Jarek.P 21.10.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Była tu już na forum niejedna dyskusja na ten temat, wg mnie pisuar pasuje do toalety publicznej, w domu wygląda raczej kiepsko (tak, właśnie ordynarnie mi się kojarzy ) , ale to rzecz gustu, a są też panowie, dla których kwestia wygodnego sikania na stojąco jest życiowym być albo nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszko87 21.10.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Ale bidet jest już okej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.10.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Bidet jest o tyle okej, że jest "meblem" bardzo uniwersalnym, u mnie w domu korzystają z niego na przykład też dzieci, samodzielnie myjąc sobie w nim nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 21.10.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Wątek jest o pomieszczeniach niezbędnych w domu,nie o sprzętach,więc piszcie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 23.10.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 U mnie będzie bidet, ale z pisuaru zrezygnowaliśmy. Z podobnym względów o których piszecie. Mam toaletę, gdzie będzie kibelek i umywalka i łazienkę, którą mam połączoną z sypialnią na parterze - tam przewiduję prysznic, wannę z hydromasażem, bidet, lustro z umywalką. Zawsze chcieliśmy łazienkę tylko dla siebie, dla relaksu w sypialni. Nie wszystkim się to podoba, ale nam bardzo. Na poddaszu też będzie łazienka połączona z toaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARTG60 09.11.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 u mnie niezbędnym pomieszczeniem jest kotłownia w której mogę się zaszyć i wypić w spokoju piwo głaszcząc kota, drugim pomieszczeniem najważnieszym w moim domu jest garaż, potrafię tam siedzieć parę godzin warząc moje ukochane piwo na amerykńskich chmielach słuchając radia i podpalając cygaro (ogólnie nie palę) pełen relax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 09.11.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Szukając domu zwracalam uwagę na kilka detali. Obowiązkowe pomieszczenia w domu: * salon połączony z jadalnią, w sąsiedztwie kuchnia otwarta lub półotwarta* dodatkowy pokój na parterze - jako gabinet, a także sypialnia dla gości* łazienka na parterze z prysznicem - gościnna i rezerwowa, bo czasami jedna łazienka w domu to zbyt mało* łazienka na poddaszu z wanną i dwiema umywalkami* spiżarka przy kuchni - nawet najmniejsza jest cenna, na zapasy spożywcze, wypieki, akcesoria kuchenne i inne graty (zabudowę kuchenną będę miała niewielką).* garderoba przy sypialni (choćby mała)* pralnia* 3 sypialnie na poddaszu* garaż dwustanowiskowy* kotłownia lub inne pom. gosp.* schody obowiązkowo ze spocznikiem (wylewane) - zabiegowe są niewygodne i niepraktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgliwice 11.11.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Moim zdaniem obowiązkowy w domu jest warsztat. Każdy dom wymaga ciągłej konserwacji i trzeba mieć do tego warunki. Nie wyobrażam sobie docinać jakiś desek lub innych elementów na kolanie w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.12.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Nikt chyba nie wspomniał o strychu a przecież tam lądują wszystkie nie potrzebne rzeczy: ciuchy (dzieci rosną)książki,zabawki czy choinka wyjmowana raz w roku.Poza tym:1.Kotłownia 8-12m wygodna,można zrobić mały składzik.2.Garderoba główna co najmniej 5-6m,dzieci mają szafy w swoich pokojach (15-18m)3.Osobna pralnia lub duża łazienka 12m4.Koniecznie mała łazienka z prysznicem,czasem może być zajęty ten na górze,a na starość to już się nie chce łazić po schodach.5.Koniecznie spora przestrzeń dzienna,gdzie nie trzeba nic przestawiać jak przyjdzie 4-6osób.6.Spore zadaszenie nad wejściem,pada deszcz a ty szukasz klucza trzymając zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-tomek 06.12.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Strych jest niezbędny. Pamiętacie Bastiana z "Niekończącej się historii"? Odnośnie sanitariatów, jak mawia moja lepsza połowa "mężczyźni są po prostu niewyuczalni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.12.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Nikt chyba nie wspomniał o strychu a przecież tam lądują wszystkie nie potrzebne rzeczy: ciuchy (dzieci rosną)książki,zabawki czy choinka wyjmowana raz w roku. Zasadniczo ciuchy i zabawki wyrzucaliśmy, jak wyrośliśmy. Nie czytanie ksiazki oddajemy do antykwariatu. Choinka miesci się na pawlaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.12.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Zasadniczo ciuchy i zabawki wyrzucaliśmy, jak wyrośliśmy. Nie czytanie ksiazki oddajemy do antykwariatu. Choinka miesci się na pawlaczu Ten kto ma dzieci wie ile książek,rysunków i tych wszystkich pierdół się uzbiera za jeden rok szkolny nie mówiąc o zabawkach,pluszakach i ciuchach,które ja osobiście chowam bo wiadomo co się trafi za rok czy dwa........rodzinka się może powiększyć Choinka to tez bombki i wszelkie ozdoby które zajmują sporo miejsca.Teraz mam piwnicę i jest cała po brzegi wypełniona,wcześniej mieszkałam w domu i często coś się wynosiło właśnie na strych bo szkoda wyrzucić albo przeszkadzało na widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.12.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 kinka - moi rodzice mieli dzieci i z racji braku miejsca do przechowywania pozbylismy sie też sentymentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.12.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Małe pomieszczenie obok wejścia do domu na : zdjęcie ubrania do pracy w ogrodzie , zostawienie mokrych butów do suszenia itp Niestety za późno sobie to uświadomiłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.12.2014 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 duży wiatrołap ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.12.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Pół metra szerszy garaż!!!!! (nieważne, jaki jest, ważne, że zawsze te pół metra więcej by się przydało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 10.12.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Do pokoju z bilardem zwykle dobrze nadaje się piwnica, ja myślałem u siebie nad takim rozwiązaniem, tylko nie ma jeszcze najważniejszego, czyli stołu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 17.12.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 U nas obowiązkowa była spiżarnia przy kuchni na słoiki i różne zapasy: wodę, cukier, mleko. Drugim pomieszczeniem jest kotłownia w piwnicy, bo też trzymamy tam różne duperele, "garaż" na rowery, no i garderoba dla żony, bo jak wiadomo panie zawsze mają (za) dużo ciuchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 19.12.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 U nas podstawowe kryteria podczas wyboru projektu były takie:spiżarka przy kuchnigarderoba przy sypialnipomieszczenie gdzie będzie mogła stać pralka bo z praniem i tak będę latała na strychgarderoba "zimowa" na stryszkukotłownia za garażemi oczywiście garaż na dwa autka z przejściem do domu. Jeszcze wiele tego typu pomieszczeń bym chciała, ale wiem, że w życiu wszystkiego mieć nie można. Z resztą jak to już ktoś wcześniej napisał, to wszystko po wybudowaniu trzeba urządzić, ogrzać i później sprzątać. Także kierując się zasadą, że budując dom nie chcę być jego niewolnikiem będziemy użytkować 117m2, a nie np. 250m2 - jak to zrobili nasi znajomi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 19.12.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Minimum pomieszczeń niezbędnych i wygodnych dla domowników to: - spiżarka przy kuchni - garderoba na piętrze - pralnia z suszarnią - składzik albo graciarnia ogrodowa za garażem, a i można tam warsztacik zrobić jak ktoś lubi np. majsterkować - garaż na dwa samochody - kotłownia - wiatrołap no i zadaszony taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts