Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Fajnie że rozmawiacie tak w tym wątku, ale jak podobnie jest w dziale to ja tam wcale nie chce zaglądać. Nie wkłada się głowy do ula, chyba że się jest pszczelarzem

Bo może i mówicie rzeczowo, ale na ostatnich dwóch-trzech bije taką agresją, brakiem toleracji i poszanowania drugiej osoby, że aż przykro to czytać!

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak i jesli jeszcze raz będziesz uprawiał reklamę PC w tematach węglarzy dostaniesz już bana pernamentnego.

Macier teraz swój temat.

Przegoniliście R&K z forum waszą dziecinadą ale wku**liście mnie.

A chamskie odzywki prosze zgłaszać do moderacji a nie bawić się w dyskusję.

Po pierwsze nikogo w tamtej dyskusji nie namawiałem na PC! Sprawdź najpierw zanim osądzisz!

Po drugie chamstwo zostało zgłaszane wielokrotnie, włos z głowy mu nie spadł!

A wiesz co teraz robi twój R&K? PROWOKUJE!

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?231997-quot-kabelki-quot-kontra-quot-klamot-quot&p=6679665#post6679665

I przy okazji. Możesz sprawdzić jak daleko IP R&K od IP kabelka?

BO JEDNYNYMI NIEOBIEKTYWNYMI, SAMOLUBNYMI , ZAPATRZONYMI W SWOJ TYŁEK LUDZMI NA FORUM JESTEŚCIE WY? a dokładnie jakieś 10 osób, które rozwala cały dział, bo nie wyrosło z poziomu smarkaterii.

Dobrze, to poddajmy analizie ten element

1. Liwko napisał w temacie wątku, wykazując mniej lub bardziej dosadnie, że porównywanie skonfigurowanego systemu grzejnego jaśka (druty), do nieskonfigurowanego systemu grzejnego PC, jest jałowe. Jaśkowi to nie tylko nie przeszkadza w obserwacjach, ale także wyciąga na podstawie tych obserwacji WNIOSKI. Wnioski, które są bezsensowne jeśli systemy nie są dobrze skonfigurowane (tym bardziej gdy się okazało, że inwestorzy PC mają jakieś kosmiczne wymagania na ciepło, a domy są inne). Czy to nie jest w temacie? Jest. Jest to odmienne zdanie i podkreślenie jałowości tego wątku.

2. Totalnie bezsensownym i jałowym komentarzem postu Liwko, był (ponownie) komentarz Pana kabla. Który nie niesie ze sobą absolutnie nic, poza klakierstwem i przytykiem do Liwko.

3. Liwko ripostuje w podobnym tonie.

4. Przybywa z odsieczą moderator, MODERATOR (!) R&K i zamiast zakończyć ten tworzący się znowu burdel kasacją dwóch ostatnich postów, dolewa jeszcze oliwy do ognia pisząc jakieś swoje wypociny oderwane nie tylko od tematu, ale też od rzeczywistości.

Elfir, komentarz do tej "analizy" jakiś masz? Może ja czegoś tu nie zauważam?

PS nasuwa się pytanie, czy jeśli jakiś post nie jest zgłoszony przez użytkownika jako łamiący zasady, to moderator sam z siebie nie może podjąć reakcji (o ile akurat tam jest i widzi sytuację)? Przepraszam, pytam, bo nie wiem jakie prikazy mają moderatorzy.

Edytowane przez Myjk

NTU WSZYSCY JEDZIEMY NA WÓZKU ENERGETYKI!!! :p

)

Mój piec na gaz też potrzebuje prądu, ale nie jest to ogrzewanie elektrycznością.

I jeszcze jedno Elfir. Nie ja tu rozpętałem wojenkę, rozpętał ją R&K. Co chciał tym osiągnąć, nie wiem, ale powiedz sama, było warto?

Było. Za chwile zamknę wam ten cudownie offtopowy temat i będzie spokój.

Edytowane przez Elfir

Dobrze, to poddajmy analizie ten element

4. Przybywa z odsieczą moderator, MODERATOR (!) R&K i zamiast zakończyć ten tworzący się znowu burdel kasacją dwóch ostatnich postów, dolewa jeszcze oliwy do ognia pisząc jakieś swoje wypociny oderwane nie tylko od tematu, ale też od rzeczywistości.

nie jestem juz moderatorem - nie poczuwam sie

zgloszone Redakcji - czekam na "odpiecie łatki"

Myjk - A Dlaczego żaden z was tego nie zgłosił, jak zaczęli sobie rzucać takie uwagi?

Ja nie siędzę 24 godziny na dobę na forum, nie mówiąc o tym, że taplanie sie w ogrzeniczym bagnie to zadna przyjemnosć.

A bagno zrobili głównie pompiarze. Taka jest prawda.

Edytowane przez Elfir

nie jestem juz moderatorem - nie poczuwam sie

zgloszone Redakcji - czekam na "odpiecie łatki"

Ale póki ją masz, masz jeszcze obowiązki -- a zamiast tego, dolewasz tylko oliwy do ognia.

A Dlaczego żadeń z was tego nie zgłosił, jak zaczęli sobie rzucać takie uwagi?

Nie zdążyłem. Zanim dotarłem do wątku już były naklepane posty, łącznie z tym R&K (czyli moderatorem -- więc jeśli moderator już tu jest, to nielogicznym jest to zgłaszać). Poza tym kiedyś zgłaszałem ewidentne trollowanie i nie było ŻADNEJ reakcji, stąd uznałem że przycisk z trójkącikiem nie działa i z niego nie korzystam. :p Oho, czuję pismo nosem, że to bagno to moja wina, bo nie zgłaszam...

A bagno zrobili głównie pompiarze. Taka jest prawda.

Biorąc pod uwagę powyższy przykład? Nie widzę w nim bagna zrobionego przez "pompiarza" tylko właśnie przez "kablarzy". Począwszy od założenia tego wątku (i to jest klucz, że moderator mający pojęcie o ogrzewaniu, powinien taki wątek na wstępie spacyfikować), po komentarze typu Pana kabla, czy samego R&K. Jeśli to jest bagno wytworzone przez "pompiarzy" to... ja wolę iść prostować banany. ;D

Edytowane przez Myjk

Värmepumpsägare - NIE ROZUMIESZ, DO DIABŁA, ŻE WY OD NIEOBIEKYWYNYCH WYZWACIE KAŻDEGO, NAWET JAK NIE MA POJĘCIA O OGRZEWANIU i chce moderować off topy?

BO JEDNYNYMI NIEOBIEKTYWNYMI, SAMOLUBNYMI , ZAPATRZONYMI W SWOJ TYŁEK LUDZMI NA FORUM JESTEŚCIE WY? a dokładnie jakieś 10 osób, które rozwala cały dział, bo nie wyrosło z poziomu smarkaterii.

+1

łącznie z tym R&K (czyli moderatorem -- więc jeśli moderator już tu jest, to nielogicznym jest to zgłaszać).

Zgłasza się zawsze. Zwłaszcza jak moderator jest związany dyskusją - wówczas inny moderator ma możliwość skontrolowania.

Brak reakcji może wynikać z dwóch powodów

- akurat nie ma zadnego moderatora na forum.

- moderator nie widzi nic obraźliwego we wpisie

Edytowane przez Elfir

Zgłasza się zawsze. Zwłaszcza jak moderator jest związany dyskusją - wówczas inny moderator ma możliwość skontrolowania.

Przy takim podejściu ja się nie dziwię sytuacji. Jeszcze tego brakowało, żeby moderatorzy pilnowali siebie nawzajem i tylko czekali na zgłoszenia, choć sprawę da się rozwiązać od ręki. Wybacz Elfir, ale tak się nie da normalnie egzystować. Jeśli pomimo tego nadal twierdzisz, że problemu nie ma w R&K, a także w stylu moderacji, to ja muszę zmagania zakończyć -- bo dyskusja jest jałowa.

- akurat nie ma zadnego moderatora na forum.

W podanym przykładzie był, bo sam dolał oliwy do ognia.

- moderator nie widzi nic obraźliwego we wpisie

To właśnie się pytam, czy Ty też nie widzisz. Bo że R&K nie widzi, bo widzi tylko jedną stronę konfliktu, to już wiadomo od dawna.

Edytowane przez Myjk

dlatego masz zgłaszać do moderacji - w końcu jeden moderator może nie zauwazyć albo nie uznać wpisu za obraźliwy

Jest takie powiedzenie "kto pilnuje policjanta"? - stąd zgłoszenie idzie do wszytskich moderatorów a nie pierwszego wolnego.

Nie wiem o którą konkretnie wypowiedz ci chodzi. Bo R&K bez wasze upierdliwe czepianie się głupot zrezygnował z funkcji i nie będzie moderował już.

dlatego masz zgłaszać do moderacji - w końcu jeden moderator może nie zauwazyć albo nie uznać wpisu za obraźliwy

To się nazywa dopiero obrona Częstochowy.

Jest takie powiedzenie "kto pilnuje policjanta"? - stąd zgłoszenie idzie do wszytskich moderatorów a nie pierwszego wolnego.

Więc wykazuję Ci na konkretnych przykładach błędne zachowanie R&K a Ty nadal go bronisz. To jaki jest sens zgłaszania tych postów?

Nie wiem o którą konkretnie wypowiedz ci chodzi.

Wszystkie, które tutaj poruszyłem od początku dyskusji -- i podałem linki przecież.

Bo R&K bez wasze upierdliwe czepianie się głupot zrezygnował z funkcji i nie będzie moderował już.

Wykazywanie niekonsekwencji w działaniu, podburzania użytkowników, a następnie kasowania i banowania tylko wybranych to czepianie się głupot? :( Poza tym co ma rezygnacja do tego, że nie wiesz o którą wypowiedź chodzi? To jest jakoś powiązane ze sobą?

PS czy jak się zgłosi post do moderacji i jeden moderator wejdzie aby interweniować, to drugi nadal widzi to zgłoszenie, czy też trzeba zgłaszać wielokrotnie aż w końcu zgłoszenie zauważy inny moderator?

Edytowane przez Myjk

I włos mu z głowy nie spada. A profil dziwnym trafem założony w tym samym czasie gdy R&K został modem. Przypadek?

chyba za dugo na bananowcy siedziałeś

nie da sie z Wami dyskutować bo na Wszystko macie swoje argumenty czy maja pokrycie z rzeczywistościa czy nie!

Moderatorem jestem od ponad roku a dokładniej od czasów zadymy jaką Arturo72, Pyxis, Värmepumpsägare i inni robili w wątku

Kompletny system grzewczy do 15 tyś zł , rachunki do 3 tyś za CO i CWU do 150 m2

a to potrafią robić najlepiej

i sytuacja powtarza się notorycznie , dla nich to coś jakby Świeta Wojna w imie PC

Więc wykazuję Ci na konkretnych przykładach błędne zachowanie R&K a Ty nadal go bronisz. To jaki jest sens zgłaszania tych postów?

Chodzi ci o tę kłotnię, która dawno już została usunięta?

Tak, bronie R&K, bo z tego co widze szczujecie go, czepiacie się, podjudzacie i nic dziwnego, że nerwowo nie wytrzymał.

Chodzi ci o tę kłotnię, która dawno już została usunięta?

Tak, bronie R&K, bo z tego co widze szczujecie go, czepiacie się, podjudzacie i nic dziwnego, że nerwowo nie wytrzymał.

Zrobcie w ramach eksperymentu adminami ludzi akceptowanych przez walczace grupy i niech oni na zapleczu miedzy soba ustalaja co jest czym. Takie decyzje podjete poprzez konsensus nie beda kwestionowane przez jedna ze stron.