Redakcja 18.12.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 O, jest i redakcja. To co będzie z wygwiazdkowaniem nicka elfir? Oczywiste jest, że jest niezgodny z regulaminem tego forum, więc jak będzie? Ta sprawa już była wałkowana. Czy Panu Elfir kojarzy się z zakładaniem ogrodów? Czy to jest nick "Zakładam ogrody"? Nie jesteśmy komisją śledczą - nicki neutralne w nazwie są akceptowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.12.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 (edytowane) • c) Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane. Tak, nick elfir kojarzy mi się z jej działalnością gospodarczą i proszę go wygwiazdkować (albo przywrócić wszystkie wygwiazdkowane nicki). Jak wszyscy to wszyscy bez wyjątków, o których nie ma mowy w regulaminie. Albo zmieńcie regulamin, taki Misiewiczyzm. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 18.12.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 przypominam ze Arturo figurował w KRS spółki sprzedającej pompy ciepła wskutek nieporozumienia lub/i pomyłki. Ot, budzisz się i nagle okazuje się że jesteś prezesem. Nie wytykajmy koledze tego bo każdemu może się zdarzyć. Ale już działanie wspólne i w porozumieniu nie było "przypadkowe" i co ważniejsze - działanie na szkodę forumowiczów.. Może już "formalnie" vickiem nie jest, ale udziały w spółce dalej "formalnie" posiada. Ps. Obecnie (30.11.2016r) spółka jest rozwiązywana przez sąd - Sygnatura akt / sprawy: BB VIII Ns-Rej. KRS 6310/16/069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.12.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 No i tyle redakcje widzieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 18.12.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Co Ty na to jak sprzedawcy kroitz i Puławiak w dalszym ciągu chcieli go naciągnąć na kocioł 14-18kW zamiast od razu powiedzieć,że nie ma takich kotłów ? Wskaż mi wprost posty, gdzie Puławiak bądź Kroitz piszą do założyciela wątku: kup ten konkretny kocioł? Bo ja takich wpisów nie widzę. I będę bronił obu userów przed niesłusznymi atakami, szczególnie Puławiaka. Bo można się od niego wielu rzeczy nauczyć, nikomu się nie narzuca ze swoimi usługami i towarami. A co do PP to uważam, że nikt nie ma obowiązku płacenia za reklamę na FM. Jeśli nie pojawiają się wpisy: "najlepszy odkurzacz kupisz u mnie w..." itp, to nic złego się nie dzieje. Powtórzę skąd brać wiedzę? Od userów? Pshaw. Oddzielenie tego co wartościowe od tego mniej wartościowego (by być oględnym) zabiera masę czasu. Nie każdy go ma, nie każdy ma ochotę tego szukać. Poza tym aż tak wielu userów, którzy dzieliliby się swoimi doświadczeniami i wiedzą, nie ma. A jak są, to często mają swoją wiedzę, sprzed jakiegoś czasu. Z reguły czasu w jakim coś robili. A świat idzie do przodu, to co było aktualne 15-10 lat temu, nie musi być aktualne obecnie. Bardzo, ale to bardzo spodobał mi się podpis SUSPENSERA w jego stopce na innym forum (sorry SUSPENSER za wykorzystanie bez zgody, ale to dla dobra ogółu, więc proszę mnie exculpować) o takiej treści: "OSTRZEŻENIE - jestem sprzedawcą kotłów, bojlerów, pomp obiegowych, sterowników, elementów wyposażenia łazienek oraz węgla - proszę mieć to na uwadze czytając moje wpisy, i jeśli ktoś uważa, że mogą być przez to stronnicze może nie brać ich pod uwagę." Może warto takie podpisy rozpropagować? Wiele rzeczy byłoby wyjaśnionych, a uzyskujący informację, może ją przesiać przez ziarno stronniczości i marketingu. I albo skorzysta albo się odwróci i poszuka odpowiedzi w innym miejscu. Ot, pod rozwagę stawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.12.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Głównie inwestorzy,którzy tych "branżystów" mają kilka lat za sobą i potrafią z własnego doświadczenia ich wypunktować...Kumate inwestory oczywiście a nie lelum polelum :DTakich na forum możesz policzyć na palcach jednej ręki,no dwóch niech będzie,którzy są przy okazji takimi zapaleńcami,żeby własnie "branzystów" punktować. Zgoda - ale dotyczy "branżystów", bo ci bez " ", z wieloletnią praktyką są potrzebni na równi z kumatymi inwestorami, i podobnie nie ma ich zbyt wielu. Szanujmy zatem zdanie wszystkich, którym się chce doradzić pytającym w potrzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Szanujmy zatem zdanie wszystkich, którym się chce doradzić pytającym w potrzebie.Niech i oni szanują zdanie innych ponieważ ośmieliłem się po tym poście:Koszt montażu reda to około 17-18 tyś .stwierdzić,że znacznie taniej będzie ogrzewać ten dom prądem i że w podobnej cenie można mieć pompę ciepła co jest zgodne z prawdą.w/w sprzedawcy i naciągacze widocznie przestraszyli się prawdy bo tych moich postów nie ma zeby inne potencjalne "owieczki" czasami tego nie zobaczyły i nie wycofały się z pelletu w tak kosmicznej cenie a ja zostałem zakneblowany na życzenie ...I co z tego,że temat dotyczy kotła na pellet,nikt nie ma prawa uświadomić takiego nie świadomego,że czym innym grzać będzie taniej,bo psuje komuś biznes pelletowy tak jak kiedyś weglowy ? Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.12.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Niech i oni szanują zdanie innych ponieważ ośmieliłem się po tym poście:stwierdzić,że znacznie taniej będzie ogrzewać ten dom prądem i że w podobnej cenie można mieć pompę ciepła co jest zgodne z prawdą.w/w sprzedawcy i naciągacze widocznie przestraszyli się prawdy bo tych moich postów nie ma zeby inne potencjalne "owieczki" czasami tego nie zobaczyły i nie wycofały się z pelletu w tak kosmicznej cenie a ja zostałem zakneblowany na życzenie ...I co z tego,że temat dotyczy kotła na pellet,nikt nie ma prawa uświadomić takiego nie świadomego,że czym innym grzać będzie taniej,bo psuje komuś biznes pelletowy tak jak kiedyś weglowy ? Arturo72 - ja, podobnie jak ProStaś, rozumiem Twoje argumenty i popieram je - natomiast raczej popracuj nad formą i zmniejszeniem agresji w wypowiedziach, gdyż inaczej nikt nie będzie Ciebie słuchał/czytał. Idąc Twoją teorią spiskową banowanie/usuwanie postów we wspomnianym wątku powinno dotyczyć każdego, kto wypowie się odmiennie; sam zacytowałeś kol. merkawa, który Cię poparł i jego post dalej tam jest. Idę o zakład, że jak w tamtym wątku wypowiem się przeciw pelletom to nikt mnie nie usunie. Jak w mojej stopce, mój dziadek był mądrym człowiekiem - "tylko spokój może nas uratować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.12.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 • c) Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane. Tak, nick elfir kojarzy mi się z jej działalnością gospodarczą i proszę go wygwiazdkować (albo przywrócić wszystkie wygwiazdkowane nicki). Jak wszyscy to wszyscy bez wyjątków, o których nie ma mowy w regulaminie. Albo zmieńcie regulamin, taki Misiewiczyzm. To chyba tylko Tobie się tak kojarzy - wpisz w Google Elfir - na pierwszych 3 stronach (dalej nie chce mi się szukać) masz głównie firmę od lamp ostrzegawczych + odwołanie do profilu na niniejszym forum. Ani słowa o ogrodach. Przesadzasz (o - tak nieświadomie nawiązałem do ogrodu) .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.12.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 To chyba tylko Tobie się tak kojarzy - wpisz w Google Elfir - na pierwszych 3 stronach (dalej nie chce mi się szukać) masz głównie firmę od lamp ostrzegawczych + odwołanie do profilu na niniejszym forum. Ani słowa o ogrodach. Przesadzasz (o - tak nieświadomie nawiązałem do ogrodu) .. Przesadzam? Na tym forum jest nick kominiarz. Każdy bez wyjątku wie czym się zajmuje, bo nawet awatar ma z kominiarzem Był na tym forum też nick kamieniarz, który w swoim awatarze miał kostkę granitową. Temu drugiemu nick wygwiazdkowano, a pierwszemu nie. No to jak to, jedni mogą a drudzy nie? Elfir jest moderatorem, a moderator powinien świecić tu przykładem! Powinien? Jeszcze raz apeluję o wygwiazdkowanie nicka Elfir, albo o przywrócenie wygwiazdkowanych nicków. Jedno lub drugie będzie uczciwe wobec wszystkich, teraz nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.12.2016 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Przesadzam? Na tym forum jest nick kominiarz. Każdy bez wyjątku wie czym się zajmuje, bo nawet awatar ma z kominiarzem Był na tym forum też nick kamieniarz, który w swoim awatarze miał kostkę granitową. Temu drugiemu nick wygwiazdkowano, a pierwszemu nie. No to jak to, jedni mogą a drudzy nie? Elfir jest moderatorem, a moderator powinien świecić tu przykładem! Powinien? Jeszcze raz apeluję o wygwiazdkowanie nicka Elfir, albo o przywrócenie wygwiazdkowanych nicków. Jedno lub drugie będzie uczciwe wobec wszystkich, teraz nie jest. Mój post dotyczył Twojej wypowiedzi o Elfir - o Kominiarzu nic nie pisałem. Nie widzisz różnicy pomiędzy Elfir a Kamieniarz/Kominiarz? To zapytaj kilku sąsiadów/przechodniów/znajomych na ulicy, z czym mu się kojarzy słowo "Elfir" a z czym kamieniarz - będziesz miał obiektywną ocenę . Może wyjaśnij nam Twój pomysł na powiązanie nicku Elfir z wykonywaniem jej działalności gosp. - będzie łatwiej. Inaczej ktoś pomyśli, ze Tobie będzie się tak kojarzyć nawet jak zmieni nick na "samolot". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.12.2016 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Elfir też z niczym mi się nie kojarzy. Tylko Tobie to przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Więc zadam proste pytanie. Elfir łamie regulamin, tak czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Mój post dotyczył Twojej wypowiedzi o Elfir - o Kominiarzu nic nie pisałem. Nie widzisz różnicy pomiędzy Elfir a Kamieniarz/Kominiarz? To zapytaj kilku sąsiadów/przechodniów/znajomych na ulicy, z czym mu się kojarzy słowo "Elfir" a z czym kamieniarz - będziesz miał obiektywną ocenę . Może wyjaśnij nam Twój pomysł na powiązanie nicku Elfir z wykonywaniem jej działalności gosp. - będzie łatwiej. Inaczej ktoś pomyśli, ze Tobie będzie się tak kojarzyć nawet jak zmieni nick na "samolot". Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chodzi o podwójne standardy na tym forum, jednym wolno a drugim nie. Zawsze w takim momencie jestem za tym, żeby mogli wszyscy i po to ten przykład z tymi nickami. To jest fakt, który nie powinien mieć tu miejsca! Wstawisz się za innymi wygwiazdkowanymi nickami czy będziesz bronił moderatora, który łamie regulamin??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.12.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 REDAKCJA już odpowiedziała. Można by się zastanowić nad tym problemem ale jesteś recydywistą który ma w nosie przepisy. A podwójne standardy to dla ciebie norma. Taka filozofia Kalego. Jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale jak Kali ukradnie krowę to już ok. Więc zadam proste pytanie. Elfir łamie regulamin, tak czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.12.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Kwestia kamieniarza/kominiarza rzeczywiście mogłaby być dyskusyjna, bo nie znamy powodów takiej a nie innej decyzji Redakcji, natomiast w sprawie Elfir ja tu nie widzę łamania regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Kwestia kamieniarza/kominiarza rzeczywiście mogłaby być dyskusyjna, bo nie znamy powodów takiej a nie innej decyzji Redakcji, natomiast w sprawie Elfir ja tu nie widzę łamania regulaminu. Czy ty też jesteś ślepy? Wężykiem? • c) Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 REDAKCJA już odpowiedziała. Można by się zastanowić nad tym problemem ale jesteś recydywistą który ma w nosie przepisy. A podwójne standardy to dla ciebie norma. Taka filozofia Kalego. Jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale jak Kali ukradnie krowę to już ok. A co to ma do rzeczy? A może faktycznie, skoro mnie się banuje za bzdury (tak, uważam że za bzdury i nie zawsze słusznie), to dlaczego nie szanuje się regulaminu w stosunku do innych??? To jest własnie ta moralność Kalego o której piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.12.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Taka filozofia Kalego. Jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale jak Kali ukradnie krowę to już ok. Może i Rzeczona nie łamie Regulaminu w prost. Ale ma w stopce: Mam wątek w dziale "Ogłoszenia drobne" A to raczej jest jednoznaczne - być może zgodne z Regulaminem FM, ale moralnie, co najmniej, dyskusyjne. Ps. Na innych forach też próbowała tej sztuczki - na części z nich - Admin wyciepał napis w stopce uważając, że jest to obchodzenie regulaminu danego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 19.12.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Czyli od lat paru to samo. Jeden może, drugi nie może. Jeden dostaje bana bo rzekomo jest powiązany z działalnością, drugi nie dostaje choć jest powiązany z działalnością i pisze o tym nawet wprost. Jeden próbuje ratować inwestora w pójście w nieekonomiczne i drogie rozwiązanie i dostaje bana (bo pisze nie w temacie), drugi działa w zasadzie na szkodę inwestora i innych (patrz spalanie paliw stałych, niska trująca ludzi emisja) bana nie dostaje (tylko dlatego że pisze w temacie). I tak można sobie jeszcze dalej na wszelkie sposoby porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts