Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Przecież tę zasadę musiałabym stosowac do każdego na forum. Jak to sobie wyobrażasz - ośmiu moderatorów kilkających w linki kilkdziesięciu postów co godzinę i sprawdzajacych ich merytorycznosć.
Czemu do każdego? Jest paru zaledwie forumowiczów jak Brzęczkowski, na innych reagować na zgłoszenie.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czemu do każdego? Jest paru zaledwie forumowiczów jak Brzęczkowski, na innych reagować na zgłoszenie.

każda osoba wypowiadająca opinię na forum musiałaby linkowac do opracowań naukowych. Skoro wymagasz tego od Brzęczkowskiego.

Etapy obcowania z Brzeczkowskim na forach internetowych:

1. zaciekawienie
  2. niedowierzanie
  3. ostateczne utwierdzenie się że to co pisze jest idiotyczne
  4. wkur...nie
  5. walka i próba zagonienia TB do naroznika
  6. wkur...nie
  7. dorzucenie do ignorowanych
  8. stan końcowy - mogę i czytać i nawet mnie to śmieszy

Perm jest na etapie 6 jak mniemam.

Ja juz na 8. Mi tam TB nie przeszkadza.:)

Etapy obcowania z Brzeczkowskim na forach internetowych:

1. zaciekawienie
  2. niedowierzanie
  3. ostateczne utwierdzenie się że to co pisze jest idiotyczne
  4. wkur...nie
  5. walka i próba zagonienia TB do naroznika
  6. wkur...nie
  7. dorzucenie do ignorowanych
  8. stan końcowy - mogę i czytać i nawet mnie to śmieszy

Perm jest na etapie 6 jak mniemam.

Ja juz na 8. Mi tam TB nie przeszkadza.:)

Zlewałem go, taki smieszny człowieczek, podskakujący nie powiem jak co. Zmieniło się to po tym jak przeczytałem jakich rad udziela na forum budowlanym. "- ociepliłam dom 15 cm styropianu, teraz chcę ocieplić fundament. Nie mam za bardzo funduszy. Ile mam dać tego styropianu?" (Wymyśliłem to ale takie mniej więcej pytania padają). Odpowiedź miszcza (też wymyślona ale sens taki sam); "Nic to ocieplenie nie da, bo całe ciepło ucieknie przez fundament i stopę fundamentową do ziemi". To, moim zdaniem pokazuje cynizm TB. Ja go mam za szkodnika ze wstrętem do książek ale z ambicjami o niebo przerastającymi jego możliwości.

Gość Arturo72
Zlewałem go, taki smieszny człowieczek, podskakujący nie powiem jak co. Zmieniło się to po tym jak przeczytałem jakich rad udziela na forum budowlanym. "- ociepliłam dom 15 cm styropianu, teraz chcę ocieplić fundament. Nie mam za bardzo funduszy. Ile mam dać tego styropianu?" (Wymyśliłem to ale takie mniej więcej pytania padają). Odpowiedź miszcza (też wymyślona ale sens taki sam); "Nic to ocieplenie nie da, bo całe ciepło ucieknie przez fundament i stopę fundamentową do ziemi". To, moim zdaniem pokazuje cynizm TB. Ja go mam za szkodnika ze wstrętem do książek ale z ambicjami o niebo przerastającymi jego możliwości.

I bardzo dobrze,że tak odpowiada. To tylko skłoni tegoż inwestora do zastanowienia się i dalszego drazenia tematu mostków termicznych do gruntu co pozwala sądzić,że ostateczna decyzję inwestor podejmie świadomie.

TB i jego wypowiedzi znam od ładnych kilku lat i nie uważam je za jakieś zakazane,po prostu kolejny punkt widzenia na jakiś temat. Mądry inwestor doceni to i nie da się zbalamucic,ja osobiście z kilku pożytecznych porad TB skorzystałem przy budowie dot.np.wentylacji.

Się nie doczekasz, przecież chyba nie jesteś właścicielem forum?

No patrz, a odgrażałeś się mnie.

Chciałam pokazać znajomym, jakie to ludziska mają pomysły.

Cóż, twoja kancelaria też nie ma o tobie dobrego mniemania, skoro bierze od ciebie pieniądze i nie ostrzeże o bezsensie takich działań...

Pokażesz im rzecz jasna wpisy, który ty robiłeś a potem ze wstydu i po upomnieniach kolegów usunąłeś? :D

Faktycznie, niektórzy faceci są jak dzieci, rosną, ale nie dorośleją...

och przeczytałam regulamin.

"ZPR MEDIA S.A. zastrzega sobie prawo blokowania dostępu do określonych

Materiałów i ich usuwania, również bez podawania przyczyny i powiadamiania

Użytkownika,"

a dla czujących się pokrzywdzonymi:

"1. Reklamacja zgłoszona przez Użytkownika w związku z niewykonaniem lub

nienależytym wykonaniem usług przez ZPR MEDIA S.A. winna zostać przesłana w

formie pisemnej, pod rygorem zwrotu i nierozpoznania."

Więc niestety jakoś sukcesu nie wróżę. A mnóstwo osób się już tak odgrażało.

Nie wiem, nie znam się, znam tylko tych co się znają i wiem co ja i kilkunastu innych poszkodowanych ma przygotować do pozwu zbiorowego.

A kogo pozywacie? Bo ja tam zawsze lubię byc poszkodowany - może się dołączę.

Tu chodzi o jakość dla użytkowników, perm to trafnie ujął, że na tym forum przejdą wszystkie idiotyzmy bo ci ze statusem moderator o moderacji nic nie wiedzą. Jak widać.

To wlacz tymi idiotyzmami. Nie zwlaj tego na modow. Ja to staram sie robic wlasnorecznie i w nagrode mam cala rzesze wrogow oraz "piekny" stan licznika postow. ;)

Ty nie możesz - jawnie łamiesz regulamin wpisem "chems.pl" w opisie user-a przy darmowym profilu.

Ale co tam, operatorowi forum wydaje się, że wszystko może, coś jak za komuny w sklepiku - tych klientów nie obsługujemy;) Inni mogą wszystko.

Dzięki za kolejny przykład wybiórczości;)

Och zrobiłem to z ciekawosci bo zobaczyłem to u innego użytkownika. Ewidentna dziura w systemie - u tamtego z pół roku, u mnie ze dwa tygodnie wisi i żadne władze tego nie zauważyły.

Elfir - chyba Cie za to pozwę.