http://www.mkfoam.pl/, sprawdzają się do dziś Ale jaki rodzaj, to bym już teraz nie umiała doradzić, tyle jest tego, że głowa mała Materac z IKEA także się sprawdza, jednak nie udało mi się założyć pokrowca po wypraniu, trzeba go było rozpruć. Przeczytaj najlepiej ten wątek : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228376-Materac-do-sypialni/page33&highlight=materac "Dobry materac powinien: - być wystarczająco twardy aby dobrze podpierać podczas snu, (wszystkie materace z wyjątkiem najtańszych piankowych) - być wystarczająco elastyczny aby ugiąć się i dopasować do naturalnych krzywizn ciała, (przede wszystkiem termoelastyczne, dalej lateksowe, piankowe i dobre kieszonkowe) - dobrze się wentylować, aby nie dopuścić do nadmiernego pocenia się podczas snu i zawilgocenia materaca, (piankowe, kieszonkowe, lateksowe - w tej kolejności) - bezwzględnie posiadać pokrowiec zdejmowany do prania (na szczęście prawie każdy materac ma taką opcję) - być trwały, aby wytrzymał jakieś 10 lat, i aby komfort użytkowania nie spadał znacząco w ciągu tych 10 lat (termoelastyczne, lateksowe, piankowe z wyższej półki) - najlepiej aby trwałośc była poparta długą gwarancją materace uznanych marek, najwyższe modele marek krajowych - kosztować tyle, aby było Cię na niego stać (moje kryterium jest takie, że na materac powinno się wydać jedną wypłatę, bo spędza się na nim 1/3 zycia, nie tylko śpiac ) " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 21.09.2014 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 No ja właśnie taki już "dorosły" 90x200, kilka osób widziałem że polecało te z jyska, ale jakoś nie mam do nich przekonania, z ikei też polecają, kojarzy ktoś markę sembella? bo takie też polecenia znalazłem. Ten w linku to chyba taki typowo dla dzieci (do łóżeczka szczebelkowego?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 22.09.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Nie wypowiem się na temat materacy z Jyska i Ikei, ale sama zamówiłam marki MK Koło. Wybrałam markę pod wpływem opinii znajomych, ale jeszcze nie otrzymałam przesyłki więc to nie jest opinia poparta doświadczeniami. Cen nie mają wygórowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koperka99 23.09.2014 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 u mnie w każdym łóżku zamontowaliśmy materace kieszeniowe, nawet u małych i powiem Wam, że sprawdzają się póki co świetnie, także jeśli jeszcze nie podjąłeś deyzji to ja te polecam, choć wiem od znajomej że i lateksowe są rzeczywiście ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 23.09.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Też wybraliśmy kieszeniowe MK Koło, akurat trafiliśmy na promocję i to zdecydowało. To na co zwracał uwagę sprzedawca, to żeby w przypadku dzieci nie zawracać sobie głowy strefami, bo i tak wypadają nie tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 23.09.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Dzięki, z tymi strefami to rzeczywiście racja. Nic, pochodzę po sklepach i zobaczę jak to z bliska wygląda na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 24.09.2014 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Jutro się wybieramy rodzinnie do sklepu, zobaczymy co upolujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 25.09.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Najlepiej jest właśnie pójść do sklepu i samemu wypróbować materac. Lepiej jak dzieci wypróbują. Moim najbardziej spodobały się w sklepie takie bardzo miękkie, bo się im dobrze chwilę leżało. Ale jak powiedziałem, że po nim przecież nie da się skakać, to przyznały mi rację i zgodziły się na kieszeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 27.09.2014 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Kupiliśmy w końcu ten sembella, dziecku też się spodobał (wybraliśmy średnio twardy), pierwsza noc na nowym łóżku jak na razie dobrze, spodobało się. Od razu też podkład pod pościel kupiłem w razie nocnych wypadków choć raczej się nie zdarzają już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts