finlandia 05.01.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 APZ, tylk onie mów że zdradziłem tajemnicę poliszynela? Nie jesteś nowym użytkownikiem a chyba taki, niezamierzony ideą forum schemat widać na pierwszy rzut oka?Słabi sprzedawcy przegrywają, bo nie mają wiedzy lub chęci by się nią dzielić, ew. pokazują się ze złej strony i nikt nie chce z nimi rozmawiać. Albo widać u nich nastawienie wyłącznie na robienie sobie reklamy lub handel. A tego nikt nie lubi i wg mnie forum na tym traci. Ładować wszystkim PP? Przecież mogą skorzystać na takiej prośbie o ofertę i zrobić biznes... Oznaczyć? Może faktycznie dopisek "branża" niektórym, mniej doświadczonym użytkownikom uświadomi, że nie rozmawiają z hobbystą. To może zablokować lub kontrolować skrzynki? PW na swoim przykładzie mogę podzielić na kategorię wg natężenia: sprawy mod, prośby o pomoc w wyborze, prośby o ofertę, inne dyskusje. I tylko od uczciwości i nastawienia odbiorcy wiadomości zależy, jak rozwinie się ten kontakt. Skąd masz pewność, że osoba prywatna zapytana o pomoc w wyborze zrobi to najrzetelniej jak potrafi. Skąd gwarancja, że wykonawca którego wskaże nie jest z nim w jakikolwiek sposób powiązany rodzinnie lub wręcz na % od zlecenia? Ja takie propozycje otrzymałem nie raz. Dlatego jestem sceptyczny do rewolucji w zakresie PP. Uważam, że pojawiają się tu ciekawe pomysły i warto nad nimi dyskutować, ale ostatnie zdanie chyba należy do właścicieli Forum i ich postrzeganiu tego miejsca. Za to wiem jedno: bez minimum zaufania wymiana doświadczeń na forum jest skazana na śmierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.01.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Fin. zawsze upraszczasz .Zrób tak i teraz , jak z banem.Ciach i nie ma jegomościa ,który w sposób nachalny ale podstępny się reklamuje.Mówisz ,że ci nie przeszkadza .Pod awatarem napiszę namiastkę mojej branży.Np.farby do WC .W stopce link do mojej strony lub niekoniecznie ale odnośnik do mojego interesu.Zacznę tylko i wyłącznie i pięknie opisywać dane produkty w mojej dziedzinie , tłumacząc na FM jakie właściwości ma mój produkt.Pod stopką dodam swój mail , adres kontaktowy , telefon .Pytek lub czytający będzie miał zgoła rozwiązany problem nieprawdaż??? .Będe stricte odpowiadał w ramach mojego biznesu ,któty przynosi mi satysfakcje finansowe.Zawsze będę odsyłał gdy nie będę mógł pomóc do moich specjalistów - znajomych w branży.Zawsze będę udzielał porad zgodnych z moimi wpisami , zaznaczeniami ,w aplikacji FM(awatar-stopka,adres,tel.) , którą teoretyczny zainteresowany bez problemu wyłapie. Zapytam cię finlania ??? Tak mogę i jest to zgodne z regulaminem i czy nie zaproponujesz mi PP??? . Słucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.01.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 finlandia, ... czy ja jestem "branża" (udzielając czasami porad w zakresie swojego zawodu) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.01.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) W mojej ocenie, czy będą PP, czy będą "rangi branżowe", czy jakiś inny "patent" - nie zmieni to " podziału" forum na: 1. Marketingowców, którzy papkę marketingową, próbują okrasić pseudonaukowymidowodami. 2. Wybitnych fachowców co to "tak mają" i każde inne rozwiązanie jest debilnymdebilizmem. 3. Ludzi z wiedzą - których zwalczają zarówno 1 jak i 2. 4. Inwestora który szuka porady, a otrzymuje słowotok w ogromnym woluminie, z gatunku czeskiego humoru - wypisz wymaluj z Masłem do dołu:http://2.bp.blogspot.com/-kpEx_HlBnus/UdA4vajDG7I/AAAAAAAABXQ/ghIMQ3ZIC10/s320/1.jpg Ps. Można jeszcze wyodrębnić 5 "grypę" - to świętojebliwi, którzy w zależności od okoliczności udają 1 albo 2. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez sSiwy12 dopisałem Ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.01.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 finlandia, ... czy ja jestem "branża" (udzielając czasami porad w zakresie swojego zawodu) ... Moim zdaniem powinieneś otrzymać Mistrz Branżysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.01.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 finlandia, ... czy ja jestem "branża" (udzielając czasami porad w zakresie swojego zawodu) ... Dobrze ,że to Ty powiedziałeś.....nawet nie wiesz jak wielka.:no: . Myślałem ,że wiesz ,że tak wielka persona FM wie co tu i jak robi a tu porażka.Czytaj post wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 05.01.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Specjalista i tyle. Masz wiedzę a nie czerpiesz z tego korzyści. Działasz, doradzasz bezinteresownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.01.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Specjalista i tyle. Masz wiedzę a nie czerpiesz z tego korzyści. Działasz, doradzasz bezinteresownie. Ale jak napisze w ogrzewaniu ? To co "tytuł" nie będzie widoczny, czy nie będzie mógł pisać w "pozabranżowych" działach aby nie wprowadzać w błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.01.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Wprawiliście mnie w doskonały humor w środku tygodnia Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 05.01.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Specjalista ds. xxxxx Co Ty na Paul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.01.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Specjalista ds. xxxxx Co Ty na Paul? Tak może być bo on wszędzie jest.Powiedziałbym nawet xxxxxxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.01.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Fin. zawsze upraszczasz .Zrób tak i teraz , jak z banem.Ciach i nie ma jegomościa ,który w sposób nachalny ale podstępny się reklamuje.Mówisz ,że ci nie przeszkadza .Pod awatarem napiszę namiastkę mojej branży.Np.farby do WC .W stopce link do mojej strony lub niekoniecznie ale odnośnik do mojego interesu.Zacznę tylko i wyłącznie i pięknie opisywać dane produkty w mojej dziedzinie , tłumacząc na FM jakie właściwości ma mój produkt.Pod stopką dodam swój mail , adres kontaktowy , telefon .Pytek lub czytający będzie miał zgoła rozwiązany problem nieprawdaż??? .Będe stricte odpowiadał w ramach mojego biznesu ,któty przynosi mi satysfakcje finansowe.Zawsze będę odsyłał gdy nie będę mógł pomóc do moich specjalistów - znajomych w branży.Zawsze będę udzielał porad zgodnych z moimi wpisami , zaznaczeniami ,w aplikacji FM(awatar-stopka,adres,tel.) , którą teoretyczny zainteresowany bez problemu wyłapie. Zapytam cię finlania ??? Tak mogę i jest to zgodne z regulaminem i czy nie zaproponujesz mi PP??? . Słucham. Pogrubiłem to, co jest bezsprzecznie przywilejem PP. Masz wyczucie. To co założyłeś jest akceptowalne w ramach PP. U normalnego użytkownika jest absolutnie reklamą podlegającą regulaminowi. Pozostałe sprawy są dyskusyjne (m.in.o tym cały czas tu rozmawiamy) - wg mnie - jeśli udzielasz się w zakresie własnej wiedzy (wynikającej z wykształcenia, zainteresowań czy choćby tylko biznesu) - to przecież na tym polega forum i nie widzę powodu, by wymagać od Ciebie PP. Wymiana doświadczeń z którymi można dyskutować, nie zgadzać się itp. finlandia, ... czy ja jestem "branża" (udzielając czasami porad w zakresie swojego zawodu) ... Chef - wiem że Ty się nie obrazisz, więc zinterpretuję Ciebie radykalnie. Tak, jesteś branża (bo chyba w tych kulinariach pracujesz?). Do tego specjalista i hobbysta. Masz tytuł " forumowy mistrz złotej patelni" nadany przez Redakcję, ale będący wyrazem uznania od innych użytkowników. Ale... przecież każdy post, w którym napiszesz coś mądrego zbija Ci kapitał popularności i sympatii, który możesz spieniężyć w postaci np. książki. Tylko takie rozpatrywanie obecności tu każdego użytkownika jest CHORE! i ja się z tym nie zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.01.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Chef - wiem że Ty się nie obrazisz, więc zinterpretuję Ciebie radykalnie. Tak, jesteś branża (bo chyba w tych kulinariach pracujesz?). Do tego specjalista i hobbysta. Masz tytuł " forumowy mistrz złotej patelni" nadany przez Redakcję, ale będący wyrazem uznania od innych użytkowników. Ale... przecież każdy post, w którym napiszesz coś mądrego zbija Ci kapitał popularności i sympatii, który możesz spieniężyć w postaci np. książki. . Akurat totalne pudło - nawet jak na nadinterpretację. Jest akurat odwrotnie - dzięki FM (i innych forum) , forumowicze mają darmowy dostęp do Jego publikacji (w formie elektronicznej). Czyli można powiedzieć, że raczej dopłaca, bo nie sprzedaje (nam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.01.2017 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Akurat totalne pudło - nawet jak na nadinterpretację. Jest akurat odwrotnie - dzięki FM (i innych forum) , forumowicze mają darmowy dostęp do Jego publikacji (w formie elektronicznej). Czyli można powiedzieć, że raczej dopłaca, bo nie sprzedaje (nam). Prrrrr zatrzymaj się bo się zagalopujesz.Kieruj się regulaminem nie względami nazwę je estetycznymi.To jest wszak FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.01.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Pogrubiłem to, co jest bezsprzecznie przywilejem PP. Masz wyczucie. To co założyłeś jest akceptowalne w ramach PP. U normalnego użytkownika jest absolutnie reklamą podlegającą regulaminowi. Pozostałe sprawy są dyskusyjne (m.in.o tym cały czas tu rozmawiamy) - wg mnie - jeśli udzielasz się w zakresie własnej wiedzy (wynikającej z wykształcenia, zainteresowań czy choćby tylko biznesu) - to przecież na tym polega forum i nie widzę powodu, by wymagać od Ciebie PP. Wymiana doświadczeń z którymi można dyskutować, nie zgadzać się itp. Chef - wiem że Ty się nie obrazisz, więc zinterpretuję Ciebie radykalnie. Tak, jesteś branża (bo chyba w tych kulinariach pracujesz?). Do tego specjalista i hobbysta. Masz tytuł " forumowy mistrz złotej patelni" nadany przez Redakcję, ale będący wyrazem uznania od innych użytkowników. Ale... przecież każdy post, w którym napiszesz coś mądrego zbija Ci kapitał popularności i sympatii, który możesz spieniężyć w postaci np. książki. Tylko takie rozpatrywanie obecności tu każdego użytkownika jest CHORE! i ja się z tym nie zgadzam. Fin to dlaczego coulignon ,nie podpada pod PP , dlaczego greengaz wszech wiedzący uprawia swoją prywatę wiadomo w jakim wątku.Proszę cie tylko mi nie mów ,że po studiach wykształceni i tylko szerzą dobre imię FM bez potrzeb własnych..wg mnie - jeśli udzielasz się w zakresie własnej wiedzy (wynikającej z wykształcenia, zainteresowań czy choćby tylko biznesu) -... .Oni tak robią??? .w swoich watkach.Co do Chefa Paula mam zgoła odmienne zdanie choć mam poczucie ,że w sieci internetowej jest ich kilku . Edytowane 5 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 05.01.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Fin to dlaczego coulignon ,nie podpada pod PP , dlaczego greengaz wszech wiedzący uprawia swoją prywatę wiadomo w jakim wątku.Proszę cie tylko mi nie mów ,że po studiach wykształceni i tylko szerzą dobre imię FM bez potrzeb własnych. .Oni tak robią??? .w swoich watkach.Co do Chefa Paula mam zgoła odmienne zdanie choć mam poczucie ,że w sieci internetowej jest ich kilku . Nie wiem jak Coulignon, bo wszystkich wątków nie śledzę, ale Greengaz tak - przynajmniej kilka razy miałem okazję poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.01.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Nie wiem jak Coulignon, bo wszystkich wątków nie śledzę, ale Greengaz tak - przynajmniej kilka razy miałem okazję poczytać. Bo poza ogłoszeniem w drobnych nie piszę "biznesowo" w innych tematach. Wiem że mi nie wolno i się tego trzymam. Tak jak Grenngaz i Andrzej Wilchelmi. Pytanie do Redakcji czy możemy tak robić bo niektórzy szaty rwą z powodu naszych biznesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.01.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Akurat totalne pudło - nawet jak na nadinterpretację. Jest akurat odwrotnie - dzięki FM (i innych forum) , forumowicze mają darmowy dostęp do Jego publikacji (w formie elektronicznej). Czyli można powiedzieć, że raczej dopłaca, bo nie sprzedaje (nam). Opinia bliska mojemu sercu w tamtej interpretacji jest jedna: takie rozpatrywanie obecności fachowców na forum jest bardzo często krzywdzące i się z nim nie zgadzam. To że nie trafiłem pokazuje tylko, jak łatwo jest się pomylić i zasiać niepewność czy wręcz rzucić fałszywe oskarżenia! Więc jeśli ktoś (w szczególności ChefPaul ) tak to odebrał, to najmocniej przepraszam. Ale.. jakbym był radykałem, to dalej mógłbym drążyć: dziś udostępnia e-booka, ale z czasem jednak nagromadzi się takich, którzy zechcą kupić wersję papierową.. W ostateczności można powiedzieć, że nagrodą jest uznanie co dla wielu jest cenniejsze niż pieniądze. Dlatego jestem zwolennikiem "plusów" by każdy miał szansę poczuć się realnie doceniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.01.2017 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 finlandia, pytanie zadałem dla żartu widzę, że zostało one z jakiegoś powodu poważnie i wywiązała się mini dyskusja. Otóż ... oczywiście, iż się nie obrażam ani nie ma mnie za co przepraszać. Gwoli wyjaśnienia. Na tematy kulinarne piszę głównie z dwóch powodów. Pierwsze. Kulinaria to moja pasja, hobby i wreszcie zawód więc siłą jakby rozpędu piszę o tym co najbardziej lubię. Drugie. Uważam, że każdy ma prawo do dobrego i mniej monotonnego jedzenia (taka mała filozofia życiowa) ... nigdzie nie publikuję przepisów komercyjnych dla kucharzy (oczywiście autorskich, których nie chwaląc się nazbierało się całkiem sporo przez lata pracy), propaguję kuchnię domową (choć większoś przepisów komercyjnych powstała i przechodziła swe pierwsze próby w kuchni domowej właśnie). Kiedy moje potrzeby na emeryturze przewyższą moje dochody, być może zacznę "pisać dla pieniędzy" nie przewiduję tego jednak, narazie mam co mnie potrzeba. Piszę również artykuły na tematy kulinarne różnych miejscach (także bezpłatnie). Moja pisanina w języku polskim (szczególnie na forum) nie przysporzy mi również klientów w restauracji (chyba). Podsumowując. Cieszy mnie, że ktoś z mojego pisania może skorzystać we własnej kuchni, że czasami kogoś zainspiruję i urozmaicę mu menu. Tylko tyle i aż tyle ps1 - dodatkowych "tytułów" mnie nie potrzeba ps2 - nie wiedziałem, że rozmnażam się "w sieci" niczym "agent z Matrixa" ... muszę to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.01.2017 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 ..... pytanie zadałem dla żartu Ale to jest doskonały przykład na "złudność" zarówno problemu, jak i proponowanych rozwiązań. ps2 - nie wiedziałem, że rozmnażam się "w sieci" niczym "agent z Matrixa" ... muszę to sprawdzić bo to, co Ty zażywasz nie powoduje zwidów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.