sSiwy12 04.01.2017 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Sprawdzanie korespondencji też nie wchodzi w grę, więc jak walczyć z ofertami na PW? A dlaczego trzeba walczyć ? Tego nie da się ogarnąć - to po co ogarniać ? To taki dodatkowy "urok" każdego forum. Ps. PP ułatwia dwustronny kontakt - w sposób legalny. A że działa - przykład niejakiego M (chluba i pupil Redakcji FM) i związanego z nim (biznesowo) innego forumowicza. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 04.01.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Ja na pw nie dostawałem żadnych ofert. Chyba, że sam o nie prosiłem . Z zaciekawieniem zapytam czy wszyscy oferenci mieli PP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 04.01.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Ps. PP ułatwia dwustronny kontakt - w sposób legalny. A że działa - przykład niejakiego M (chluba i pupil Redakcji FM) i związanego z nim (biznesowo) innego forumowicza. Gorsze od kryptoreklamy są insynuacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 04.01.2017 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Po co się powtarzać? Jestem za - napisałem w podobnym do Ciebie tonie parę stron wcześniej. Czekamy na efekty Wiem, ja "piję" do tych obojętnych, co nie chcę ni słowa naskrobać. A przeca w kupie siła. Sprawa jest prosta - chcesz oferować swoje usługi - tylko z PP i w zgodzie z Regulaminem. No bardzo prosta, w tył zwrot i tyle go widzieli. Bo... gdy tylko ograniczycie sprzedaż dla PP to będziecie ograniczać rynek. A wtedy znajdą się cichociemni doradcy, chcący zarobić parę groszy na sprzedaży kotła czy lamp o usługach budowlanych to nawet nie wspomnę. Nałożycie sobie dodatkową pracę w postaci śledzenia sprzedawców a to i tak nie przyniesie spodziewanego efektu. Będą pojawiać coraz to nowi pod nowymi adresami, którzy będą chcieć sprzedać kilka sztuk jakiegoś towaru. I wszystko wróci do początku. Nie mam zamiaru kopać się koniem. Uważam, że: 1. PP = oficjalna reklama, zachwalanie swojego produktu, pokazywanie jego przewagi nad konkurencją z otwartą przyłbicą 2. Branża = wyznacznik na niebiesko pod nickiem i zielone światło dla linka w stopce do oferowanego towaru lub usługi, brak możliwości reklamowania wprost, odsyłania do linku; udzielanie się w tematach branżowych i udzielanie rad, pomaganie - mile widziane - przekonasz kogoś do swoich racji?; znajdzie Twój link (po niebieskim napisie branża będzie wiedział, że jesteś zainteresowany, że masz coś do zaoferowania i przez pryzmat tego będzie czytał Twoje posty) i albo w niego wejdzie albo nie. Branża bez opłat. 3. W pozostałym zakresie działa regulamin i możliwość zgłaszania do moderacji postów niezgodnych z pkt. 1 lub 2 4. moderatorzy tematyczni: dla ogrzewania proponuję plusfoto Na tym mój udział w tym wątku się kończy, jak mówię, z koniem się kopał nie będę. Droga Redakcjo, myślenie, że jakoś to będzie jest zgubne i dla idei samego forum i dla jej użytkowników, którzy zamiast czerpać z niego wiedzę/doświadczenie/zabawę będą toczyć wojenki. I szukać podwójnego lub nawet potrójnego dna. Pozdrawiam czytających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.01.2017 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Popieram kandydaturę plusfoto na moderatora tematycznego- ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.01.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) No bardzo prosta, w tył zwrot i tyle go widzieli. Albo i nie. Możesz mi wierzyć (albo nie), że gdybym chciał jakiekolwiek forum wykorzystać w celu "naganiania" sobie klientów, to nijak nie dałbym okazji ku temu, aby ktoś (admin) wyciepał mnie za łamanie regulaminu - a na FM z PP w szczególności. Ps. Skąd pomysł aby ograniczyć "sprzedaż" PP - w interesie zarówno Foruma jak i jego użytkowników jest ekspansja PP (moim zdaniem - oczywiście) Edytowane 4 Stycznia 2017 przez sSiwy12 dopisałem Ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 04.01.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Albo i nie. Możesz mi wierzyć (albo nie), że gdybym chciał jakiekolwiek forum wykorzystać w celu "naganiania" sobie klientów, to nijak nie dałbym okazji ku temu, aby ktoś (admin) wyciepał mnie za łamanie regulaminu - a na FM z PP w szczególności. Szkoda, że nie czytasz... Nie walczyć z ofertami, gdy tylko ograniczycie sprzedaż dla PP to będziecie ograniczać rynek. A wtedy znajdą się cichociemni doradcy, chcący zarobić parę groszy na sprzedaży kotła czy lamp o usługach budowlanych to nawet nie wspomnę. Nałożycie sobie dodatkową pracę w postaci śledzenia sprzedawców a to i tak nie przyniesie spodziewanego efektu. Będą pojawiać coraz to nowi pod nowymi adresami, którzy będą chcieć sprzedać kilka sztuk jakiegoś towaru. Ps. Skąd pomysł aby ograniczyć "sprzedaż" PP - w interesie zarówno Foruma jak i jego użytkowników jest ekspansja PP (moim zdaniem - oczywiście) Zatem i Kroitza poprosimy o wykupienie Płatnego Profilu. I jaki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.01.2017 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Z zaciekawieniem zapytam czy wszyscy oferenci mieli PP? Nikt nie miał PP. A przynajmniej sobie czegoś takiego nie przypominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 04.01.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Brawo Pro Staś!!! Ktoś mnie rozumie. Naganiacze byli i będą nawet Ci sami tylko pod zmienionym nickiem. Niechaj są pod tym samym, będzie ich łatwiej ocenić po poradach i wynikach sprzedaży ( opinie na forum ) W interesie Forum jak i Redakcji jest utrzymanie tego forum przy życiu. Jeżeli będą same wojenki ( wynik konfliktu sprzedawców ) to nikt tutaj nie będzie siedzieć. Zastanowiłbym się tylko nad zakresem możliwości naznaczonych Możliwe, że zyski z opłat za pp spadną jednak w długim okresie przybędzie czytających No chyba, że PP są na tyle opłacalne, że czytający i budujący są nieważni Jeżeli tak to wróżę rychłą zgubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 04.01.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Nikt nie miał PP. A przynajmniej sobie czegoś takiego nie przypominam. No i ilu zgłosiłeś do redakcji po bana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 04.01.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Albo i nie. Możesz mi wierzyć (albo nie), że gdybym chciał jakiekolwiek forum wykorzystać w celu "naganiania" sobie klientów, to nijak nie dałbym okazji ku temu, aby ktoś (admin) wyciepał mnie za łamanie regulaminu - a na FM z PP w szczególności. Ps. Skąd pomysł aby ograniczyć "sprzedaż" PP - w interesie zarówno Foruma jak i jego użytkowników jest ekspansja PP (moim zdaniem - oczywiście) Da się to wszystko zrobić - uczynić PP na tyle atrakcyjne dla sprzedawcy aby czuł potrzebę wykupienia PP. Z drugiej strony zawsze znajdą się na tyle obrotni jak Ty "Możesz mi wierzyć (albo nie), że gdybym chciał jakiekolwiek forum wykorzystać w celu "naganiania" sobie klientów, to nijak nie dałbym okazji ku temu, aby ktoś (admin) wyciepał mnie za łamanie regulaminu - a na FM z PP w szczególności." Jak się nie da czegoś kontrolować to trzeba to zalegalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 No i ilu zgłosiłeś do redakcji po bana? A teraz to pytasz poważnie? bo taki schemat przypomniałby podrzucanie łapówek osobom, które chcemy "posadzić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 04.01.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 No ale przecież te osoby działają na forum. Przecież swoimi wypowiedziami wpływają na nasze decyzje?Dlaczego mam nie wiedzieć od razu, że rozmawiam ze sprzedawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2017 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Ale tu mowiliśmy o przypadku, gdy budujący sam pisze PW z prośbą o przesłanie oferty. Więc z pełną świadomością.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.01.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 No i ilu zgłosiłeś do redakcji po bana? Nie zrozumiałeś. To nie oni do mnie pisali tylko ja ich prosiłem o oferty. Takich którzy pisali od razu nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 04.01.2017 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Nie zrozumiałeś. To nie oni do mnie pisali tylko ja ich prosiłem o oferty. Takich którzy pisali od razu nie pamiętam. Ale tu mowiliśmy o przypadku, gdy budujący sam pisze PW z prośbą o przesłanie oferty. Więc z pełną świadomością.. A skąd ten budujący wie, że pisze do sprzedawcy na PW. Jak nie ma wykupionego PP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2017 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Jeśli interesuje Cie jakiś temat i przeczytasz parę stron, to bez problemu wychwycisz kto się zna, kto mówi językiem rozumianym przez Ciebie i z kim chcesz dalej rozmawiać. Do tego nie trzeba PP. To może nawet przeszkadzać, bo fachowiec od razu ustawia się w roli handlowca będącego tu dla reklamy. Także takie obowiązkowe naznaczenie trochę mi przypomina nakaz noszenia opaski w gettach.. M.in. dlatego nie każdy chce mieć PP. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez finlandia błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 05.01.2017 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Ale tu mowiliśmy o przypadku, gdy budujący sam pisze PW z prośbą o przesłanie oferty. Więc z pełną świadomością.. tia taka "prowokacja kontrolowana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 05.01.2017 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Gorsze od kryptoreklamy są insynuacje... ale o co chodzi? Ps. PP ułatwia dwustronny kontakt - w sposób legalny. A że działa - przykład niejakiego M (chluba i pupil Redakcji FM) i związanego z nim (biznesowo) innego forumowicza. nie widzę tutaj żadnych insynuacji, tylko same fakty. Może trochę wstydliwe...fakt... nawet artykuł był na ten temat temat na oxpress, ale zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 05.01.2017 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Jeśli interesuje Cie jakiś temat i przeczytasz parę stron, to bez problemu wychwycisz kto się zna, kto mówi językiem rozumianym przez Ciebie i z kim chcesz dalej rozmawiać. Do tego nie trzeba PP. To może nawet przeszkadzać, bo fachowiec od razu ustawia się w roli handlowca będącego tu dla reklamy. Także takie obowiązkowe naznaczenie trochę mi przypomina nakaz noszenia opaski w gettach.. M.in. dlatego nie każdy chce mieć PP. Jednym zdaniem: Budujący zorientuje się kto czym handluje i zada Ci pytanie na priva? Extra. Nic dodać nic ująć. Czyli druga strona prowadzi tak rozmowę aby ktoś do niej zagadał. Świetne wiadomości dla budujących i dla Redakcji. Tutaj wychodzą właśnie te wojenki, konflikt interesów w przypadku słabych sprzedawców a chodzi o to do kogo napisze klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts