Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć, wrzucam link do planu mieszkania do aranżacji. Największym problemem jest salon z kuchnią. Nie za bardzo wiem jak to zrobić żeby było praktycznie i wcisnąć TV, sofę, kuchnię i jeszcze stół żeby się rozkłądał na 4 osoby. Plis help;)

PLAN

moja aranżacja w załączonym pliku- może macie lepsze pomysły

10601293_10202610585490154_609937128_n.jpg

Hm...jak Elfir czegoś lepszego nie wymyśli to nikt nie wymyśli. Salon jest mały. Może jakimś wyjściem byłby stół składany przy aneksie kuchennym albo meblościance pokojowej? Niby 43 m ale w praktyce mieszkanie na 2 osoby. Rozumiem, że likwidacja tego 8m "pokoju" na korzyść dużej kuchni nie wchodzi w rachubę?

moja aranżacja w załączonym pliku- może macie lepsze pomysły

Pomysły są, ale przy założeniu dwóch pokoi i jednej kuchni :D

• 2 weeks później...

Ciasno i jeszcze raz ciasno 3 pokoje na 43m to szaleństwo.Po co wam tyle klitek,gdzie zaprosicie gości jak tutaj nie ma choć 4m wolnej przestrzeni.Dziecko do 3 roku życia śpi w łóżeczku przy rodzicach a za czym się pojawi można mieszkać wygodniej.

http://static.pokazywarka.pl/i/4692305/160069/hguyii.jpg

Dziecko nie będzie spało na pewno w naszej sypialni, czy będzie miało 1 czy 5 lat.

Wiem, że mieszkanie jest małe, ale nie miałem zamiaru brać takiego kredytu że będę musiał liczyć się z każdą wydaną złotówką.

Gości prawie nie zapraszam bo wolę spotkać się na mieście niż później sprzątać i zmywać po imprezie.

Po prostu myślałem, że są jakieś sprytne głowy co mają lepsze pomysły niż ja;)