Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie :) Jestem nowa na forum, więc proszę nie bijcie od razu ;P Razem z chłopakiem planujemy kupić mieszkanie o powierzchni: 55,34 m2

rzut_path-558.jpg

jednocześnie skala wygląda tak :

skala.jpg

Jednak mamy problem ze wstępną aranżacją, otóż widzieliśmy już mieszkanko "na żywo" i okazuje się, że sciany w przedpokoju w projekcie są umieszczone na odwrót niż w rzeczywistości.

W przyszłości planujemy dziecko i nie wiemy czy zrobić komandora wchodząc w głąb sypialni, za to zrezygnować z szafy na całej długości ściany pokoju,aby później mieć możliwość podzielenia pokoju ewentualnie na pół.

Dodatkowo od paru dni szukam inspiracji na kuchnię, gdyż jak widać na projekcie powyżej, znajduje się wnęka kominowa i jest mała możliwość z zaszaleniem pod względem blatów, a pod oknem bezpośrednio znajduje się kaloryfer..

Więc drodzy użytkownicy forum, czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Będę bardzo wdzięczna :)

Kuchnią się nie przejmuj, moja mama ma podobny układ i urządziła się wspaniale. Co prawda nie ma komina, ale kaloryfer też jest pod oknem i to akurat najmniejszy problem :)

Co do reszty to nie zrozumiałam za bardzo, co jest na odwrót i jak chcielibyście podzielić ten pokój, ale może to ze względu na późną porę ;)

Co to znaczy że ściany są umieszczone na odwrót.........? Po co chcecie dzielić pokój 15m z jednym oknem.............?

Ogólnie mieszkanie jest ok,ale nie podoba mi się zdecydowanie pokój dzienny jest za mały,w kuchni pod oknem można zrobić blacik,lub przenieś kaloryfer na inną ścianę.

http://static.pokazywarka.pl/i/4278234/273918/ythujh8io99.jpg

Tutaj opcja z powiększeniem części dziennej

http://static.pokazywarka.pl/i/4278234/838918/huyi899.jpg

Będzie brzydki - jeden róg zabudowy z blatem po skosie(zlew) , na dodatek z "wcinającym" się kominem, a drugi róg z kątem prostym, raptownie urywający się ciąg szafek przy oknie - chaos. Wygodnego i łatwo dostępnego blatu roboczego wcale dużo nie przybyło - porównując z układem na oryginalnym rzucie dewelopera. Edytowane przez alicyja