leda16 25.09.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Macie jakieś Forumowicze? Jak ukryć 55 calowy grzmot w stylizowanym francuskim salonie? Bez obrazy, ale moim zdaniem TV dekoracyjne nie jest. W nowoczesnym wnętrzu on tak nie razi, jednak ja tyłem do nowoczesności Zresztą dwóm rzeczom nie będę w domu stawiać ołtarza - tv i gorzale w formie tzw. "barku" . Myślałam o szafce, ew. o sztaludze na zamówienie, gdzie udawałby obraz, ale jeden wielki obraz już tam będzie. Może ktoś ma w domu ten cud techniki sprytnie ukryty i pokaże zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) może być schowany za przesuwną ścianką, wykończona tapetą. Albo za kotarą Można zamiast TV kupić rzutnik, jeśli nie bedzie się oglądac telewziji non stop. A tu chowany w meblu:http://www.cedarswoodworking.com/wp_cedarswoodworking/wp-content/uploads/2013/03/IMG_0265.jpg Edytowane 25 Września 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Albo za okiennicami:http://2.bp.blogspot.com/-oIPzN2Rw1Ig/UAYbarGBe5I/AAAAAAAAEfA/YYm2viUUHX0/s640/Large+wood+doors+hiding+tv+above+fireplace.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 26.09.2014 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Dzięki Elfir, jesteś jak zwykle niezawodna . Ta pierwsza inspiracja to jakby mój salon, nawet kolor identyczny, tylko zamiast 2 par drzwi są okna. A na tej wolnej ścianie pośrodku miał stanąć TV. Szafka super, udaje komodę, tylko jak się ten telewizor chowa? Podciąga panel z drzwiami do góry czy dusi TV do podłogi? Ciekawe, co też jest za tym panelem. W każdym razie mój stolarz kuchenny poradziłby sobie z tym pewnie bez problemu, chociaż byłby zdumiony fanaberiami "miastowej paniusi" Druga inspiracja jest - jak się domyślam, na kominkowej atrapie. Żaden TV nie wytrzymałby mocy grzewczej kominka, żaden kominek zamknięcia czerpni powietrza. Poza tym znawcy twierdzą, że TV powinno być umieszczone na linii "siedzących" oczu czyli oczu człowieka siedzącego w fotelu. Jednak same drzwi są zjawiskowe i pięknie pasują do tego drewnianego świecznika, orła, portalu z piaskowca, lnianej tapicerki na fotelu i żyrandola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 pokazałam sposób chowania TV za okiennicami a nie sens jego umieszczenia nad kominkiem. Nota bene tv nad kominkami to pospolity patent w Stanach, wiec spokojnie da sie zaizolować. Także u nas widziałam takie rozwiązania (z boku lub nad kominkiem). Telewizor na zdjeciu jest chowany w szafce - są specjalne windy elektryczne. Znajdziesz bez problemu w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 17.10.2014 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Elfir, zanim wątek sięgnie dna, powiedz proszę, jak szukać tej windy do chowania TV. My nie wiemy, wiejski stolarz też nie A może gdzieś widziałaś projekt techniczny takiej szafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.10.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Google od razu dają wynik: http://www.viz-art.pl/oferta/windy-do-tv/v-lift/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 18.10.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Tak po prostu? A ja myślałam, że to jakaś specjalna nazwa. Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts