przemo1 02.02.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) ... Nad zgłaszanym przez Ciebie postem się zastanawiam, ale swoją decyzję podejmę jak zapoznam się z kontekstem (nie wiem czy ingerować w całość, czy część).. Chociaż myślę w tej chwili, by się odsunąć od Twojego zgłoszenia, bo ewidentnie idziesz na konflikt a nie chcę by moje działanie było interpretowane jako uleganie szantażowi. ... . finlandia - w wątku o najtańszym ogrzewaniu domu (link z postu budowlanego laika) śmiało możesz usunąć ze 3 strony - tyle trwa tam bezsensowna dyskusja nad wyższością kuchenki gazowej nad elektryczną i odwrotnie - nie będziesz miał dylematów moralnych nad poszczególnym postem, a wątek stanie się czytelniejszy dla poszukujących najtańszego ogrzewania - o co zresztą już prosił jeden użytkownik (bez zrozumienia u zaciekle tam się przepychających) Edytowane 2 Lutego 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.02.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Nie idę na konflikt, tylko zawsze liczę na RÓWNE traktowanie wszystkich. Posty klona Arturo72 jednak skasowałeś? Dlaczego? Dotknęły Cię? Dotyka mnie każde uporczywe łamanie regulaminu(regulamin 5.2.3), troling i chamskie zachowania. Dlatego Arturo ma bana, jego nowe wcielenia nie wnoszą nic nowego (a miał ich już kilkanaście - w tym kilka na których miał dłuższe szanse istnienia i pokazania, że jest tu dla wymiany doświadczeń a nie konfliktu) i zawsze kończy się tym samym i wcale nie chodzi o cytowany przez niego wpis: Ja się zdecydowałem na simple pol-skone u Finlandii. Jak się sprawują dam znać za 10 tygodni Nie jest tajemnicą że zawodowo występuję w roli wykonawcy i zapewne nie u jednego forumowicza coś robiłem. Niestety - w zapytaniach przysyłanych do mojego biura nie każdy chwali się że jest z forum. Równe traktowanie nie oznacza że każde zgłoszenie musi być uznane jako zasadne. Każdy moderator Twoje zgoszenie ocenia wg własnego sumienia, bo przypadek "puszczenie bąka" mimo iż mało elegancki nie jest uwzględniony w regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 02.02.2017 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Finlandia, dziękuję za zrozumienie. Ja ze swojej strony postaram się nie prowokować do przepychanek słownych. Długo nie wytrzymałeś... Muchenz, no i to jest Twój łabędzi śpiew. Bezsilność innych czasem mnie nawet bawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 02.02.2017 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Długo nie wytrzymałeś... coś mi to przypomina...mój syn zachowuje się tak samo - tyle że on ma dopiero 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 02.02.2017 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Każdy moderator Twoje zgoszenie ocenia wg własnego sumienia, bo przypadek "puszczenie bąka" mimo iż mało elegancki nie jest uwzględniony w regulaminie. Ale czuję się tym określeniem 'bardzo poruszony'. Przecież po drugiej stronie jest człowiek - tak tu pisano. A określenie 'durszlak' jest w regulaminie? Litości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 03.02.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Szybko zniknęły posty Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.02.2017 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Widzę, że ktoś pozamiatał. Całkiem poważnie pytam;czy wygumkowanie wpisu skierowanego do mnie, było w związku z naruszeniem przez piszącego Regulaminu? Usunięty wpis w żadnym razie nie naruszał moich "dóbr osobistych", ani mojego "wizerunku" - nie raportowałem tego wpisu. No chyba, że "zamiatający" z litości przed samodestrukcją (autora wpisu) dokonał tej czystki, traktując swoją "gumkę" jak mizerykordię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 04.02.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Nie ma nic w złego w autonomicznym działaniu moderatorów. Od dawna pisałem, że niektóre posty powinny znikać z automatu aby nie robić niepotrzebnych przepychanek i OT, zamiast polegać tylko na zgłoszeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.02.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.02.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Widzę, że ktoś pozamiatał. Całkiem poważnie pytam; czy wygumkowanie wpisu skierowanego do mnie, było w związku z naruszeniem przez piszącego Regulaminu? Usunięty wpis w żadnym razie nie naruszał moich "dóbr osobistych", ani mojego "wizerunku" - nie raportowałem tego wpisu. No chyba, że "zamiatający" z litości przed samodestrukcją (autora wpisu) dokonał tej czystki, traktując swoją "gumkę" jak mizerykordię. Wszystko zależy od tego kto usiłuje Cię obrazić Niektórzy, choćby wylewali na Ciebie wiadro pomyj, obrazić nie są w stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.02.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 A co redakcja i forumowicze sądzą o tym wpisie? Nie musisz szukac, obliczenia ozc wykonane przez wiekszosc architektów to nieprawda, nie tyle co nieprawda to oszustwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 07.02.2017 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Gdzie postawić granicę błędu? Od kiedy zaczyna się oszustwo... 5%? 50%? 150%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.02.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Gdzie postawić granicę błędu? Od kiedy zaczyna się oszustwo... 5%? 50%? 150%? No skoro asolt twierdzi, że architekci to oszuści a on nie, to musi znać tą granicę. Trzeba go o to zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.02.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Oszustwo to może za mocno, ale ja bym się tymi obliczeniami nie sugerował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 07.02.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Liwko - to chyba lepszy cytat No i co z tego ze dzisiejsze normy są tak wysrubowane, skoro architekci chcąc sprostac wymaganiom WT2017 zaczynają nagminnie oszukiwac obliczenia ozc co powoduje ze jest zanizane zapotrzebowanie na ciepło w projekcie. Zauwazałem juz kilka takich przypadków, niektóre to zanizenie dwukrotne w stosunku do dokładnych obliczen ozc. Cel jest jeden przepchniecie PNB i nic wiecej Zadnego zaufania do wyników ozc w projekcie. Jest przepis jest i jego obejscie, w starostwie nikt tego nie sprawdzi bo i jak i tak sie to kręci. jakbyś to ocenił Link2jack ?? jest czy nie jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.02.2017 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Oszustwo to może za mocno, ale ja bym się tymi obliczeniami nie sugerował. Jak to nie, przecież za nie płacisz! Płacisz raz, później płacisz drugi raz (np. u asolta) i wychodzą zupełnie inne wartości. A skoro ktoś policzył źle i za to zainkasował pieniądze, to powinien pieniądze zwrócić z nawiązką. Dla mnie to logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.02.2017 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Liwko - to chyba lepszy cytat jakbyś to ocenił Link2jack ?? jest czy nie jest?? Przecież to naprawdę nadaje się do prokuratury. Rzuca oskarżenia na lewo i prawo (mniejsza o to czy słusznie), ale żadnych dowodów na forum nie chce ujawnić. Przecież to ewidentne zniesławienie. Chyba ktoś go powinien mocno przytemperować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.02.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Przecież to naprawdę nadaje się do prokuratury. Rzuca oskarżenia na lewo i prawo (mniejsza o to czy słusznie),....... Problem w tym, że w projekcie budowlanym nie ma OZC i nie jest w nim wymagany. Myli pojęcia - może celowo ? Ps. szerzej opisałem w cytowanym tu wątku.post #4999 Edytowane 7 Lutego 2017 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.02.2017 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Ktoś pytał o cyfry - padły: Chcesz zawalic sądy milionem nowych spraw? Nie masz litosci nad innymi petentami sadów....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.02.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Jak to nie, przecież za nie płacisz! Płacisz raz, później płacisz drugi raz (np. u asolta) i wychodzą zupełnie inne wartości. A skoro ktoś policzył źle i za to zainkasował pieniądze, to powinien pieniądze zwrócić z nawiązką. Dla mnie to logiczne. Ja nie otrzymałem żadnych OZC od architekta, wiec zapłaciłem tylko raz. Jakby tak licząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts