Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Mam to w czterech literach. Nie zarabiam na forum, ale gdybym miał założyłbym PP. asolt to według mnie pijawka i tyle.

To ,że moderatorzy są zaślepieni na swoich pupilów to nie nowość ale ryjka to bym ci utarł za ......choćby np. cichy elektorat.Kiedyś próbowałem z tobą walczyć na argumenty ...przegrałem.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i tu może być problem

możesz się nie doczekać na odpowiedź

po miesiącu zniecierpliwiony wyślesz maila i dowiesz się (po jakimś czasie! :p), że to twoja wina, bo nie dosłałeś jakichś danych niezbędnych (o których wcześniej nie było mowy ) :p

wkurzysz się i policzysz w końcu sam - zły tylko będziesz na siebie, że nie zrobiłeś tak od samego początku :p

To fakt. Trochę się ten kontakt ciągnął, aż w międzyczasie szwagier podesłał mi namiary na innego audytora. :D

i tu może być problem

możesz się nie doczekać na odpowiedź

po miesiącu zniecierpliwiony wyślesz maila i dowiesz się (po jakimś czasie! :p), że to twoja wina, bo nie dosłałeś jakichś danych niezbędnych (o których wcześniej nie było mowy ) :p

wkurzysz się i policzysz w końcu sam - zły tylko będziesz na siebie, że nie zrobiłeś tak od samego początku :p

Masz nieaktualne informacje, miałem pewne opóznienia to fakt, ale teraz jest wszystko na bieżaco.

Edytowane przez asolt

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225505-Dlaczego-system-grzewczy-na-ekogroszek-nie-jest-op%C5%82acalny-ekonomicznie-w-nowych-domac&p=7009576&viewfull=1#post7009576

Przenoszę, żeby tam kolejnego wątku OT nie "otwierać".

problem w tym, że WY WSZYSCY robicie ten burdel - tak jedna jak i druga strona. To smutne, że tego nie zauważacie. Widzicie drzazgę w oku adwersarza, a nie widzicie belki w swoim. Z drugiej strony jest identycznie. Siłą rzeczy, w takiej sytuacji burdel jest nieunikniony.

normalne posty(nieliczne) giną w tłumie

trochę spokoju i wzajemnego zrozumienia życzę

Skoro jest dyskusja i ktoś w wątku pisze BZDURY i trzeba wielokrotnie powtarzać (choćby pytania o uściślenie tego co pisze adwersarz, vide Maher) aby je wyprostować, to oczywiście robi się burdel -- choć niejako jest to część dyskusji. Odnosiłem się do tematu wątku i starałem się wyprostować brednie o (wysokich) kosztach innych systemów grzewczych wykazując jednocześnie wady "eko"węgla. Ale jak wkracza jeszcze wulgarny i bezczelny Regutjeden, co się chyba szaleju najadł, generując skrajny OT w wątku, to już się robi sieczka. Moderatorzy ZNOWU nie reagują (zwłaszcza ci od stylu).

Ty na poważnie potraktowałeś określenie "od stylu"? Jak już o tym mowa, to ja się deklarowałem do panowania w "swoim" domowym dziale. Ale to nie zmienia faktu, że zaglądam do wszystkich raportów, a tyle ile ich wpłynęło wczoraj to nie widziałem - niektóre posty wielokrotnie zgłaszane.

W tym wątku wczoraj potrzeba było opiekuna, a i jeden by pewnie nie wystarczył by utrzymać na wodzy wszystkich.

Przestańcie się tłumaczyć " to nie ja zaczynam", "musiałem odpowiedzieć" itd. Tak się zachowują dzieci!

Klasę można pokazać poprzez powstrzymanie się od ulegania takim prowokacjom. Bez pyskówek.

W cytowanym wątku zrobiła się wczoraj istna stajnia Augiasza. I obawiam się, że jedyny skuteczny sposób na jej oczyszczenie wskazał właśnie Herkules.

Wy macie jakieś propozycje? Może tak każdy po sobie trochę "ogarnie"?

Gość Arturo72

Jakie propozycje ? Po prostu chamskie zagrywki,prywatne wycieczki typu "mamusia" "synuś" "naganiacz" itp czy konkretne odnoszenie się do osoby wypowiadajacej się nie mogą być moim zdaniem formą wypowiedzi.

Mi aż samo cisnelo się ostro odpowiedzieć takiemu delikwentowi ale zachowałem spokój ;)

Rozumiem ze Was czyli Modow nie ma 24h ale to pokazuje że jednak ktoś taki powinien być.

Co post konkretny ii na temat to zaraz pojawia się odpowiedź w chamskim stylu i kompletnie nie w temacie tylko atakujący osobę która pisze i jak widać bryluja w takim zachowaniu posiadacze w swoich domach węgla zwanego eko.

Edytowane przez Arturo72

Posprzątałem po sobie. Starałem się zrobić to solidnie a jeżeli coś zostało proszę o sygnał lub moderacje we własnym zakresie.

Jak tak patrzę na wczorajszą dyskusje i wcześniejsze to tak naprawdę problemem nie jest w niej merytoryka ale kwestia pewnej "dojrzałości", a w zasadzie jej ......... braku. Może dlatego adwersarze wciąż są Ci sami?

Oczywiście to mój punkt widzenia, a ja należę do wymierającego gatunku, który ze " skarżenia się Pani" wyrastał na etapie przedszkola.

Pzdr :-)

Klasę można pokazać poprzez powstrzymanie się od ulegania takim prowokacjom. Bez pyskówek.

W cytowanym wątku zrobiła się wczoraj istna stajnia Augiasza. I obawiam się, że jedyny skuteczny sposób na jej oczyszczenie wskazał właśnie Herkules.

Wy macie jakieś propozycje? Może tak każdy po sobie trochę "ogarnie"?

Klasę to można pokazywać jak się dyskutuje z kimś kto też tę klasę posiada i potrafi ją pokazać -- a nie z takim, co wyciągnie w kolejnej dyskusji, jak mu akurat będzie pasować do "argumentów" i jeszcze wyostrzy to, co oponent kiedyś napisał (a tego nie wyprostował wyraźnie, bo chciał być mądrzejszy i odpuścił kopanie się z koniem). Wbrew pozorom mnie wcale nie bawi prostowanie bredni wyjętych np. z Regutowego kapelusza.

Wielokrotnie pisałem, ja sobie przez to odpuszczam pisanie w wielu wątkach, bo zaczynanie zazwyczaj NIE MA SENSU. Więc moja propozycja na tę chwilę jest taka: niechże Redakcja na wespół z moderatorami się w końcu weźmie i zrobi z tym porządek.

Edytowane przez Myjk

Oczywiście to mój punkt widzenia, a ja należę do wymierającego gatunku, który ze " skarżenia się Pani" wyrastał na etapie przedszkola.

Nie wiem czy jest się czym chwalić, że w XXI wieku różnicę zdań rozwiązujesz mieczem. Rzeczywiście, to wiele bardziej zaawansowane niż przedszkolne zabawy jak rzeczowa dyskusja.

Najpierw poskarżyłeś "pani"

Owszem, poskarżyłem i wcale mi nie wstyd, bo ta "Pani" jest tutaj właśnie od rozwiązywania problemów z niesfornymi dziećmi.

a teraz znów prowokujesz niemerytoryczną dyskusje. Ja właśnie ją skończyłem i przed końcem posprzątałem po sobie.

Ale się niestety nie zreflektowałeś po tym co powypisywałeś. Trudno. Aż taki małostkowy nie jestem.

Szukaj innych chłopców do zabawy.

Nieśmiało (znowu) przypomnę, że to Ty na mnie wsiadłeś... To tak na przyszłość.

Psepani, psepani. Nie ma to jak kulturalna wypowiedź:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225505-Dlaczego-system-grzewczy-na-ekogroszek-nie-jest-op%C5%82acalny-ekonomicznie-w-nowych-domac&p=7010144&viewfull=1#post7010144

Argumenty? Po co, skoro sobie można pojechać... A można pewnie w myśl zasady: leci muzyka, nikogo nie dotyka. Kto usłyszy i się odniesie, ten zadymiarz. hehe No więc pytałeś drogi finlandia co z tą "klasą"? Klasa siedzi w lesie.