przemo1 19.12.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chodzi o podwójne standardy na tym forum, jednym wolno a drugim nie. Zawsze w takim momencie jestem za tym, żeby mogli wszyscy i po to ten przykład z tymi nickami. To jest fakt, który nie powinien mieć tu miejsca! Wstawisz się za innymi wygwiazdkowanymi nickami czy będziesz bronił moderatora, który łamie regulamin??? Umiesz odpowiedzieć na pytanie - nie zadając pytania i nie atakując rozmówcy oraz nie uciekając w uogólnianie? Jeszcze raz - wypowiedziałem się Tylko dla tego, że nie widzę związku pomiędzy słowem "Elfir" a działalnością związaną z ogrodem. Pytałem - pokaż nam wszystkim, jak nick Elfir kojarzy się z jej działalnością zawodową. Potem przejdziemy do podwójnych standardów. Jeśli tego nie wytłumaczysz, to gadasz bez sensu. Mają gwiazdkować Elfir tylko dlatego, bo komuś innemu to zrobili - to czemu tylko Elfir - zróbmy to wszystkim moderatorom? Zrozumiał bym, jak byś był zwolennikiem "odgwiazdkowania" konkretnego nicku/nicków i pytał o powody, jeśli nie były by oczywiste - ale po co atak, i to jeszcze "kulą w płot"? Czy się wstawię za innymi gwiazdkami - jeśli z tym się nie zgodzę, to oczywiście wypowiem swoje zdanie, podobnie jak robię to teraz, ale dla mnie każdy przypadek jest inny i trzeba go rozpatrywać indywidualnie. Będąc moderatorem nie "gwiazdkował" bym nicku kominiarz ponieważ to nazwa zawodu a nie firmy (chyba, że jest jeszcze ku temu inny powód). Tylko czy Ty wtedy mógłbyś spokojnie patrzeć na nick "Ogrodnik" u kogoś, kto ma firmę ogrodniczą? I jeszcze jedno - jakoś sami zainteresowani "gwiazdkowicze" nie idą Twoim tropem, atakując nick Elfir - a to było by bardziej zrozumiałe. Zatem weź głęboki oddech, przemyśl i daj znać - więcej spokoju i empatii wszystkim się przyda w tym przedświątecznym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.12.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Może i Rzeczona nie łamie Regulaminu w prost. Ale ma w stopce: A to raczej jest jednoznaczne - być może zgodne z Regulaminem FM, ale moralnie, co najmniej, dyskusyjne. Ps. Na innych forach też próbowała tej sztuczki - na części z nich - Admin wyciepał napis w stopce uważając, że jest to obchodzenie regulaminu danego forum. Pytanie, czy na tym forum ktoś poniósł konsekwencje mając taki sam zapis w stopce - jeśli tak, to stopka Elfir także do korekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Może i Rzeczona nie łamie Regulaminu w prost. Jak to nie łamie regulaminu w prost? Przecież jej nick jest bezpośrednio związany z jej działalnością gospodarczą i wedle regulaminu powinien zostać usunięty. http://miejsce.poznan.gazeta.pl/miejsca_poznan/161225494/Elfir+Studio+Projektowania+Teren%C3%B3w+Zieleni+Olga+Kowalska/miasto-Pozna%C5%84/p/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 I jeszcze jedno - jakoś sami zainteresowani "gwiazdkowicze" nie idą Twoim tropem, atakując nick Elfir - a to było by bardziej zrozumiałe. A może o tym nie wiedzą? Sprawdzimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.12.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Czyli od lat paru to samo. Jeden może, drugi nie może. Jeden dostaje bana bo rzekomo jest powiązany z działalnością, drugi nie dostaje choć jest powiązany z działalnością i pisze o tym nawet wprost. Jeden próbuje ratować inwestora w pójście w nieekonomiczne i drogie rozwiązanie i dostaje bana (bo pisze nie w temacie), drugi działa w zasadzie na szkodę inwestora i innych (patrz spalanie paliw stałych, niska trująca ludzi emisja) bana nie dostaje (tylko dlatego że pisze w temacie). I tak można sobie jeszcze dalej na wszelkie sposoby porównywać. Akurat w wymienionym temacie to problemem jest nie co pisał "ratujący inwestora", tylko jak pisał. Jak nerwy puszczają to trza na spacer albo zielonej herbatki - świata nie zbawimy, zawsze będą ludzie z odmiennym zdaniem (bez tego zresztą było by strasznie nudno i nie było by postępu) i trzeba to przyjąć do wiadomości i umieć z nimi rozmawiać. Rozmawiać normalnie, bez zbędnych emocji. Nigdy nie zrozumiem sensu "zaostrzania" wypowiedzi w przypadku napotkania rozmówcy o odmiennym zdaniu. Podobnie nie widzę sensu w takich uogólnieniach: "...drugi działa w zasadzie na szkodę inwestora i innych (patrz spalanie paliw stałych, niska trująca ludzi emisja) bana nie dostaje (tylko dlatego że pisze w temacie)..." - rozumiem, że chciałbyś zdyskwalifikować wszystkich użytkowników kotłów na paliwa stałe , usunąć z forum te wątki i zostawić ich samopas. To dopiero nieekologiczne podejście - kto ich (a pośrednio i nas) uratuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.12.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Jak to nie łamie regulaminu w prost? No właśnie. No właśnie naruszyłeś §5.2.5.b. Regulaminu FM i wyświadczyłeś przysługę Rzeczonej. Nieładnie Liwko, nieładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.12.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Pytanie, czy na tym forum ktoś poniósł konsekwencje mając taki sam zapis w stopce - jeśli tak, to stopka Elfir także do korekty. A jeśli nie - to cwaniactwo dalej "promujemy" ? Choć z drugiej strony lepiej jak moderatorem jest cwaniak, niż ............. (wpisz określenie Arturo) - co wcale nie oznacza, że godzę się z chamstwem reprezentowanym przez Arturo. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.12.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Jak to nie łamie regulaminu w prost? Przecież jej nick jest bezpośrednio związany z jej działalnością gospodarczą i wedle regulaminu powinien zostać usunięty. http://miejsce.poznan.gazeta.pl/miejsca_poznan/161225494/Elfir+Studio+Projektowania+Teren%C3%B3w+Zieleni+Olga+Kowalska/miasto-Pozna%C5%84/p/ To inna sprawa - jeśli nick jest nazwą firmy (chociaż nie jedynej- pod tą nazwą G..le znajduje produkcję oświetlenia), w tym przypadku przyznaję Ci rację. Powinny być gwiazdki albo PP. To już nie jest kwestia językowa i skojarzeniowa. (widzisz -jak przedstawiasz konkretne argumenty to od razu łatwiej się rozmawia ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 No właśnie. No właśnie naruszyłeś §5.2.5.b. Regulaminu FM i wyświadczyłeś przysługę Rzeczonej. Nieładnie Liwko, nieładnie. Dobre Zbanować mnie! http://emoty.blox.pl/resource/ban.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 To inna sprawa - jeśli nick jest nazwą firmy (chociaż nie jedynej- pod tą nazwą G..le znajduje produkcję oświetlenia), w tym przypadku przyznaję Ci rację. Powinny być gwiazdki albo PP. To już nie jest kwestia językowa i skojarzeniowa. (widzisz -jak przedstawiasz konkretne argumenty to od razu łatwiej się rozmawia ). Sorki, temat przewijał się wiele razy, więc byłem przekonany, że też wiesz o czym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.12.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 A jeśli nie - to cwaniactwo dalej "promujemy" ? Choć z drugiej strony lepiej jak moderatorem jest cwaniak, niż ............. (wpisz określenie Arturo) - co wcale nie oznacza, że godzę się z chamstwem reprezentowanym przez Arturo. Właśnie tego ...... nie popieram na forum. Na żadnym forum, w żadnym przypadku. Nic to nie wnosi do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.12.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Jak to nie łamie regulaminu w prost? Przecież jej nick jest bezpośrednio związany z jej działalnością gospodarczą i wedle regulaminu powinien zostać usunięty. http://miejsce.poznan.gazeta.pl/miejsca_poznan/161225494/Elfir+Studio+Projektowania+Teren%C3%B3w+Zieleni+Olga+Kowalska/miasto-Pozna%C5%84/p/ To pokaż jej działalność w ogłoszeniach drobnych. Jak tą w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.12.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Sorki, temat przewijał się wiele razy, więc byłem przekonany, że też wiesz o czym mowa. Zmyliłeś mnie wypowiedzią "a mnie się nick kojarzy" dodając jeszcze przykład kamieniarza/kominiarza - założyłem, że piszesz o skojarzeniu słownym, dlatego też pytałem o Twój tok rozumowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Zmyliłeś mnie wypowiedzią "a mnie się nick kojarzy" dodając jeszcze przykład kamieniarza/kominiarza - założyłem, że piszesz o skojarzeniu słownym, dlatego też pytałem o Twój tok rozumowania. Spoko, dobrze że się zrozumieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 To pokaż jej działalność w ogłoszeniach drobnych. Jak tą w/w. A co mnie to obchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.12.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 A co mnie to obchodzi? To nie zawracaj dup..y wklejaniem linków z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.12.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 To nie zawracaj dup..y wklejaniem linków z sieci. Twojej? Najmniej mi na niej zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 19.12.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Akurat w wymienionym temacie to problemem jest nie co pisał "ratujący inwestora", tylko jak pisał. Jak nerwy puszczają to trza na spacer albo zielonej herbatki - świata nie zbawimy, zawsze będą ludzie z odmiennym zdaniem (bez tego zresztą było by strasznie nudno i nie było by postępu) i trzeba to przyjąć do wiadomości i umieć z nimi rozmawiać. Rozmawiać normalnie, bez zbędnych emocji. Nigdy nie zrozumiem sensu "zaostrzania" wypowiedzi w przypadku napotkania rozmówcy o odmiennym zdaniu. Podobnie nie widzę sensu w takich uogólnieniach: "...drugi działa w zasadzie na szkodę inwestora i innych (patrz spalanie paliw stałych, niska trująca ludzi emisja) bana nie dostaje (tylko dlatego że pisze w temacie)..." - rozumiem, że chciałbyś zdyskwalifikować wszystkich użytkowników kotłów na paliwa stałe , usunąć z forum te wątki i zostawić ich samopas. Mądrego to i miło poczytać. Za dużo na FM postaw mesjańskich i braku empatii. A rzeczywistość choć jedna, nie jedną ma ocenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.12.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że w końcu ktoś to dostrzega i mówi o tym głośno. Bo już zaczynałem się martwić, że tylko ja jestem przewrażliwiony. W piątek uznałem, że w swoich niewybrednych określeniach Arturo zwraca się do mnie, dlatego nie zareagowałem kijem, który dostałem.. Miałem nadzieję, że się "zreflektuje" i sam to poprawi. Od wczoraj się zastanawiam czy edytować (bez wątpienia posty są obraźliwe a je zwykle usuwam karmiąc na parę dni czy też zostawić - jako świadectwo.. Ja na prawdę widzę różnicę w zwróceniu się do kogoś: "jesteś głupi" a "głupio się zachowałeś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.12.2016 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Od wczoraj się zastanawiam czy edytować (bez wątpienia posty są obraźliwe a je zwykle usuwam karmiąc na parę dni czy też zostawić - jako świadectwo.. Pytanie pozostało bez odpowiedzi,czemu zostały wykasowane moje posty w tamtym temacie wyjaśniające inwestorowi(temu oraz innym mało świadomym),że znacznie taniej niż pelletem ogrzewać jest ten dom prądem albo pompą ciepła,która nawet w inwestycji jest tańsza niż to co facet chce kupić a ja ZA TO dostałem bana? I który "moderator" uznał to za złe i czemu ? Z prądem przy złożeniu papierów o PnB w tym roku, da się.Od przyszłego roku, ustawodawca wprowadza takie wymogi, że lepiej truć w zwykłym śnieciuchu.Dlaczego?Bo NFZ nie da na leczenie, a ZUS zaoszczędzi ma rentach (orzecznicy) i emeryturach.Kasa na plus dla darmozjadów z wiejskiej...Post klaudiusza był zaraz po moim gdzie pisałem,że własnie ogrzewanie prądem w domu barteza będzie tańsze...Arturo koszt trzeba powiększyć o wykonanie podłogówki której nie było w planach.No i pytanie co przy temperaturach rzędu -10 -15 stopni ??Mam w domu ciepło lubnych wiec 18-19 stopni nie wchodzi w grę..Wyjaśnienie tego powyżej i odpowiedź moja też jest usunięta.W imię czego ?W imię tego,że dwa posty niżej jest taki post:Bartez 1982 wpadnij do mnie salonu do Sopotu zobaczyć peleciaki i różnice między nimi. Tym bardziej,że padło konkretne zapytanie do mnie o wyjasnienie i ta odpowiedź jest też usunięta:Arturo72 wszyscy piszą ze koszty podobne zbliżone etc. Czyli konkretnie ile oczywiscie +/- bo koszty kotla na pellet każdy podaje a jak tylko rozmowa o PC to zadnych konkretówA czemu tenże sprzedawca nie napisze tego co poniżej tylko dalej próbuje wciskać swoje produkty:Rozumiecie - że Kolega potrzebuje maksymalnej mocy przy złym wariancie 6 kW max maksów i to przy jakiś co najmniej -dwudziestu paru..Rozumie pelet star, pelet stop .. ale buchaj na 18 kW będzie średnio 7 krotnie za duży ..Dom masz dość ciepły, nie możesz wpakować buhaja, który będzie pracował i wygasał.. często- bo i zapalarka ma określoną żywotność.Nie szalał bym z mocą, bo nie jest to dobra sprawa... może pelet zniesie naprawdę niskie dławienie, nie mniej wszystko co kotły na pelet stanowi .. jest min 2x za duże do potrzeb.. przy takiej pogodzie - potrzeba będzie Ci ile ? 1 kW max .. mocW zamian jest to:Bartez- mam teraz dużą rotacje na sklepie. Jak narazie można u mnie zobaczyć Pelluxa 100 20kW, za tydzien będę miał Compact Pellux 12. W przyszłym tygodniu wyjeżdża ode mnie Red Compact , jest i BioWin 2.Oprócz tego mogę dać Ci kontakty do klientów i możesz zobaczyć kotły u uzytkowników.Jak finlandia odniesiesz się do takiej "moderacji" ????Ewidentnie "na życzenie sprzedawcy"... Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts