Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Od kilku dni całe forum Muratora mam "wycentrowane", tzn. wszystkie wątki, posty itd. są wyrównane do środka. Korzystam z Firefoxa i MS Edge, wszystko wygląda tak samo. Ktoś coś?

Kilka postów wcześniej @Myjk podpowiadał zupełnie za darmo ;) Toż to grzech nie skorzystać ;)

Jakby kogoś mocno wpieniało, to do Chrome czy Firefoxa zainstalować wtykę Stylish, stworzyć nowy styl, dodać wpis:

.zpr_screening {

text-align: left !important;

}

Poniżej dopisać adres muratora, viola.

http://barway.pl/fm.jpg

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Następny... ludzie się tu budują, mają problemy, szukają rady, a Ty im mówisz: chillout - wróćcie za tydzień albo za miesiąc, albo nie wracajcie. Przecież na FM życie się nie kończy.

P.S. Jakby była zima, minus 40 na dworze i zastój, to może by ludzie bardziej odpuścili, ale właśnie w LATO SIĘ DZIEJE.

Wiesz, Oni się wybudowali 5 lat temu, to se mogą czilałtować...

Następny... ludzie się tu budują, mają problemy, szukają rady, a Ty im mówisz: chillout - wróćcie za tydzień albo za miesiąc, albo nie wracajcie. Przecież na FM życie się nie kończy. P.S. Jakby była zima, minus 40 na dworze i zastój, to może by ludzie bardziej odpuścili, ale właśnie w LATO SIĘ DZIEJE.
Wiesz, Oni się wybudowali 5 lat temu, to se mogą czilałtować...
wy tak na serio??? :D to juz bez foruma nie da sie budowac? fachowcow w realu braklo? koniec swiata pani popiołkowa :-P

wy tak na serio??? :D to juz bez foruma nie da sie budowac? fachowcow w realu braklo? koniec swiata pani popiołkowa :-P
Ano takie dziwne czasy ponoć nastały- większość obecnie budujących donosi, że z fachowcami obecnie jest tak, że albo bierzesz tego co jest wolny (z ryzykiem niższej jakości pracy) albo czekasz miesiące na "tego wybranego". Wychodzi na to, że forum teraz bardziej jest potrzebne niż kiedyś, a tu takie "ułatwienia" w komunikacji :)

Napisał autor dziennika który ma nabite 436 stron (sic!) w niecałe 3 lata. :p Owszem, fachowców braknie na każdym kroku i trzeba pilnować. Ja dzięki szybkiej reakcji użytkowników na forum paru błędów jednak uniknąłem. Pomimo że szwagra i żonę mam budowlańców a i drugi szwagier w deweloperkę się zaczął bawić.

Napisał autor dziennika który ma nabite 436 stron (sic!) w niecałe 3 lata. :p Owszem, fachowców braknie na każdym kroku i trzeba pilnować. Ja dzięki szybkiej reakcji użytkowników na forum paru błędów jednak uniknąłem. Pomimo że szwagra i żonę mam budowlańców a i drugi szwagier w deweloperkę się zaczął bawić.
To takie dziwne, że ci co się budują chcą weryfikować pracę "będziepanzadowolony"? I to jeszcze mówi ktoś, kto ma prawie 30 000 postów nabitych xD
co ma ilosc moich postow do tego co napisalam? w czasie mojego pobytu na forum wybudowalam 2 domy. nie korzystalam z porad fachowcow forumowych, bo uwazam ze watki techniczne sa za mocno obstawione firmami z branzy, jatrzycielami i kłotnikami a wiedza czasem marniutka. wkurza mnie to niesamowicie. z watku np. "kominki nasze", ktory byl zalozony przez forumowicza by pokazywac swoje realizacje zrobił sie watek targowiska proznosci 2 czy 3 firm kominkowych i tak jest z wieloma tematami na forum. wiec omijam je szerokim łukiem. najbardziej z czego skorzystalam to watki wykonczeniowe, ogrodnicze i nie ma co ukrywac zawarte znajomosci. ale nie mam schizy przez to, ze cos tam na forumie nie dziala. Myjku skad wziales 436 stron? i co ciebie tak dziwi ze w niecale 3 lata? jeden przewiduje budowe domu na 10-latke a inny na rok czy dwa. wg. tego co napisałes powinnam sobie stad pojsc bo juz wybudowalam i nie mam co tu szukac. ;) Edytowane przez TAR

ale nie mam schizy przez to, ze cos tam na forumie nie dziala.

Jak sobie tylko przychodzisz tutaj klepać bez ładu i składu (a tak wynika z tego co wyżej napisane), to nic dziwnego że "schizy" (cokolwiek pod tym pojęciem się kryje) nie dotyczą. Ale poważnie, da się jednak uzyskać sensowną pomoc od użytkowników (którzy nie są firmami), czego doświadczyłem -- zatem rozumiem jak ktoś się ciska, wkładając w to forum KONTENT (pojęcie do sprawdzenia w góglach), że tu mu serwują taki syf na każdym kroku.

Gość Arturo72
co ma ilosc moich postow do tego co napisalam? w czasie mojego pobytu na forum wybudowalam 2 domy. nie korzystalam z porad fachowcow forumowych, bo uwazam ze watki techniczne sa za mocno obstawione firmami z branzy, jatrzycielami i kłotnikami a wiedza czasem marniutka. wkurza mnie to niesamowicie. z watku np. "kominki nasze", ktory byl zalozony przez forumowicza by pokazywac swoje realizacje zrobił sie watek targowiska proznosci 2 czy 3 firm kominkowych i tak jest z wieloma tematami na forum. wiec omijam je szerokim łukiem. najbardziej z czego skorzystalam to watki wykonczeniowe, ogrodnicze i nie ma co ukrywac zawarte znajomosci. ale nie mam schizy przez to, ze cos tam na forumie nie dziala. Myjku skad wziales 436 stron? i co ciebie tak dziwi ze w niecale 3 lata? jeden przewiduje budowe domu na 10-latke a inny na rok czy dwa. wg. tego co napisałes powinnam sobie stad pojsc bo juz wybudowalam i nie mam co tu szukac. ;)
I między innymi do tego służy forum żeby odsiac ziarno od plew ale trzeba potrafić z niego korzystać i wykorzystać i troszkę myśleć.Co do kominków,budowalem dom kiedy nie było jeszcze możliwości kupna płatnego profilu i reklamy i ze 3-4 firmy kominkarskie gryzly się na potęgę ale wbrew pozorom dla myślącego inwestora było to tylko z korzyścią bo jeśli tylko chciał to mógł drążyć temat,który wywolal spór i wiedział znacznie więcej na temat kominka niż gdyby mu jeden fachman jedynie słuszną linię nakreslil Dzięki właśnie takim "sporom" sam własnoręcznie postawilem kominek "inny" czyli akumulacyjny kupując wkład od Foresta Natury ,wiedząc po przeprowadzonych testach u P. Batury ,że ów wkład dobrze sobie radzi w obudowie zamkniętej czyli bez kratek, zatem wiedząc to płyty akumulacyjne na obudowę kupiłem u Bohusza.Wszyscy w/w to firmy kominkowe,które "zarly" się na forum...Wniosek ? Mam kominek,który kosztował w budowie 5tys.zl a nie 20tys.zl biorąc pod uwagę jego właściwości i koszt części składowych gdyby wykonywal go "jeden" kominkowiec ze swoich części. Edytowane przez Arturo72

Tak, całkowicie serio.

Dzięki ludziom z tego forum udało mi się uniknąć nawiązania współpracy z jedną z firm, która mogła narobić nam niezłej kaszany przy płycie fundamentowej.

Dzięki doświadczeniom innych forumowiczów wybraliśmy firmę od okien, dekarza i firmę od ociepleń/tynków. Znalezienie opinii na temat tych konkretnych ludzi, zweryfikowanie ich kompetencji bez tego forum, zajęłoby nam bardzo dużo czasu.

Poza tym, nawet najlepszy, najbardziej polecany fachowiec powinien być zweryfikowany przez inwestora a najlepszym doradcą jest inny inwestor, który całkiem niedawno szedł tą samą drogą, którą dziś idziemy my :p

Czasy są takie że króluje kicz, dziadostwo i "bylejakość" a my nie po to odkładaliśmy kasę przez ileś tam lat żeby ot tak pozbyć się jej i zbudować coś zupełnie innego niż założyliśmy.