justyna678 19.09.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Witajcie, Prośba o poradę w kwestii wystroju okien w salonie-otóż mam ochotę zamontować w salonie grube na 50 mm żaluzje drewniane w jasnym kolorze,chciałabym dodać jasne zasłony( najchętniej ecru) na kółkach(ewentualnie inny system mocowania). Tylko nie wiem czy to będzie pasowało:/ . Dodam że salon mam z wyjściem na taras z dwuskrzydłowymi drzwiami oraz w odstępie mniej więcej metra od drzwi tarasowych znajduje się okno. Sposób montażu i wygląd rolet wyobrażam sobie w ten sposób: doradźcie co z tymi zasłonami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 19.09.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Tak szerokie żaluzje drewniane same w sobie są już wystarczającą ozdobą. Ja bym nie dawał żadnych zasłon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna678 19.09.2014 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 a czy same żaluzje nie wyglądają zbyt"biurowo"? chciałabym to trochę ocieplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.09.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 będzie pasowało i super wyglądało!! sama planuję identycznie http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/file,29,file=21643,in_body_att%20achment=1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna678 20.09.2014 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 wlaśnie tez mi się wydaje że powinno być ok:) z tym,że u mnie rolety będą do samej podłogi i będą szły po zewnętrznej okna-ale jakoś to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.09.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 z tym ze raczej tkanina typu len, surowa bawełna - kolory ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna678 23.09.2014 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 dziękuję za odpowiedzi-każda rada cenna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmooonia 26.09.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 (edytowane) Witam, Również zastanawiam się nad żaluzjami i do tego zasłonami. Ewentualnie coś innego oprócz firanek co by pasowało do zasłon. Znalazłam parę zdjęć tego typu połączenia, ostatnie zdjęcie mnie przekonuje Jednak zastanawiam się czy w pokoju ze zwykłymi oknami, mając żaluzje tylko do parapetu będzie to dobrze wyglądaćJ Edytowane 26 Września 2014 przez mmooonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna678 29.09.2014 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 u mnie ten sam problem bo w salonie mam szerokie dwukomorowe drzwi na taras i niedaleko zwykłe okno(na tej samej ścianie...i wpadłam na pomysł ze tam gdzie zwykłe okno zrobię żaluzje również do samej podłogi tak jak w drzwiach tarasowych,tym bardziej że w okolicach tego okna zamierzam postawić kanapę narożną która nieco przysłoni ten mankament-więc myślę ,że będzie grało:)tzn taką mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.09.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Pewnie, że pasują! Mam to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmooonia 01.10.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Zaluzje drewniane wygladaja super do podlogi. I gdyby nie to ze koszt mnie powala to zrobiłabym na całą ścianę od sufitu do podłogi drewniane żaluzje mając jedynie zwykłe okna. Jednak w standardowych żaluzjach maksymalna długość to jakoś 2m. Żeby zrobić dłuższe muszą być lamele 50mm (które są oczywiście ładniejsze ale i droższe ). Wyliczono mi za dwie rolety na wymiar 180cm na szerokość x 260cm na długość kwotę 2100zł. Niestety nie do przejścia jak za ozdobę okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna678 02.10.2014 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Faktycznie rolety drewniane są drogie ale wychodzę z założenia że jest to inwestycja na lata-tym bardziej że okna stanowią w dużej mierze o wyglądzie pokoju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.10.2014 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Robiłaś tę wycenę w sklepie stacjonarnym czy bezpośrednio u producenta online? We wszystkich znanych mi przypadkach online jest taniej ok. 30-40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmooonia 05.10.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Znalazłam użytkownika na allegro, który miał swoją stronę internetową i do niego napisałam. Po przeczytaniu kwoty na tą chwilę przestałam szukać dalej. Znajomy robił w firmie, która się bezpośrednio tym zajmuje (stacjonarnie, lecz nie jako pośrednik) i zapłacił podobnie, więc uznałam że to chyba standardowa cena Dużo taniej by było gdyby były do 2m, wtedy można użyc lamelek 25 mm i to chyba ma znaczący wpływ na cenę. Ale wtedy niestety nie ma efektu Jeszcze zastanawiają mnie żaluzje drewniane na szerokość całej ściany (3.60m) ale tylko do wysokości parapetu czyli ok. 1.60m. Widział ktoś takie rozwiązanie przy normalnych oknach w mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 06.10.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Potwierdzam, że cena u producenta jest ZNACZNIE ZNACZNIE niższa, niż w sklepach lokalnych - my zamówiliśmy białe żaluzje 50 mm w firmie BLISTER z Krosna, parę osób z forum ich polecało, więc mam nadzieję, że to produkt wysokiej jakości na lata, dziś mam montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
notecznik 06.10.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 wg. mnie pasuje jak najbardziej takie połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts